婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

陰道炎分好多種 但一定唔係念珠菌
係比念珠菌嚴重好多好多 我妹妹成日有陣味 而且仲要好大陣味 我有睇中醫 又買藥塞 都係冇好大改善 陣味真係好大 而且啲分泌物係好黏稠 我上網睇醫生既價錢 都成900以上 想問有冇啲咩解決方法 (emoji)(emoji) 而且我怕斷唔到尾會再反發
我已經自己洗底褲 食曼越莓都冇乜用 求幫助(emoji)

洋房

如果有啲平啲既醫生 希望黃大仙慈雲山旺角呢啲地方(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

婦科,我感覺大陸醫院會好d! 我之前都系翻大陸睇醫生, 會幫你check 白帶化驗,然後開藥 有食 有洗 有塞 有噴 的
食藥期間要戒口個避免同房!

男爵府

Ccy806 發表於 20-3-25 15:25
陰道炎分好多種 但一定唔係念珠菌
係比念珠菌嚴重好多好多 我妹妹成日有陣味 而且仲要好大陣味 我有睇中醫 ...

其實一般陰道炎食普通西醫都可以
介一段時段行房穿棉質underwear 同暫時少穿牛仔庫同leggings

大宅

回覆 ohbabyi 的帖子

請問戎口要戎D咩?🤔

大宅

Hilarysasa 發表於 20-4-24 14:50
回覆 ohbabyi 的帖子

請問戎口要戎D咩?🤔

酒 辛辣 海鮮
甜野儘量少食

大宅

妹妹大陣味 可能都關底褲事! 我有d底褲卓左一晚,有時坐低自己都會聞到個妹妹好臭!

禁止訪問

大宅

ohbabyi 發表於 20-3-30 22:33
婦科,我感覺大陸醫院會好d! 我之前都系翻大陸睇醫生, 會幫你check 白帶化驗,然後開藥 有食 有洗 有塞 ...

我覺得大陸唔係好靠得住

大宅

香港我都有睇過,不過閑閑地睇睇,都要成千蚊,得几粒藥塞下,用完隔一排又復發!所以我系翻大陸醫院睇的,

子爵府

我有陰道炎好多年間中都會復發,所以我盡量戒食酸嘅食物好似橙丶檸檬丶番茄等!多食乳酪(最好食外國排子)我一個星期最少食兩次,出街盡量用自己嘅tissue

侯爵府

ohbabyi 發表於 20-3-30 22:33
婦科,我感覺大陸醫院會好d! 我之前都系翻大陸睇醫生, 會幫你check 白帶化驗,然後開藥 有食 有洗 有塞 ...

請問可 pm大6醫生及醫院資料嗎?thanks!

大宅

kayen 發表於 20-6-1 22:16
請問可 pm大6醫生及醫院資料嗎?thanks!

我系翻鄉下,系果邊算系比較大的醫院睇,如果近近地,你都可以上網睇下深圳d公立醫院,例如:人民醫院!不過就好多人 環境可能無甘好!私人少少就 :婦科醫院 環境好d 收費會貴少少!

侯爵府

ohbabyi 發表於 20-6-1 22:32
我系翻鄉下,系果邊算系比較大的醫院睇,如果近近地,你都可以上網睇下深圳d公立醫院,例如:人民醫院!不 ...

好的,謝謝你!女人病真係好困擾

大宅

kayen 發表於 20-6-1 22:33
好的,謝謝你!女人病真係好困擾

系吖!我都睇左一段較長時間~每次返發都好辛苦!不過堅持落去,都斷左尾啦!

複式洋房

我之前都念珠菌發炎。第一次唔開心都爆喊...醫生好好幫我做化驗check清楚係咩菌再對症下藥。我食足成個禮拜清炎藥同每病塞藥 就好返左

但醫生話中過就好易會返發。我超怕.所以keep住食益生菌 莓類補充品 仲有魚油丸避免再返發...

但最緊要就係要早睡早起...但真係好難

複式洋房

回覆 Changela 的帖子

咩牌子益生菌呀?

瑪瑙宮

Qingqing00 發表於 20-6-4 08:26
回覆 Changela 的帖子

咩牌子益生菌呀?

有女性益生菌賣的, 針對婦科問題,你可上HKTVM(XX)L ,唔賣得廣告,SEARCH 女性益生菌,細細粒膠囊,唔UN胃,我都食左一段時間,唔貴。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

複式洋房

回覆 moonlight9198 的帖子

睇過,有幾款,係未藍色life s....?

瑪瑙宮

Qingqing00 發表於 20-6-5 22:33
回覆 moonlight9198 的帖子

睇過,有幾款,係未藍色life s....?

yes我都食左一段時間,細粒唔un胃,試過食其他牌子,可能太大粒,un胃,
都係食番呢隻。
可能唔同供應商,價錢有不同,差少少。

首頁

尾頁

跳至