自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我家用Doulton濾水器有一段時間了.今日洗濾芯時發現濾芯頂部有一個小圓孔,唔知呢枝濾芯咁樣係有問題定正常,因為之前一直無為意.
請問同係用開呢個牌子的你們咁係正常嗎?

子爵府

用咗幾支
冇見過有窿

子爵府

畀面勳章

未試過有孔喎

別墅

回覆樓主:

我用過甘多條都無洞,你嗰枝應該啤出嚟時有空氣,所以有洞
唔放心嘅就換枝新

子爵府

小小馬奇朵 發表於 20-3-25 21:23
用咗幾支
冇見過有窿

多謝告知

子爵府

cherrycwy 發表於 20-3-25 21:36
未試過有孔喎

謝謝告知

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

無見個有窿

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我都未見過

子爵府

MekoLai 發表於 20-3-25 21:49
我用過甘多條都無洞,你嗰枝應該啤出嚟時有空氣,所以有洞
唔放心嘅就換枝新
...

好的.謝謝你告知

子爵府

你支芯睇落仲好新
試吓問番doulton睇下有冇得換

子爵府

Vin仔媽 發表於 20-3-25 22:20
無見個有窿

多謝其他用家告知.第日配濾芯時會多加留意

子爵府

polliebb 發表於 20-3-25 22:21
我都未見過

係吖,而家知道有孔係唔正常的

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

yuenloklok1 發表於 20-3-25 22:27
多謝其他用家告知.第日配濾芯時會多加留意

你下次買時,佢會俾你check,你到時要check清楚

子爵府

小小馬奇朵 發表於 20-3-25 22:25
你支芯睇落仲好新
試吓問番doulton睇下有冇得換

好的.謝謝你

子爵府

Vin仔媽 發表於 20-3-25 22:28
你下次買時,佢會俾你check,你到時要check清楚

原來買時係要check的?我買嗰時sales無叫我check我又唔知會有呢D問題所以無要求

寶石宮

yuenloklok1 發表於 20-3-25 22:34
原來買時係要check的?我買嗰時sales無叫我check我又唔知會有呢D問題所以無要求
...

個sales咁㗎正常係主動開俾個客check的,下次記得要要求。

子爵府

Vin仔媽 發表於 20-3-25 22:42
個sales咁㗎正常係主動開俾個客check的,下次記得要要求。

知道.下次我會要求check了

首頁

尾頁

跳至