想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

見古巨基老婆五十歲都生到BB,想知呢啲係咪萬中無一既case

唔講五十歲咁誇張,有幾多jm係過左45歲都仲生到

自己都諗住去做人工受孕,所以想瞭解下個機率

大宅

2020勳章

liliww 發表於 20-3-26 17:42
見古巨基老婆五十歲都生到BB,想知呢啲係咪萬中無一既case

唔講五十歲咁誇張,有幾多jm係過左45歲都仲生到 ...

有。我有個親戚45 歲生仔,仲要係自然懷孕

別墅

2020勳章

首先你地自己要去驗身先,人人唔同,機會係有,但真係超低。
睇醫生,聽下專家意見,先決定人工定自然啦,時間已經唔多,唔好行錯路。

禁止訪問

複式洋房

我46上年自然懷孕,第一胎,依家進入倒數階段,仲有2週生了!加油(emoji)(emoji)

大宅

2020勳章

第一,人地係咪人工受孕你又知?
第二,你喺度問,實有中左既人出黎答你。等於你問有冇人中過六合彩頭二三獎,都一樣有人出黎答你有。快啲搵醫生檢查再睇醫生既數據好過啦... 佢地既數據係科學,呢度只係取暖吓...

xanexane    發表於 20-3-26 20:37

民房

我奶奶係噤自然成孕(emoji)

複式洋房

我是由44歲做ivf做到46歲,個女47歲時出世

複式洋房

2020勳章

lawlawbb 發表於 20-3-27 12:05

聽到你咁講,真係覺得希望在人間,你做IVF前點養卵?老公又有冇保養?

複式洋房

222Jenny 發表於 20-3-27 13:07
聽到你咁講,真係覺得希望在人間,你做IVF前點養卵?老公又有冇保養?

其實無點特別養卵呀,所以都做左4次ivf⋯主要都係因為卵子問題,做到第3次個陣都以為無希望,好彩最後有堅持落去,加油jm比d信心

複式洋房

2020勳章

lawlawbb 發表於 20-3-27 16:46
其實無點特別養卵呀,所以都做左4次ivf⋯主要都係因為卵子問題,做到第3次個陣都以為無希望,好彩最後有堅 ...

利害,聽完伓講,突然覺得充滿希望(emoji)(emoji)

複式洋房

我聽過45以上都係做ivf居多,如果樓主你係45以上就唔好做人工受孕iui喇,成功機率好低,把握時間直接做ivf,記得要做埋pgs檢查個胚胎正唔正常!

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
lawlawbb 發表於 20-3-27 12:05

可唔可以請教一下係點成功? 我都近40好想知

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
honeybid2 發表於 20-3-26 20:02
第一,人地係咪人工受孕你又知?
第二,你喺度問,實有中左既人出黎答你。等於你問有冇人中過六合彩頭二三 ...

覺得多數都係人工受孕機會大

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
wingyantt 發表於 20-3-30 10:31
可唔可以請教一下係點成功? 我都近40好想知

我結婚時都42歲,年紀仲大過你!都知自己高齡,直接搵生殖科醫生,唔想曬時間
其實我用藥反應都算反應唔錯,每次都抽倒十幾廿粒卵,有3-5粒胚胎,但第一流產,第二三次醫生直接幫我做PGS,都無正常胚胎。到第四次終於有一粒染色體正常,就係個粒bingo左

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
lawlawbb 發表於 20-3-31 11:49
我結婚時都42歲,年紀仲大過你!都知自己高齡,直接搵生殖科醫生,唔想曬時間
其實我用藥反應都算反應唔錯 ...

好西利…比著我第2次都想放棄了…!

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
lawlawbb 發表於 20-3-31 11:49
其實我用藥反應都算反應唔錯 ...

真係好好彩,最後只有一粒健康,就係個粒bingo

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我fd 老婆44有左,45生。女雙胞胎。
呢個唔係重點,重點係31生女,35追多個女。而家4條Queen.
食補身西藥,求神,又符,又中藥,又問過風水佬夾過時晨dodo. 想追個仔,今次2個女double 來。

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
liliww 發表於 20-4-1 15:48
真係好好彩,最後只有一粒健康,就係個粒bingo

係呀!都好彩個時有聽醫生同埋胚胎專家建議,因為去到第3次都係無一粒正常,都想放棄啦,但佢地同我講我依個年紀抽卵反應算唔錯,勸我試多最後一次。

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Clarkyu 發表於 20-4-1 17:16
我fd 老婆44有左,45生。女雙胞胎。
呢個唔係重點,重點係31生女,35追多個女。而家4條Queen.
食補身西藥, ...

你fd老婆係自然懷孕?好勁

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊