自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2020勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
6299 發表於 20-3-26 23:03
我係屈記買,唔知得唔得

順路咪問下.....

伯爵府

good_pig 發表於 20-3-26 23:05
順路咪問下.....

唔會特登去問,呢個時勢,我打電話問先

good_pig    發表於 4 天前

侯爵府

2020勳章

6299 發表於 20-3-26 22:34
綠色都好,而家白色越白,黑色越黑

但係我原本染開係啡金,無端端生出來嗰一cm白頭髮變咗綠綠地色,好怪囉

侯爵府

2020勳章

good_pig 發表於 20-3-26 22:41
綠色?!?!

我覺得用返平時 revlon, loreal 果D已經好OK

我都係喺萬寧屈臣氏嗰啲見到呢支要做補色用染髮筆,其實應該即晚洗就已經甩,只係估唔到海草滲透性咁高,啲綠色入咗髮根啫

good_pig    發表於 4 天前

伯爵府

月見草 發表於 20-3-26 23:07

但係我原本染開係啡金,無端端生出來嗰一cm白頭髮變咗綠綠地 ...

綠底當漂染,都好過我而家咁

子爵府

2020勳章

good_pig 發表於 20-3-26 21:56
果d天然海草,好多都唔上色嘅

好似話要用多幾次先上色

男爵府

2020勳章

6299 發表於 20-3-26 23:00
唔知你講邊牌子
不過成二百幾好貴

佢近日孖裝3百幾咋,又送保温杯又送口罩,有D吸引!
又話天然有機的

伯爵府

白糖糕 發表於 20-3-26 23:17
好似話要用多幾次先上色

唔係掛 而家一次頭皮都咁唔舒服,又完全唔上色點頂得住幾次

伯爵府

[email protected] 發表於 20-3-26 23:18
佢近日孖裝3百幾咋,有D吸引!
又話天然有機的

我搭錯線
我講我買左二百幾

珍珠宮

2020勳章

6299 發表於 20-3-26 23:21
我搭錯線
我講我買左二百幾

你呢支我都想買,但天然多數唔上色。你試下salondepro無味果隻,真係又上色又無味唔會敏感

伯爵府

2020勳章 親子王國15週年勳章

[email protected] 發表於 20-3-26 23:18

呢隻聽講都吾上色。。要染幾次先得。

伯爵府

ricecooking 發表於 20-3-26 23:26
你呢支我都想買,但天然多數唔上色。你試下salondepro無味果隻,真係又上色又無味唔會敏感
...

而家又痕又那 未試過咁差體驗,第一次

寶石宮

2020勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

白糖糕 發表於 20-3-26 23:17
好似話要用多幾次先上色

可能係..但係我好怕洗髮日日都有色水

侯爵府

2020勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
good_pig 發表於 20-3-26 22:41
綠色?!?!

我覺得用返平時 revlon, loreal 果D已經好OK

我覺得傷頭髮只係暫時,用返啲焗油,三星期都好翻。

男爵府

好媽媽勳章

哩支我成年幾前用過(應該有咁耐)話天然,真係好天然,幾日個頭都帶住陣陣青草味 仲抵死係個頭一d都唔上色,浴缸上色... 屋企人笑到今時今日
跟手一路無再染,越黎越多白髮,到今年年頭見廣告,就買咗樓主而家講個隻,我今年農曆年前買黎用,我覺得ok, 跟指示染,無咩味(我對味好敏感)... 如果哩兩隻黎比較,以我用家黎講,我投樓主哩隻一票!可能咁啱樓主敏感唔合用。

珍珠宮

2020勳章 王國教室勳章

good_pig 發表於 20-3-26 21:56
果d天然海草,好多都唔上色嘅

X2

男爵府

好媽媽勳章

6299 發表於 20-3-26 23:27
而家又痕又那 未試過咁差體驗,第一次

慘慘 聽到都覺得辛苦
屋企有無甜杏仁油或冷壓椰子油,輕輕按摩返個頭皮... 希望快d無不適,仲可以退到貨就好。
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

伯爵府

施晴媽咪 發表於 20-3-27 00:14
慘慘 聽到都覺得辛苦
屋企有無甜杏仁油或冷壓椰子油,輕輕按摩返個頭皮... 希望快d ...

而家越來越痕,係咁r
無呢啲油 只係自己按摩頭皮
唔知今晚點訓
初頭以為唔上色,都事少,而家搞到唔舒服
我都用過幾隻家用牌子都未試過咁

伯爵府

施晴媽咪 發表於 20-3-27 00:11

哩支我成年幾前用過(應該有咁耐)話天然,真係好天然,幾 ...

我未試過咁,只係染左半個頭,好在無成頭染,成2xx,唔係難出街的話我都唔試

男爵府

好媽媽勳章

6299 發表於 20-3-27 00:48
我未試過咁,只係染左半個頭,好在無成頭染,成2xx,唔係難出街的話我都唔試
...

好慘呀!不如入廁所清水過多次個頭,輕按摩頭皮驚過唔清染料,唔好咁熱既水...
... 如太唔舒服,... 食粒抗敏藥(屋企平時有無抗敏感藥食開?)...
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊