1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

adriene_123 發表於 20-4-2 19:19
最後收左我囡果間在大圍美林ga,大圍我都報左ywca,不過因為疫情未in

咁我知道邊間了,不過見到未可以報名 ,美林個間小朋友要1歲半先可以報,等我遲些報埋呢間

大宅

magmum 發表於 20-4-2 19:51

其車搭馬鐵入馬鞍山都方便的,例如頌安幼兒學校滿一歲就交得 ...

我其實心儀K1想報聖母無玷幼稚園,所以N班我無太多要求,只想佢有得返學 ,學下群體生活,識下規矩,我都有睇緊一¹些私幼,但未搵到心水,因為好似平均都要5000-6000元/月,我預3000-4000就可以考慮,Jm 有無推介?唔該晒

別墅

ava@yu 發表於 20-4-2 20:50
我其實心儀K1想報聖母無玷幼稚園,所以N班我無太多要求,只想佢有得返學 ,學下群體生活,識下規矩,我都 ...

康傑學費較平,不過要坐803幾乎去到總站,可能有點遠。

大宅

magmum 發表於 20-4-3 00:17
康傑學費較平,不過要坐803幾乎去到總站,可能有點遠。

我會考慮埋呢間,見到都唔錯,等我留意埋個時間再報名,唔該晒

別墅

magmum 發表於 20-3-28 23:36
我見真理浸信會榮光/碧濤開始左收報名表,而明愛沙田幼兒學校都就快開始收
...

想問問明愛好唔好?我都有打算報呢間

別墅

christineww 發表於 20-4-3 01:29
想問問明愛好唔好?我都有打算報呢間

我唔識人讀呢間的,但係見到個戶外環境已經好吸引,同埋見到有show and tell同奧福音樂呢d比較少有的東西,教育局份質素評核報告都唔差

大宅

magmum 發表於 20-3-28 17:27
請問妳邊區的?我留意沙田區的幼稚園

其實我見好多N班都係上網九月先開始報名,我都係住沙田區,所以想問清楚一下。至於救世軍我就BB三個月大嗰時已經報咗

大宅

felixleung1 發表於 20-4-3 15:30
其實我見好多N班都係上網九月先開始報名,我都係住沙田區,所以想問清楚一下。至於救世軍我就BB三個月大嗰 ...

救世軍沙田區是否有2間?我個囡而家已經13個月,咁我係咪太遲報名?請問報名之前是否一定要打去問下有無位?

別墅

ava@yu 發表於 20-4-4 23:53
救世軍沙田區是否有2間?我個囡而家已經13個月,咁我係咪太遲報名?請問報名之前是否一定要打去問下有無位?
...

唔使打架,去交表佢就俾個number妳排隊
而家交的話前面應該已經好多人,不過都可以照排的

大宅

magmum 發表於 20-4-5 00:11
唔使打架,去交表佢就俾個number妳排隊
而家交的話前面應該已經好多人,不過都可以照排的
...

咁應該機會好細,因為原來一出世已經可以交表 我仲以為自己以經好早開始搵 我遲左

別墅

ava@yu 發表於 20-4-5 10:51
咁應該機會好細,因為原來一出世已經可以交表 我仲以為自己以經好早開始搵 我遲左 :cal ...

唔緊要啦,嗰d始終係少數,而家咁早報左兩間都good progress的了

大宅

magmum 發表於 20-4-5 11:19
唔緊要啦,嗰d始終係少數,而家咁早報左兩間都good progress的了

都係既,咁大家一齊努力報多幾間,起碼多一個機會多一個希望

洋房

回覆 ava@yu 的帖子

我阿女19年1月,原來要咁早報喇?想問有冇whatsapp gp係沙田N班之類可以join呀

大宅

jennypangpang 發表於 20-4-23 15:26

我阿女19年1月,原來要咁早報喇?想問有冇whatsapp gp係沙田N班之類可以join呀 ...

我無whatapp group 呀!不過有些已經開始左,我報左榮光,明愛 ,有些幼兒園需要夠18個月先報得,所以我就未報住,遲些暑假應該大部份幼兒園都會開始接受報名,到時要再留意

複式洋房

jennypangpang 發表於 20-4-23 15:26

我阿女19年1月,原來要咁早報喇?想問有冇whatsapp gp係沙田N班之類可以join呀 ...

我仔都係19年1月, 住大圍,我都咩都未報,我都想join WhatsApp group, 交換情報

首頁

尾頁

跳至