自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

小肥兔 發表於 20-3-29 10:50
年紀大嗎? 零售業有政府8萬蚊,申請左未? 都係個句, 情緒解決唔到問題, 按自己生意諗吓辦法, 可以onlin ...

教育。。。。

珍珠宮

DIMDIM2011 發表於 20-3-29 11:21
教育。。。。

噢,可唔可以轉網上教學?
家長應該肯?
不過想問下,點解社會運動會影響到補習社?
啲學生都要返學、都要做功課喎

珍珠宮

畀面勳章

DIMDIM2011 發表於 20-3-29 11:21
教育。。。。

咁更不要搶心,過一兩個月 復課後就會好轉,守住守住, 起碼知道終點在哪, 可以趁呢段時間做下推廣, 諗吓開咩新課程內容, 我有朋友夫婦都係開補習社,但只教英文, 佢地改為WhatsApp group 教學,每個group只係幾個人, 你都可以試下

珍珠宮

yurijm 發表於 20-3-29 11:29
噢,可唔可以轉網上教學?
家長應該肯?
不過想問下,點解社會運動會影響到補習社?

網上教學有諗過, 但係間間學校課程不同很難做, 而且視像控製唔到小朋友, 做唔到效果。 咁樣復課後,小朋友上完等於冇上, 又冇進步, 真係唔想。 而且而家有疫情, 的確唔應該咁多人聚集, 我自己日日帶住個仔返工, 問心,都唔想有其他唔識或太多人

珍珠宮

小肥兔 發表於 20-3-29 11:34
咁更不要搶心,過一兩個月 復課後就會好轉,守住守住, 起碼知道終點在哪, 可以趁呢段時間做下推廣, 諗 ...

多謝意見, 我做果度本來主要做游水, 補習佔人唔多, 但都試下問英文老師,可否做網上專科, 再做宣傳

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

DIMDIM2011 發表於 20-3-29 11:10
世事給你看透, 我就係煩緊, 我捱到7月完約, 如果疫情有好轉, 但社會運動繼續, 咁前路點決定 :sigh ...

我也有同感
無論如何,希望樓主你盡快走出難關,一切安好!

男爵府

DIMDIM2011 發表於 20-3-29 02:14
上年年尾開始,公司因社會運動影響,生意己經跌好多, 今年疫情捱兩個月剛剛有點希望, 點知仲嚴重過之前, 生意 ...

你做得教育都應有學識,就算生意真係失敗都搵到份工,有D人程度低,搵份好D工作環境既工都唔得。
加油,有低必有高。

子爵府

回覆樓主:

疫情過後小朋友都要補習架?
之前冇儲到$咩?

子爵府

回覆樓主:

加油,捱過這兩個月,我覺得教育行業一定有大量需求,好多家長都會揾補習……網上教學對自律既學生先致有用, hea既學生多的是,學校補課都有排追
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

加油

禁止訪問

男爵府

首頁

尾頁

跳至