夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

bobo88hk 發表於 20-3-30 08:53
見過鬼唔怕黑 生埋第二個 無可以點 只能重點放係仔女身上 對自己好d
對男既無期望無失望 感情上盡快抽身
...

我已經再同佢講話忘記唔到以前佢做的野,好想分開,但係佢就話我好負面,希望我比時間再做好d,我淨係覺得坐月期間佢變好左,但係之後又係同以前差唔多,雖然佢冇再搵第二個。佢叫我唔好再諗以前d野,但係我真係控制唔到,條刺永遠都係心中,尤其是佢放工後食完飯就躲在房,我就凑仔,冇乜交流。

子爵府

kauyin916 發表於 20-3-30 09:18
我已經再同佢講話忘記唔到以前佢做的野,好想分開,但係佢就話我好負面,希望我比時間再做好d,我淨係覺得 ...

有無工人姐姐幫手呀?

複式洋房

bobo88hk 發表於 20-3-30 09:34
有無工人姐姐幫手呀?

沒有工人姐姐!重點不是有沒有人做家務,而是他有沒有體諒過我,同埋好似冇咩交流咁。

子爵府

ELSA_LI 發表於 20-3-29 08:58
試下用朋友相處方式,你當這個人可有可無,甘樣你就唔會太在意,好多野你就會睇得化了 ...

留返一段冇左愛的婚姻有何用?

子爵府

kauyin916 發表於 20-3-30 10:07
沒有工人姐姐!重點不是有沒有人做家務,而是他有沒有體諒過我,同埋好似冇咩交流咁。
...

男人角度只會怨你只顧仔女同無得開飯
要改善都係花心機制造機會拍下拖 開下飯 佢順氣咪肯合作 唔好計較付出

子爵府

好媽媽勳章

kauyin916 發表於 20-3-29 08:02
結婚九年,發現老公有外遇。而呢段關係維持了二年,我完全冇發現。佢哋仲有一齊慶祝生日,一齊去過旅行(emo ...

請問,
你而家諗返兩年來,
真係冇蛛絲馬跡嗎?

另外,請問你點發現咖?

take good care ^^

公爵府

虎到金來勳章

好老實, 二個人無左信任, 真係好難行落去.....this is true.

男爵府

Del

複式洋房

Racmom 發表於 20-3-30 10:58
請問,
你而家諗返兩年來,
真係冇蛛絲馬跡嗎?

在Facebook 發現對話,他們約會時間通常在我放工後做part time 時間見,果時家庭經濟不好,打算儲錢。

水晶宮

回覆樓主:

佢已經有前科,點解仲生第二個?唉,你又要從頭捱過!

複式洋房

Fion710 發表於 20-3-30 11:51
佢已經有前科,點解仲生第二個?唉,你又要從頭捱過!

這個是意外,但係見到bb的確好開心。因為之前佢都努力過,有做返好。但自從坐完月,他的行為好似變返之前,bb需要照顧時他會幫,但大部分時他也喜歡躲在房間看手機,大家冇乜交流。

子爵府

好媽媽勳章

kauyin916 發表於 20-3-30 11:45
在Facebook 發現對話,他們約會時間通常在我放工後做part time 時間見,果時家庭經濟不好,打算儲錢。
...

你努力爲頭家,
佢仲有心情去玩

複式洋房

十一哥 發表於 20-3-30 11:24
好老實, 二個人無左信任, 真係好難行落去.....this is true.

他信任我,但係我對佢冇左信任同信心了。

複式洋房

Racmom 發表於 20-3-30 12:01
你努力爲頭家,
佢仲有心情去玩

就係這個位我比較傷心,我以前好慳,放左工起碼兩日去兼職,但係佢竟然同小三去酒店慶祝生日,佈置晒,所以佢話只為性,我唔信,就算宜家分左手又點。個心想起也難受。他仲話我點解要回望過去,不讓他做好d補償返。我好怕三五七年後又會經歷過。

大宅

kauyin916 發表於 20-3-30 11:45
...

我估佢又有新目標,所以晚晚躲在房間裡!

複式洋房

BrawnGP 發表於 20-3-30 12:15
我估佢又有新目標,所以晚晚躲在房間裡!

應該呢一刻冇,佢睇新聞同打機,同埋都準時收工返屋企,但係遲啲就唔知。

子爵府

kauyin916 發表於 20-3-30 12:17
應該呢一刻冇,佢睇新聞同打機,同埋都準時收工返屋企,但係遲啲就唔知。
...

如果你自己心態都冇想過可以成功,不如離婚算啦,重新開始自己嘅生活⋯⋯

喺呢度唔會有一個人會同你講你要信你老公,佢係會改過⋯⋯你只會越聽越悲哀

最緊要你自己有經濟能力就容易好多

子爵府

呢啲就係被傷害過後的後遺症!

唔好講你C6真係有小三,线V6比我發現佢上叫G網,雖然口口聲聲話只係睇,但我都係有條刺!

自己做乜都為頭家,所有大小事務全部揹上身,而佢就只是以為比咗家用就做大爺!個種心情、氣憤非過來人所體會到!

大宅

kauyin916 發表於 20-3-30 11:55
這個是意外,但係見到bb的確好開心。因為之前佢都努力過,有做返好。但自從坐完月,他的行為好似變返之前 ...

唔好再有這些“意外”了, 為了你自己及現有的子女,否則你可選擇的路只會越來越少,越來越窄!

複式洋房

kauyin916 發表於 20-3-30 12:08
就係這個位我比較傷心,我以前好慳,放左工起碼兩日去兼職,但係佢竟然同小三去酒店慶祝生日,佈置晒,所 ...

你講得好中呀。我宜家都係咁,唔係唔愛,但係已經冇咗信任,同埋如果佢過幾年又係咁,會怨自己點解今日咁蠢。其他人當然話離婚啦,但係呢個唔係容易嘅決定。

首頁
12345...6

尾頁

跳至