自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

蘋果木 發表於 20-3-29 14:59
如果暗地有第三者,反而吾會爭小朋友

唔一定㗎,我見過有人爭,仲要爭到。

公爵府

米缸常滿 發表於 20-3-29 14:01
唔係第三者
詳情唔想講
我剩係好傷心

睇黎兩公婆太年輕 唔夠成熟

子爵府

只係為咗呢一件事?定已經有好多野抑壓住?我諗唔係一件事導致要離婚既。。不如咁,大家都冷靜下先,認真諗下呢段婚姻大家有無可以改善既地方,搵一個適當既時機大家坐低慢慢傾,不過呢個談判係真係要真誠,因為你老公已經爆煲,俾你今次可以cool 到煲,大家都唔改的話,下一次一樣會再爆。。為了兩個小朋友,努力尋求解決方案(大前提係佢真係無第三者)

子爵府

無話可說 發表於 20-3-30 12:24
發生咩事?係咪疫情關係,你對生活上太過嚴謹呀? 我識人近排真係同老公成日嘈交,因為疫情
...

我都係,可能日對夜對,小朋友唔返學困係屋企好難湊,C6又唔願帮手,本身同佢發展到似室友多於夫妻,小小事就引發家變

子爵府

ewater 發表於 20-3-30 04:25
你千祈唔好聽人哋講話比細路個老公果邊湊,一去無回頭㗎啦,以後D細路唔會同你有感情,你盡量爭取撫養權, ...

正常,上面有人話比晒仔女老公自巳可揾第二個,佢唔知係咪short 左亂吹水。

ewater    發表於 20-3-30 14:41

子爵府

she’ll 發表於 20-3-30 04:34
樓主老公未必有外遇,如果有 基本上唔想爭。最緊要唔好阻佢。我覺得係男人已經有工人同父母幫佢湊。照顧兩 ...

未必架,照樓主講佢老公媽有湊小朋友,可能佢媽堅持要攞返兩孫自己湊架。小心D。而且係细女得幾個月,直覺無理由咁短時間關係咁急劇轉變。可能佢老公係太太大肚時攪攪震架。無用架呢D男人。

象牙宮

myfaye 發表於 20-3-30 13:31
我都係,可能日對夜對,小朋友唔返學困係屋企好難湊,C6又唔願帮手,本身同佢發展到似室友多於夫妻,小小事 ...

我覺得可能係太多細節上抗疫做多左,男人怕煩,成日比人哦又鬧,比我都走啦!

禁止訪問

珍珠宮

TATEYAMA 發表於 20-3-30 12:58
所以我咪話冰封三尺非一日之寒!係人都知逗柯屎係導火線啦!兩公婆話要離婚仲有仔女,唔係講緊打份工辭職 ...

回你皆因同意你論點

第二部份係對樓主講,佢老公唔接受老婆指出兩老有問題
兩個小朋友仲咁細,個男人有爭執就大老婆要離婚
恐怕為頭家,樓主日後要忍氣吞聲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

同意, 冰封三尺非一日之寒

樓主仲要覺得小事, 其實就唔知個問題所在

樓主記得keep 好張相
第時去到法庭爭都有D渣拿

珍珠宮

ewater 發表於 20-3-29 16:41
你老公可以隨便話離就離,事前亦不好好同你傾下有咩可大家磨合,你自己問下自己你以後仲忍唔忍到佢先。不忍 ...

完全同意
樓主想修補,恐怕往後日子只能忍氣吞聲

大宅

離啦,今次唔離,日後你只可以忍受,到有一日你頂唔住始終要分開,會發覺自己浪費左好多時間
我都好唔鍾意逗住大便,其實真係好肉酸,仲要影相,我點知佢會share比邊個睇架!
你老公好明顯係放佢父母第一位,佢爭對女其實都係為佢父母,如果佢父母唔錫,佢一定唔會爭
所以你一定要爭撫養權

公爵府

秋天與楓葉 發表於 20-3-30 14:05

回你皆因同意你論點

明白!唉!女人之苦!

侯爵府

回覆樓主:

想爭返對囡
又唔相信老公出面身痕
晒d直接搵私家偵探查喇

查到都可以做法庭證據~
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

寶貝豬豬234 發表於 20-3-30 14:50
離啦,今次唔離,日後你只可以忍受,到有一日你頂唔住始終要分開,會發覺自己浪費左好多時間
我都好唔鍾意 ...

個男人未必放父母第一位~

只喺個男人唔想處理婆媳問題
好多男人覺得返工已經夠攰
放工還要甘煩
俾個女人當正自己喺上司左點右點
冇得耳根清淨

另願離婚自己一個(表面同人講)
(實際)男人覺得自己有錢有事業怕咩搵唔到女人,或自己溝緊條女/自己可以溝件皮膚白滑嘅後生女!而事實男人好清楚知道只要有錢&覺得自己靚仔,搵個 後底乸都可以。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

秋天與楓葉 發表於 20-3-30 14:20
完全同意
樓主想修補,恐怕往後日子只能忍氣吞聲

好明顯

今日喺揍b囡嘅分歧,之後喺學業 教養 等等嘅問題。

個男人只會越踩越過界
去到攞離婚文件呢個地步個男人內心已經好討厭自己老婆
只欠大婆搵唔搵到老公嘅曖昧對象出黎
男人好簡單
有比較先知好與壞
有得揀先至會 跳槽離開

侯爵府

金金人 發表於 20-3-30 13:30
只係為咗呢一件事?定已經有好多野抑壓住?我諗唔係一件事導致要離婚既。。不如咁,大家都冷靜下先,認真諗 ...

我諗jm妳冇咩經驗....先諗到同個男人"傾問題".....

男人最唔鍾意就喺"煩"!

女人越要同佢傾,佢越覺得妳"煩"!

由始至終佢唔覺得有問題,
有問題都喺妳製造出黎。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

妹妹得4個月
大個個都係得2歲
戲都唔願做?

子爵府

Huuu 發表於 20-3-30 15:42
我諗jm妳冇咩經驗....先諗到同個男人"傾問題".....

男人最唔鍾意就喺"煩"!

哦!可能啦,不過我又唔覺得全部男人都係無得傾,好睇個個人本身既性格既

別墅

個官多數判俾媽咪,仲要係女... 爸爸都要俾善養費

首頁

尾頁

跳至