自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

work from home now, 一個禮拜只出街兩次 至三次 去街市買餸, 買完餸都 速速 返屋企, 自律比任何嘢都嚟嘅重要

伯爵府

forgive?forget? 發表於 20-3-29 20:00
我嗰日截的士去睇醫生
車停低見到個司機冇戴口罩
我即刻話唔使搭車,唔該晒

成架車都係菌,坐佢揾命博!
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

伯爵府

有些外地返港極級最衰!
外地疫情惡劣又冇得醫你才卜返黎,
死返來又自由播毒害人。
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

珍珠宮

MM2H 發表於 20-3-29 16:26
2個月前早已講,最重要係減低社區互動,非必要都唔出街

大家努力忍一忍啦 :f ...

d 人開始乖啦, 今日電視張醫生, 有d 不明源因呀, 重揾緊......

有積象社區爆呀,之前兩個月, 堆啊姐, 無口罩, 圍埋張枱仔吹水啦
如果屋企01 肯定被屋企人怨死

禁止訪問

子爵府

我要返工,老公都要返工,會做好安全措施

子爵府

回覆樓主:

我連街市都唔去,揀貴啲嘅超巿,感覺好似好啲

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

留家抗疫

男爵府

2024年龍年勳章

janetlam74 發表於 20-3-29 21:15
成架車都係菌,坐佢揾命博!

但的士司機,有8成都係無客時拉低或除口罩,見有客即刻帶番乍

珍珠宮

王國教室勳章

crystal媽咪 發表於 20-3-29 16:15
當有人想出去或約見面
我送佢四個字:留家抗疫

係呀,盡量避免出去啦!啲人唔好再去玩去慶祝,忍下啦

子爵府

Catcatlove 發表於 20-3-29 19:07
係街見到好多人除罩吸煙或者唔戴口罩

除罩咳或者除罩打噴嚏我都見過好多個

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ashleycorina 發表於 20-3-29 23:50
係呀,盡量避免出去啦!啲人唔好再去玩去慶祝,忍下啦

d人仲約食飯、見面……無言
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

王國教室勳章

crystal媽咪 發表於 20-3-29 23:51
d人仲約食飯、見面……無言

我都好鍾意去街,但呢段時間大家應該忍下啦,我都唔明,話人自私但又約人去玩去食飯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ashleycorina 發表於 20-3-30 00:03
我都好鍾意去街,但呢段時間大家應該忍下啦,我都唔明,話人自私但又約人去玩去食飯:ig ...

我叫佢地少d出街,盡量一日買多少少,唔好周圍走、唔同住嘅唔好約會食飯……
仲比人回敬一句,抗疫都可以有生活

嘥氣
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

hasting 發表於 20-3-29 22:15
我連街市都唔去,揀貴啲嘅超巿,感覺好似好啲

屋企樓下間高級百X,成日多人到打仗咁,人頭湧湧排長龍

我媽一星期兩三次去街市,佢話相熟檔主同佢呻冇人行街市。。。可能個個諗住超市乾淨啲,結果迫埋一齊。

珍珠宮

王國教室勳章

crystal媽咪 發表於 20-3-30 00:06
我叫佢地少d出街,盡量一日買多少少,唔好周圍走、唔同住嘅唔好約會食飯……
仲比人回敬一句,抗疫都可以 ...

家長group有人話小朋友生日會取消咗所以佢响酒店book間房叫幾個小朋友去玩玩完佢一家三口就會响嗰度訓一晚。
當然大家都覺得佢自私,唔肯去佢仲話個仔好慘無得慶祝真係唔怕會中㗎?

大宅

祝福他們一家人!!!

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

老公返工, 好慘, 因為喉嚨敏感成日咳, 比另一部門同事投訴話咳聲令佢不安喎 佢同admin講, 咁可以點呢?
放下自在

侯爵府

回覆樓主:

我哋自一月底已經唔出外食飯,老公 wfh 唔出街,個女都係悶得滯出過兩次,每次兩小時,我就隔日去買餸同日用品。
一方面因為出街易中招,另一方面預咗長期作戰,口罩矜貴,要慳住用。

首頁

尾頁

跳至