自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

女兒發燒冇醫院收!鮑起靜爆粗鬧英政府
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200326/mobile/bkn-20200326223257661-0326_00862_001.html

侯爵府

ddkaka 發表於 20-3-29 19:16
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200326/mobile/bkn-2 ...

祝福

公爵府

好彩後尾好番!明白點解咁嬲。

林百欣養子林建康係英國發燒無得睇醫生,後來在家中失去知覺先至可以入院,新聞話情況嚴重

估唔到英國咁樣。

伯爵府

無事就好

水晶宮

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200326/mobile/bkn-2 ...

香港醫療非常好
有錢冇錢, 老人家也好, 小孩子也好, 都有得醫。
在這個疫情, 政府都是以市民為先。

公爵府

OKC 發表於 20-3-29 19:54

林百欣養子林建康係英國發燒無得睇醫生,後來在家中失去知覺先至可以入院, ...

所以其實香港已好好!!

公爵府

回覆樓主:

其實係香港有事冇事先會去醫院。
我諗英國同澳洲參唔多。
只係發燒,佢會叫你去診所先。等診所幫佢地分類。亞女只有兩次發燒,需要去急診。
第一次係醫生開的抗生素唔夠強,佢一直都退唔到燒,我再換過另一個醫生。check左血含氧量有d低,醫生寫紙俾我直接入醫院。
第二次係佢已經燒到溫溫登登,食左退燒藥都呆呆地。我決定馬上入院,個日係因為亞妹驗尿見有血先要觀察一晚。

水晶宮

爆咩粗?所有英國市民都係咁既待遇,唔係歧視你。只好講句香港好幸福。

Dotti    發表於 20-3-30 12:54

子爵府

bbbusy 發表於 20-3-29 20:02
香港醫療非常好
有錢冇錢, 老人家也好, 小孩子也好, 都有得醫有得求。
就算政 ...

認同, 有比較就更加覺得自己幸福

hungng    發表於 20-3-30 10:43

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

jellyfish1989 發表於 20-3-29 20:28
認同, 有比較就更加覺得自己幸福

水晶宮

yl88 發表於 20-3-29 20:07
所以其實香港已好好!!

X2

男爵府

香港真係好好,希望啲人珍惜,唔好再破壞,橫觀全世界,搵唔到一個地方比香港更好!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我感恩自己係香港生活,其實香港處理今次疫情已經好好。

禁止訪問

大宅

bbbusy 發表於 20-3-29 20:02
香港醫療非常好
有錢冇錢, 老人家也好, 小孩子也好, 都有得醫有得求。
就算政 ...
香港政府真係已經好好 係有d人不知足

男爵府

根本容纳唔到。

香港只係緊緊夠收。多也容不下了

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

佛系英國

伯爵府

香港名人去到英國都咁,不過唔知查太子同BJ 係咪都係屋企歐足七日呢!

公爵府

OKC 發表於 20-3-29 19:54

林百欣養子林建康係英國發燒無得睇醫生,後來在家中失去知覺先至可以入院, ...

請問最後鮑姐的女兒怎樣好番? thx

侯爵府

Jane1983 發表於 20-3-29 20:17
爆咩粗?所有英國市民都係咁既待遇,唔係歧視你。只好講句香港好幸福。

醫院管理局總行政經理(病人安全及風險管理)何婉霞透露,隔離病床及隔離病房使用率分別已達62%及74%,她承認「住院量好爆」,雖然下周料有400張經改裝的「二線隔離病床」可啟用,但她稱若確診個案增幅持續,擔憂連二線病房亦很快爆滿,本港或似外國醫院般癱瘓。

首頁

尾頁

跳至