時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

每個人都有自己目對每件事的見解及觀點,你要點諗冇人阻你,但不要期望每個人都同你一樣,要認同你。
我只知道一個道理是:
邪不能勝正!

複式洋房

回覆 szesze_lam 的帖子

我明你嘅諗法我都相信呢個係絕大部份「藍絲」嘅諗法
但係黃絲係睇再闊啲嘅畫面
佢見到中共同港府嘅陰謀
想留地不留人 大換血 不理香港人百年來嘅生活習慣
不尊重人權、民主、自由、合約精神
當然方法有時表達方式可能會用錯或過火

伯爵府

adrainchann 發表於 20-6-15 11:49

不如你地再睇件事睇得再闊D, 你地明知好多藍的人唔一定係中央的就會支持架, 每個社會每個國家都有自己的問題, 我講過, 藍唔代表紅, 唔係乜野都會Buy架, 但係最好笑係大家不斷去搵美國英國哩D國家黎制裁中國, 仲話要港獨, 其實香港憑咩去港獨呢, 你地覺得美國英國咁單純真係想幫你地? english choi 真係真心想幫你地咩? 大家做每一件事都係有佢政治目的, 邊有表面咁簡單, 佢地又憑咩說三道四, 關佢地咩事呢, 大家都係淪為佢地的政治工具, 美國一向獨裁, 鐘意做大佬, 邊個國家勁過佢佢就走去打壓人地, 要脅人地, 都唔係咩新鮮事啦, 成日撩事鬥非, 美國從來唔會係自己國家發動戰爭, 只會去搞人地國家, 但眼見香港人中晒圈套係都要鐘個頭埋去, 你話係咪得啖笑

唔滿意中共,絕對支持你地上京同佢地打過, 唔係係香港不斷私了唔同意見人就覺得自己搞緊革命

juniormiu    發表於 20-7-19 10:39
LLK    發表於 20-7-8 13:11

伯爵府

吹簫邦 發表於 20-3-29 20:56
一坐上的士,司機就開始滔滔不絕談論大半年來的香港政事。黑衣暴徒如何搞破壞呀,年輕人被政棍&外國勢力利 ...

俾你笑死

大宅

一坐上的士,司機就開始滔滔不絕談論大半年來的香港政事。黑衣暴徒如何搞破壞呀,年輕人被政棍&外國勢力利 ...

看来你中毒太深。
上网睇下“颜色革命”吧。
你就知道美國是全球最邪恶國家。
不要認賊作父!

男爵府

回覆樓主:

井底蛙永遠只望到自己頭頂嗰片天,樓主花啲時間深入咁睇吓環球經濟,先進國家點玩政治,美國點解要做世界警察蝦蝦霸霸,香港嘅深層矛盾都係由一班泛民政棍製造出嚟你有冇諗過

子爵府

szesze_lam 發表於 20-6-15 14:43
不如你地再睇件事睇得再闊D, 你地明知好多藍的人唔一定係中央的就會支持架, 每個社會每個國家都有自己的問 ...
講得有道理!藍絲唔一定係中央就支持,藍只支持理性和平爭取,建設穩定家園, 而不是以暴力冷血的私了異己的偽民主,這種偽民主就是另一類的獨裁.太可怕!!!
hi

男爵府

szesze_lam 發表於 20-6-15 14:43
不如你地再睇件事睇得再闊D, 你地明知好多藍的人唔一定係中央的就會支持架, 每個社會每個國家都有自己的問 ...
絶對認同你的講法

伯爵府

的士佬驚再講會比人私了...

就係咁簡單...

複式洋房

回覆 Jasmine-4711 的帖子

I couldn't agree more.樓主發帖三個月後, 迎來<<國安法>>, 不知道他的感想是什么呢?
你們的爭取得不到任何正回報, 反而搭上其他無辜市民的自由和權利, 你們對得住這些市民嗎?
BBC是中立媒體? 別讓人笑話, 我看過其中文網在報導機場被佔領的事件中的新聞圖片中, 有一張是很煽情和偏片的.

大宅

多謝你啲成功爭取到國安法,我依家相信你得比建制派更加愛國愛港。

男爵府

強烈建議樓主將你所po既野,寫哂橫額,叫哂口號,
7-1上街遊行。
到時一定爭取到你要的自由。

kckammy    發表於 20-7-2 17:12
annann246    發表於 20-7-1 12:50

侯爵府

lalanick 發表於 20-7-1 09:35
回覆 Jasmine-4711 的帖子

I couldn't agree more.樓主發帖三個月後, 迎來, 不知道他的感想是什么呢?

可能樓主已明白事理呢, 變色龍是看環境變化, 我一同事已開始講破壞香港系錯, 因為佢老婆比人抄友冇左份工作. 當初他們一家人出去時, 我已真鬼死佢啦... 只好說抵死, 佢有份攪...
kckammy

別墅

司機唔再出聲直至你下車,是佢怕你會放火燒佢,裝修佢既的士,你咁有正義感是人都怕左你啦!

複式洋房

kckammy 發表於 20-7-2 17:11
可能樓主已明白事理呢, 變色龍是看環境變化, 我一同事已開始講破壞香港系錯, 因為佢老婆比人抄友冇左份工 ...

雖然這是很不幸的事, 但是換個角度來看, 他們可以去英國找尋新工作, 迎接"新生活".

男爵府

etyn 發表於 20-7-2 17:22
司機唔再出聲直至你下車,是佢怕你會放火燒佢,裝修佢既的士,你咁有正義感是人都怕左你啦!
...

同意!

通常將歪理講到似真的一樣的,个腦应该生了蟲,黑白是非難分!
樓主应该看看精神科,才好去發帖吧。

男爵府

adrainchann 發表於 20-6-15 11:49

黃絲睇嘅畫面闊?

咁你見到美國制裁香港嘅陰謀嗎?點解制止華為5G嘅發展?
見到台灣食盡手足人血饅頭之後,又唔直接接收手足嘅陰謀嗎?
點解英國管治香港時有叛國罪嘅?而家又唔比香港有國安法嘅陰謀嗎?
點解英美澳加拿大突然仆出來,比佢地心目中嘅港燦
移民呀, 延長居留嘅陰謀呀?

黃絲尊重人權、民主、自由、合約精神?

罷工唔返工,有尊重合約精神嗎?
阻止人返工返學,有尊重自由嗎?
一定要人支持黃色,藍色嘅就破壞,有尊重民主嗎?
黃絲可以去日本,台灣旅行勁shoping, 中國人不可來港購物消費,有尊重人權嗎?

謝指教

LLK    發表於 20-7-8 13:14

禁止訪問

珍珠宮

honglong 發表於 20-5-19 09:20
的士司機好大膽,同一個不知是黃是藍的乘客批評"義士"暴行
隨時會被打,火燒 ...
黑衣人只會靠人多先發到功。得一個既時候,發唔到功。

大宅

回覆 adrainchann 的帖子

[reply]回覆 adrainchann 的帖子[/reply]

黃絲係睇再闊啲嘅畫面
(因為啲黄絲思覺失調有妄想症)

佢見到中共同港府嘅陰謀
(但係佢地就當見唔到英美做緊啲仆街嘢)

首頁

尾頁

跳至