想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

b

伯爵府

CharlotteChoy 發表於 20-3-29 22:45
20,21,23 排卵期 也有do
今天day 23 , 已心急想驗.
但又怕唔準 sis 可否錫教一下 ? (emoji)

我建議最快排後12日用晨尿試

別墅

ipcs 發表於 20-3-29 23:38
我建議最快排後12日用晨尿試

謝謝
各位sis, 有冇d超早孕 症狀 ?
如頭暈 ? 感覺個肚好似有d怪怪地?

伯爵府

CharlotteChoy 發表於 20-3-29 23:42
謝謝
各位sis, 有冇d超早孕 症狀 ?
如頭暈 ? 感覺個肚好似有d怪怪地?

我陀過兩胎,少少經驗分享就係套症狀未必準,因為我中之前果個月都以為自己有機會中,但最後唔中,反而諗住無機會又會中。
如果你真係想我分享症狀,我覺得會比較易眼瞓,好似比平時多胃氣和屁,個人覺得好熱,第一胎時谷M感覺強烈(第二胎卻沒有),乳頭被衣服hi到會好痛(只記得第二胎有)。

別墅

ipcs 發表於 20-3-29 23:48
我陀過兩胎,少少經驗分享就係套症狀未必準,因為我中之前果個月都以為自己有機會中,但最後唔中,反而諗 ...

謝謝 請問 症狀是在驗孕棒未驗到時已有? 因我係尼幾日覺得好暈 同攰
個胸都會腫痛 .
希望好孕

伯爵府

CharlotteChoy 發表於 20-3-29 23:57
謝謝 請問 症狀是在驗孕棒未驗到時已有? 因我係尼幾日覺得好暈 同攰
個胸都會腫痛 .
希望好孕

眼瞓、胃氣、屁: 驗到前後都有
乳頭痛: 驗前有,之後消失左
覺得熱: 驗前驗後都有,驗後更明顯,好易出汗,我平時要好熱先出汗。
但我驗到前的基礎體溫有跌過,我仲同備孕谷的JM講應該無機會了,點知驗到有控後先正式keep住高溫。

伯爵府

CharlotteChoy 發表於 20-3-29 23:57
個胸都會腫痛 .
希望好孕

谷M感覺: 第一胎驗前驗後都有,第二胎完全無,但驗到後有時試過扯住一邊痛,仲驚宮外孕。

別墅

CharlotteChoy 發表於 20-3-29 22:45
20,21,23 排卵期 也有do
今天day 23 , 已心急想驗.
但又怕唔準 sis 可否錫教一下 ? (emoji)

我都係依幾日排,宜家好緊張,唔知係凝住定點,依兩日覺得間中三角位吉吉下
諗住星期四,五先試下驗

別墅

babyjr 發表於 20-3-30 14:02
我都係依幾日排,宜家好緊張,唔知係凝住定點,依兩日覺得間中三角位吉吉下
諗住星期四,五先試下驗
...

今天day 24 心急check
得一條線 (emoji)(emoji)
希望過多幾日check 有2條 (emoji)
due day 3 Apr / 4Apr ,

大宅

回覆 CharlotteChoy 的帖子

我今日day20, day15排卵, 前日已經胸脹痛, 平時只會m前一星期先脹痛, 又keep住日日高溫37.1/37.2, 以前唔會日日都覺得個人好熱, 下腹又間唔中會扯一扯咁痛今日睇中醫問佢,佢話受精後兩日就可能會有呢啲反應, 叫我等下星期一驗, 好期待, 今個月開始造人, 唔知會唔會咁好彩bingo
希望大家都好孕

複式洋房

CharlotteChoy 發表於 20-3-30 14:20

我今日都係day25 好緊張 唸住過多2日先check
但已有谷胸少少痛 1516 覺得又失敗了 平時一谷胸已經係黎m嘅signal
我係dodo完後2日有少少m痛 一直到而家都無再痛
due day also 2Apr / 3 Apr
祝好孕jm!一齊加油!

別墅

tobilau 發表於 20-3-30 15:15
但已有谷胸少少痛 1516 覺得又失敗了 平時一谷胸已經係黎m嘅 ...

希望中la, 送返份禮物俾我同老公 (emoji)
但今早check左末有 惟有等過多幾日
m有冇來再check . 好緊張丫

別墅

CharlotteChoy 發表於 20-3-30 14:20

我due date同你咁上下,我今個cycle食左排卵藥,19/3(Day13)照,醫生話應該遲2日會排,我當21/3,22/3排,因為紅d果兩日係深左,但無勁深,所以都捉唔到邊日排
Due date同你一樣3/4 -4/4

別墅

tobilau 發表於 20-3-30 15:15
但已有谷胸少少痛 1516 覺得又失敗了 平時一谷胸已經係黎m嘅 ...

大家一齊加油(emoji)(emoji)希望大家都成功

大宅

回覆 CharlotteChoy 的帖子

第十日驗到若隱若現的線,check到前兩日係異常眼訓,除此之外,什麼感覺都沒有,冇谷肚,冇扯住,冇想嘔,當時仲諗住失敗,喊左兩日,以為喊到攰所以眼訓,現在回想,應該係關bingo事。

大宅

CharlotteChoy 發表於 20-3-30 15:50
希望中la, 送返份禮物俾我同老公 (emoji)
但今早check左末有 惟有等過多幾日
m有冇來再check . 好緊張丫
放鬆心情,抱住順其自然心態!
愈緊張都會有影響。記得想當年我同老公第2個月就中左
當時都係覺得平常心。因為見好多身邊既人愈想有就愈難。

別墅

JM0910 發表於 20-3-31 11:08
放鬆心情,抱住順其自然心態!
愈緊張都會有影響。記得想當年我同老公第2個月就中左
當時都係 ...

今天day 27 用左棒棒驗 又係得一條線
今個月要再努力過 (emoji)
各位sis 加油

別墅

CharlotteChoy 發表於 20-4-2 11:40
今天day 27 用左棒棒驗 又係得一條線
今個月要再努力過 (emoji)
各位sis 加油

我今日用紅d綠d,兩樣都白雪雪
我諗都無乜機會,等m再努力過
大家加油呀(emoji)(emoji)

別墅

babyjr 發表於 20-4-2 13:00
我今日用紅d綠d,兩樣都白雪雪
我諗都無乜機會,等m再努力過
大家加油呀(emoji)(emoji)

yes 大家加油 努力

複式洋房

今日dueday 都係白板 大家努力呀

首頁

尾頁

跳至