想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

有無sis試過排卵期用排卵棒check到2條線,跟著再驗多次用驗孕棒check都係2條線,但係再去診所check得1條線 😭我好想快d有bb,btw 我3月13黎m, 其實我會吾會bingo

男爵府

tingting2020 發表於 20-3-30 14:50
有無sis試過排卵期用排卵棒check到2條線,跟著再驗多次用驗孕棒check都係2條線,但係再去診所check得1條線 ...

你13/3嚟M? 正常係唔會咁快知道有無架喎,如果你係13/3正常嚟M而又未到就check到,你一個周期都未有喎

伯爵府

tingting2020 發表於 20-3-30 14:50
有無sis試過排卵期用排卵棒check到2條線,跟著再驗多次用驗孕棒check都係2條線,但係再去診所check得1條線 ...

3月13日Day 1,今日Day 18咋喎,你排緊卵定有左呀?
驗孕棒同排卵棒係兩樣野。
我試過在家用CB digital驗到pregnant 2-3 w,綠D粉紅色及紅D深色,去診所前先小便再飲左杯水,1個鐘後去診所留小便,話我無懷孕囉。

民房

我用驗孕棒check左,再買多支另一隻款check顯示2條線,依排個肚又陰陰痛 😭

大宅

咁你13/3果次黎嘅M多唔多?係咪同平時一樣?
假如上一次M係着床血,去到今日為止,驗孕棒應該好深色,正常應該咩驗孕棒驗都係有兩條線

伯爵府

tingting2020 發表於 20-3-30 16:14
我用驗孕棒check左,再買多支另一隻款check顯示2條線,依排個肚又陰陰痛 😭 ...

難道3月13日不是M到而是作小產流血?
如有懷疑可以抽血驗hcg隔48小時的翻倍情況。

民房

醫生話幫我驗血check下,最快聽日有結果 🙏其實3月13果次m到係遲左8日,可能因為上個月做左大手術

首頁

尾頁

跳至