懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 kvi 的帖子

你的經歷同我都相似,引產個日真係痛完一次又一次再一次⋯。同路人,一起振作

複式洋房

Liz1234 發表於 20-3-31 18:21
好多謝您們咁位的留言鼓勵和分享!
看過您們的一字一句,心情比昨晚已經好了好多,可能真係受荷爾蒙影響, ...

我自己係上年10月流產,認真坐一個月小月,訂月子餐,流產後第3個星期開始一直睇中醫,流產後第2個月做番少少運動(小跑步20分鐘左右) ,個人要郁,心情先會慢慢好。喊就由佢,喊完就同自己講好正常,我心裡面有阿B, 因為我始終係佢mummy。只要我仲function 到,唔需要覺得自己有咩問題

過左個X mas同新年,期間又飲番咖啡同酒(少量), 同老公開心番,一月中小B又報到啦

向前行,行再細步,你都会慢慢行到格。祝福你。

別墅

回覆 minibobo_2019 的帖子

明白的,多謝你的鼓勵。一起加油啊!

複式洋房

Liz1234 發表於 20-3-31 22:59
回覆 minibobo_2019 的帖子

明白的,多謝你的鼓勵。一起加油啊!

有咩就上來up 下,記住 you are really not alone

加油!

大宅

Liz1234 發表於 20-3-31 00:15
我知道,在此平台的媽媽都應該歡天喜地去迎接新生命。但我曾經都好開心去迎接⋯但最終都係好傷心去送別小天 ...

我曾經經歷過 要抱住bb會返翻身邊 四年後終於回來了。我試過用紅D 滴雞精 一個月用3000元去睇中醫 全部都冇用。最後我放棄了 就喺唔再追求嗰個月 bb回來了我身邊。雖然依句好門面,但係放鬆心情真係有用架

別墅

回覆 lemon_juicy 的帖子

明白,心情調節真係好大影響。謝謝你的分享

大宅

各天使媽媽加油, BB永在心中, 路始終要行, 積極面對過去, 開拓新的未來

別墅

今天 正式與BB道別 心情感覺驟然變得平靜 希望BB能繼續自由自在咁生活
永遠在我們的心中 等著你健康回來。

複式洋房

uckukuku 發表於 20-3-31 00:56
我遇上的是胎停,無痛無血,醫生話係自然淘汰。發現時個胎已經停止生長好耐,所以不用選擇,好平靜咁"處理" ...

我好明呢種感受,個次噤啱有两位表弟表妹都有咗,大家預産期係同一個月前後,我哋係好close ,細玩到大,但依家我有意冇意少咗見佢哋,我行唔到出嚟,見到佢哋,都會諗起自己個b,好sad

複式洋房

Liz1234 發表於 20-3-31 00:15
我知道,在此平台的媽媽都應該歡天喜地去迎接新生命。但我曾經都好開心去迎接⋯但最終都係好傷心去送別小天 ...

我係過來人,好明白你感受。
如果你有信仰,可以祈禱,等個心舒服啲。
想喊就喊啦,喊完平伏心情,做啲自己會開心嘅事。乜都唔好理,養好身子再黎過!有卵未為輸呀!信自己,下次一定平安無事!!你一定做到架!加油加油!

別墅

回覆 小米B媽媽 的帖子

多謝您的鼓勵!真係針唔吉到肉,唔知痛!

首頁

尾頁

跳至