自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

Ig 樓主聽聞住在Cusco,相距首都利馬18小時39分車程。你話住利馬附近都話接,你住咁老遠點接呀!

第二,話英國包機只是250鎊,暗示香港包機貴。秘魯返香港點都遠過返英國啦!

仲未計你傳染比機上的醫護和空姐,仲有其他香港人!
What?點解政府要接啲咁嘅人返來?

瑪瑙宮

大廚勳章

sistercute2 發表於 20-3-31 00:25
Ig 樓主聽聞住在Cusco,相距首都利馬18小時39分車程。你話住利馬附近都話接,你住咁老遠點接呀!

第二,話 ...

咁佢自己去到老連咁遠真係冇辦法喎。。。一係自己坐250磅去咗英國吸下菌先囉。。。講到人哋咁鬼平。。

咁人哋點運你過去姐。。有啲喺呢度又有啲係其他地方咁要出動好多資源財力物力先可以集中晒啲人。。。。幾萬蚊都唔制就真係算吧啦。。留喺嗰邊吸仙氣囉。。。應該嗰度人口比較少安全啲。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

第二,話 ...

真係想叫佢唔好返來,唔好咁委屈俾錢

而家哩個時事去玩,政府出哂紅色警報都唔理,咁愛玩,留低係祕魯嘆飽佢啦!唔好叫入境處同大使館辛苦啦!

珍珠宮

回覆樓主:

嫌三嫌四就咪鬼返黎啦!

小草子    發表於 20-4-1 09:05
kckammy    發表於 20-3-31 13:20
wcpcelia    發表於 20-3-31 09:53
sjnl43    發表於 20-3-31 01:00

男爵府

250磅咁抵? 真唔真呀? 咁只可以怨自己冇BNO囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

第二,話 ...

既然咁多不滿、索性等佢口中既250英鎊包機……阿香港政府……好心唔好成日嘥時間嘥精神好心做壞事啦……

小草子    發表於 20-4-1 09:06

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆樓主

勉強冇幸福,返唔返選擇權全在佢手. 其實只要乖乖留响間仙氣小屋度唔好週圍去,只做最低限度外出,注重清潔,感染機會不大。所以唔好番來

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

第二,話 ...

邊有咁平
https://amp.theguardian.com/travel/2020/mar/25/how-can-we-get-home-brits-stranded-abroad-covid-19-coronavirus-outbreak
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

呢班人貪得無厭
搵埋大紅花轎接你好唔好

wcpcelia    發表於 20-4-1 10:20

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

seaheart88 發表於 20-3-31 00:30
咁佢自己去到老連咁遠真係冇辦法喎。。。一係自己坐250磅去咗英國吸下菌先囉。。。講到人哋咁鬼平。。

咁 ...

隔離有人話班自私精返黎肯自費喎、睇完呢個帖真係一額汗……
有錢去任性深度遊、三萬四保平安返去香港就阿吱阿左

男爵府

回覆樓主:

政府包機包到這世界邊端
就黎包到去南極

明明話香港有暴政
但一個二個身體最誠實

子爵府

回覆樓主:

一句到尾! 有骨氣就唔好坐香港政府包機返嚟

瑪瑙宮

大廚勳章

nobodyfool 發表於 20-3-31 00:36
既然咁多不滿、索性等佢口中既250英鎊包機……阿香港政府……好心唔好成日嘥時間嘥精神好心做壞事啦…… : ...

多得飛機豪狗咬著煩政府。。。好啦。。。又話寧願自費。。。點知又話遠又話貴。。。其實是否自打嘴巴?自己死到去山旮旯。。點續一去包車接?

政府做咩都話做得吾好。。。咁仲求回來做咩?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔識講

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

第二,話 ...

嫌人……嘈醒佢??仲嫌包機貴?仲嫌………………

佢哋有本事唔嫌疫情大爆發,死都要去……咁請為自己行為埋單、負責!!!帮你變應份,仲唔合理地嫌三嫌四,原來厚面皮、無耻係無底線!到底香港嘅教育點解會教出咁多咁嘅質素嘅人?

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

只想爆粗

子爵府

自己係咁危險嘅時候去呢D地方,都係覺得果度安全姐,咁唔滿意,咪留低囉
俾果3萬幾,就當自己大曬呀

子爵府

三四萬蚊送返香港?有冇咁平呀?政府係咪要補貼先?要攤開條數比大家睇喎!如果要補貼係咪要通過立法會審批先?泛民會唔會拉布㗎?

男爵府

回覆樓主:

係呀!d大帝仲嫌人哋hostel d嘢難食!
希望政府強硬些,真係收翻包機費用,頭先新聞話「政府考慮收費」。

wcpcelia    發表於 20-4-1 10:20

首頁
12345...9

尾頁

跳至