自由講場

跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

大家好!本人為30多歲的女性,因生活圈子狹窄,一直未能遇到合適的另一半。

之前曾參加過speed dating,但總是遇到相同的人。

本人亦曾試過以交友apps,網上交友等方法認識不同的人,但總是欠真實的感覺。

請問大家有沒有相同的經歷?可否給我一些意見?

謝謝!

翡翠宮

misschanchancc 發表於 20-3-31 02:24
大家好!本人為30多歲的女性,因生活圈子狹窄,一直未能遇到合適的另一半。之前曾參加過speed dating,但總 ...

咁有冇遇到有缘啱倾人?最重要清醒小心,当識个朋友先。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

misschanchancc 發表於 20-3-31 02:24
大家好!本人為30多歲的女性,因生活圈子狹窄,一直未能遇到合適的另一半。之前曾參加過speed dating,但總 ...

稍後疫情過,去參加行山團或者做運動,直接認識
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

交友apps好多出黎揾食
仲要擺明話你知係做呀2
隨緣啦
到你的話你跌左電話
有人執返揾你
果個竟然就係
以上兩樣都分別係我兩個朋友仔的經歷

pansy888hk    發表於 20-4-6 00:24

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

要乜條件

男爵府

牛年勳章

crystal媽咪 發表於 20-3-31 08:19
對, 參加興趣班, 例如品酒

wcpcelia    發表於 20-3-31 09:59

子爵府

其實到呢個年記,應該是朋友介紹最穩陳,因為無時間簡了解對方背景,朋友介紹起碼篩走D壞人質素有保証。在朋友同事閒談間問問對方有否介紹吧!

男爵府

MMVV 發表於 20-3-31 08:44
其實到呢個年記,應該是朋友介紹最穩陳,因為無時間簡了解對方背景,朋友介紹起碼篩走D壞人質素有保証。在 ...

哈哈哈,我想起我老公差少少介紹左個爛賭既雞蟲俾我姑9

pansy888hk    發表於 20-4-6 00:39

伯爵府

crystal媽咪 發表於 20-3-31 08:19

没用的。女多男少 呢D活動 也是

男爵府

anitapooh41 發表於 20-3-31 08:47
没用的。女多男少 呢D活動 也是

咁係咪應該去d 攝影班之類

侯爵府

你跌左電話
有人執返揾你
果個就係

crystal媽咪    發表於 20-3-31 09:13

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

shannon_fky4186 發表於 20-3-31 08:48

遅下參加攝影團,飛幾日,多個人返

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

shannon_fky4186 發表於 20-3-31 08:48
但去xx班,應自己興趣行先/目標行先?

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

shannon_fky4186 發表於 20-3-31 08:47
哈哈哈,我想起我老公差少少介紹左個爛賭既雞蟲俾我姑9
...

嘩 咁整古自己個家姐。。。。

伯爵府

都要睇下妳咩條件,
如肥?矮?醜....難,男人都睇外觀先。
過好,每一天!

伯爵府

想生BB熱投

不要自視過高
條件不要太多
有共同興趣

如果想結婚一開始就講明,冇打算結婚唔好一齊
依家好多男人都拖住你青春先,其實吾想結婚
話咩事業為重

男爵府

另一半唔係尋找返黎,係睇遇唔遇到,所以係講緣份
冇錯去參加興趣班會識多啲人,但識到一個彼此合適又互相中意嘅人機會率係好低,尤其是好多都係女多男少

強求未必有好結果,呢度都有為數不少嘅JM話情願當初單身

我覺得你照樣可以嘗試擴闊自己圈子,但對搵唔搵到另一半,心態就隨緣吧

hksunshine    發表於 20-4-5 07:08
MeiCheLin    發表於 20-4-2 16:09
綺霖mami    發表於 20-3-31 20:09

公爵府

回覆樓主:

其實真係好難答你,遇唔遇到都好講緣份,仲要合適的?其實適唔適合只有自己先知,隨緣啦~

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

緣份是天注定, 你要遇到的, 終會遇見。
是你的, 兜兜轉轉最後都會在你身邊。
不是你的, 唔好話拍拖, 結左婚也可離!
無須要強求, 唔好太宅便可。

綺霖mami    發表於 20-3-31 20:10

首頁
12345...22

尾頁

跳至