親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

經永安買機票,今次真係一個好好既經驗。新航取消左我買果班機,將我調左去前一日出發,打左去永安兩次問有無得改其它日子或退票,佢都係答遲D覆,唔關佢地事唔係佢地改,甘我唯有等....等到今日我忍唔住打去航空公司問,新航職員好好,話叫我放心,一定比我改,但要由永安打黎航空公司講。甘唯有叫永安果邊幫手,初初打去佢同我講現在按日子處理,未輪到我果段時間,所以唔會處理住,我就發火了,航班取消了,我已收到EMAIL,改期我要請假重新安排,仲有酒店我要問下改唔改到期,仲要問下同我一齊去朋友可以改邊日,所有野都要準備,只要永安打一個電話去航空公司講一聲我要改既日子就可以,點解都唔肯,終於嘈完佢,佢就肯幫我駁去機票組,果邊既同事知我打過去航空公司問,就立即話會處理,現在等佢EMAIL回覆,希望佢真係盡快回覆啦.經過今次經驗,真係對永安失去信心,我諗我寧願下次貴幾佰都直接去航空公司買機票。

禁止訪問

大宅

始終直接同航空公司買最穩陣!

wcpcelia    發表於 20-4-2 19:49

複式洋房

ramj 發表於 20-3-31 22:13
始終直接同航空公司買最穩陣!

係,同意。
同埋酒店就算貴幾十蚊,我都要free cancellation option

大宅

永安都係咁,我哋航班停咗,佢哋收我手續費先肯幫我哋退錢

洋房

回覆 potato513 的帖子

請問你是不是自由行套票? 佢不準退票,只可改期,仲要半年內,又要收手續費。我放棄了

大宅

popo2o12apple 發表於 20-4-2 12:54
回覆 potato513 的帖子

請問你是不是自由行套票? 佢不準退票,只可改期,仲要半年內,又要收手續費。我放 ...

我只買機票

公爵府

只買機票, 就貴少少直接去航空公司買吧!
我就係怕左D AGENT, 以後都直接由航空公司買機票的.
通常貴少少的, 但當有事故的時候, 分別就大不同了.

首頁

尾頁

跳至