自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

美國新冠肺炎嚴峻,確診人數為全球之冠,醫療物資出現短缺,就在此關鍵時刻卻傳來了好消息。美國多地的倉庫都意外發現有被忽略了的醫療物資,而在加州的一間倉庫中,竟然發現了3900萬個N95口罩,還有514部舊款呼吸機,讓幾近絕望的醫療人員,彷彿看到了希望。

據報,美國西部醫護人員聯會(SEIUUnited Healthcare Workers West)發言人於26日表示,在加州的倉庫中找到一共3,900萬個N95口罩,還有514具舊款呼吸機,據說口罩數量遠超現今美國庫存的1,200萬個N95口罩。聯會將以每個5美元的價格出售予有需要的醫療單位,並稱不會從中獲取任何利潤。
另一方面,據報,州長紐森(GavinNewsom)參觀灣區的能源公司BloomEnergy時,表示他們在州內發現了514具自2011年起便尚未開箱過的舊型號呼吸機;這些呼吸機大部分都因為電池過期無法運作,目前已決定將交由具有翻新呼吸器經驗的Bloom Energy公司協助維修作業,完成後將立即投入使用。
早前,馬里蘭州的貝爾茨維爾的回收公司(Beltsvillerecycling company),去年卸貨時也在雜物堆中發現150箱的N95口罩,清點之後數量多達36,000個,公司合夥人之一的希普(Gary Shipp)當時將這些口罩保留起來,沒想到現在已經成為重要的醫療資源。目前這間公司決定將口罩發送給維吉尼亞醫學中心,以及一些地方的中小型醫院,為抗疫出一份力。

德國知悉後:“請美國提供該批口罩編號”!

聰明的你,估下德國點解會咁樣講野?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

櫺囹桼 發表於 20-4-1 09:21
美國新冠肺炎嚴峻,確診人數為全球之冠,醫療物資出現短缺,就在此關鍵時刻卻傳來了好消息。美國多地的倉庫 ...

打劫

男爵府

嫌疑好大

珍珠宮

又打劫?看上文都奇怪,又會無啦啦發現有個倉庫有醫療物品?仲要講得好隱晦話倉庫,即係屬於咩機構,咩人嘅倉庫?

翡翠宮

Chiq63663 發表於 20-4-1 09:29
嫌疑好大

據說:德國之要求,被美方拒絕了

子爵府

不如樓主遠赴美國,肩負重任,調查呢匹口罩嘅來源,造福人類

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

要一個容量極大的倉庫才可收納咁多口罩, 點有可能先前忽略 , 可疑

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

要一個容量極大的倉庫才可收納咁多口罩, 點有可能先前忽略 , 可疑

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

洗白ing
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

美國新冠肺炎嚴峻,確診人數為全球之冠,醫療物資出現短缺,就在此關鍵時刻卻傳來了好消息。美國多地的倉庫 ...

係囉!嗌左幾日救命就搵到
放下自在

珊瑚宮

發掘多些
玩具萬歲!

珍珠宮

回覆樓主:

打劫

sisbro    發表於 20-4-1 11:11

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

賊贓要浮面,就扮失憶

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

都話Area 51存有不可思議力量,仲有量子能力,可以瞬間轉移

WChan    發表於 20-4-1 11:34
alyssasasasa    發表於 20-4-1 11:25

珍珠宮

MM2H 發表於 20-4-1 09:42
都話Area 51存有不可思議力量,仲有量子能力,可以瞬間轉移

公爵府

係邊到打刧番黎?

公爵府

呢d大話都有人信

男爵府

德國是否懷疑係肯尼亞消失嘅口罩?

男爵府

回覆樓主:

話唔賺錢又收5蚊美金一隻
係就免費啦

另外,批貨擺左幾耐?唔知有無過期呢?
都唔講佢來源啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

嘩!呢D咁既屎橋諗果個當人白痴。

首頁
12345...7

尾頁

跳至