時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

全世界都羡慕緊
唔好又多返感染

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-4-3 17:08

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

佢解封只係國內人可以出街,不代表比人隨意入境,而家最新規例,連中港車司機上大陸裝貨都要做左快速測試,陰性先准入境,而家貨運長左好多時間

侯爵府

廷廷媽 發表於 20-4-2 20:26
佢解封只係國內人可以出街,不代表比人隨意入境,而家最新規例,連中港車司機上大陸裝貨都要做左快速測試, ...

保護人民
耐少少唔緊要

都想大家健康

珍珠宮

佢解封只係國內人可以出街,不代表比人隨意入境,而家最新規例,連中港車司機上大陸裝貨都要做左快速測試, ...

把好關守住門口就行。
門內門外,兩個世界。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

內地做得好,香港少一個擔心,專心對付外地入來的個案

男爵府

中國真係做得好好, 今次真係一嘢就塞住YC把口
wcpcelia 唔好點評我
24小時做阿4的C9

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kurocat 發表於 20-4-2 20:19
全世界都羡慕緊
唔好又多返感染

其實中國好小心架! 如果遍地開花搞唔掂架! 所以連中港司機都唔放過要做驗測!

放下自在

侯爵府

PKFC 發表於 20-4-2 20:43

yc 對此只會視而不見。

男爵府

好似唔只,我睇新聞話仲要政府出健康證明,但衛生署話左唔會出,貨車工會嘈緊運輸署。

伯爵府

tvb 話河南發現無徵狀帶菌者,而家又再緊急封城, 希望查清楚先好解封

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

kurocat 發表於 20-4-2 20:19
全世界都羡慕緊
唔好又多返感染

習近平去浙江4日、在戶外習近平及隨行官員都冇戴口罩、 市民也沒有帶了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

香港一日幾十單 , 比你入黎運貨已經好大風險 , 要健康證明係應該 , 非常時期忍耐吓啊
香港人又開始搶糧

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

erumic 發表於 20-4-2 20:47
好似唔只,我睇新聞話仲要政府出健康證明,但衛生署話左唔會出,貨車工會嘈緊運輸署。
...

政府應該要出手、幫運輸業做健康證明~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

simple430 發表於 20-4-2 20:52
香港一日幾十單 , 比你入黎運貨已經好大風險 , 要健康證明係應該 , 非常時期忍耐吓啊
香港人又開始搶糧 ...

今日四圍都見到有正常米賣~

買基金真係好傷

侯爵府

大力大力 發表於 20-4-2 20:52
政府應該要出手、幫運輸業做健康證明~

如果香港都有「健康碼」就好

侯爵府

cattz288 發表於 20-4-2 20:44
其實中國好小心架! 如果遍地開花搞唔掂架! 所以連中港司機都唔放過要做驗測!
...

早前,真係中國幫左香港
唔比人來
唔係香港一早變左今日咁

侯爵府

大力大力 發表於 20-4-2 20:51
習近平去浙江4日、在戶外習近平及隨行官員都冇戴口罩、 市民也沒有帶了~
...

咁先擔心
唔可以中的

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kurocat 發表於 20-4-2 20:58
早前,真係中國幫左香港
唔比人來
唔係香港一早變左今日咁

當日下令封武漢果下真係好堅! 否則中國應該傷亡慘重! 你睇歐洲美國! 逐個爆
放下自在

象牙宮

kurocat 發表於 20-4-2 20:57
如果香港都有「健康碼」就好

我覺得諗呢個綠碼系統又係好堅!
去每個地方, 公共交通都要掃碼! 一個確診即掃果段時間周圍人士, 完全無所遁形!
放下自在

大宅

PKFC 發表於 20-4-2 20:43

之前啲黃絲話中國乜都假。

首頁

尾頁

跳至