自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

seaheart88 發表於 20-4-3 09:26
雖然揀把刀對我來講都冇乜特別功用。。不過鹽同埋都呢兩樣嘢係我第一次去嘅時候好深刻嘅印象仲有佢嘅Menu ...

係呀!呢二樣野真係好深刻

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

candycakee 發表於 20-4-3 09:23
我去洲際只試過high tea, Nobu & buffet
Nobu 真係好好食

我仲未有機會試Nobu

珍珠宮

stagea 發表於 20-4-3 09:30
你講得無錯呀, 係遣散, 有朋友係酒店入面做, 補兩個月, 做到1/5...尋日通知既

另一位做中菜廳既 ...

所以我覺得係借裝修做藉口

珍珠宮

seaheart88 發表於 20-4-3 09:33
係囉我都以為係局部裝修我知道係會改返做麗晶但係冇諗過係咁樣完全幾乎關閉。。。但係又奇怪喎點解會剩返 ...

可能係

珍珠宮

yankiyan 發表於 20-4-3 09:53
好多紀念日係到渡過
我都想book枱食多次
又驚勁多人

其實唔係好多人,因平時啲枱都唔密,而家仲要隔開一張,不過我走時再想book食多次已經冇位

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Joey8 發表於 20-4-3 10:08
所以我覺得係借裝修做藉口

擺明啦...中菜廳之前裝修都無話遣散員工, 裝完修就返工...咁做乜而家要遣散呢?!

公爵府

親子王國15週年勳章

我去年食過,話会裝修,但现在咁嘅時勢,就真係唔知会不会倒閉呢!

珍珠宮

stagea 發表於 20-4-3 10:10
擺明啦...中菜廳之前裝修都無話遣散員工, 裝完修就返工...咁做乜而家要遣散呢?!
...

佢地真係好慘
失業又難再搵工

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Joey8 發表於 20-4-3 10:13
佢地真係好慘
失業又難再搵工

係呀, 仲要唔少人, 而家咁既環境, 有排都無野做, 朋友話揾住pt做, 就算揾番酒店工, 都無可能立刻有

侯爵府

Joey8 發表於 20-4-3 10:10
其實唔係好多人,因平時啲枱都唔密,而家仲要隔開一張,不過我走時再想book食多次已經冇位
...
full到咁
我之前成日walk in

珍珠宮

Joey8 發表於 20-4-3 00:18
好唔捨得

3年後再食過

侯爵府

Joey8 發表於 20-4-3 10:13
佢地真係好慘
失業又難再搵工

現在各國都封關,冇晒遊客,其他酒店又點會再請人吖!

公爵府

牛年勳章

唔好傷心 改名叫番麗晶 重開再食過

珍珠宮

stagea 發表於 20-4-3 10:30
係呀, 仲要唔少人, 而家咁既環境, 有排都無野做, 朋友話揾住pt做, 就算揾番酒店工, 都無可能立刻有:igiv ...

而家咁既市道PT都應該難搵

珍珠宮

yankiyan 發表於 20-4-3 10:32
full到咁
我之前成日walk in

因為位少左,加上好多人都有回憶想懷念食多次

珍珠宮

MKma 發表於 20-4-3 10:46
現在各國都封關,冇晒遊客,其他酒店又點會再請人吖!

係好多行業都忍唔住

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Joey8 發表於 20-4-3 09:22
但員工話佢地係遣散,即到時重開再請過人,同呢間餐廳都唔知到時候會唔會開返,廚房都遣散:igive ...

到時大家再選擇
啲員工一早都知係咁,一路等通知,而家有結果出咁解,一刀切拜拜

一切要2年後先知

伯爵府

經濟差在所難免,就算明知佢係借裝修為名順勢暫停營業都可以諒解。最緊要跟足勞工法例賠償俾員工。

如果簡裝變大裝,其實都為建築工人製造左就業機會。

但如果實情只係停業就真係令人感覺唏噓!

希望疫情盡快過去,香港早日恢複昔日繁榮。亦都希望那些破壞香港的暴徒曱甴識收手啦!香港本來就已經很好、甚麼都有,不需要班曱甴為我們爭取什麼。

首頁

尾頁

跳至