自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

如果話性格唔好就單身嘅,咁結咗婚又離婚嘅又點解釋呢?係咪就係咁簡單呢?好似我家姐咁,我哋全家都覺得佢性格非常之差,咪又係加嫁得出!

大宅

回覆 bbpompom 的帖子

我覺得係以下兩點

2) 同居好耐結唔結都無分別
3)已經結過 唔需要出結多次

伯爵府

bbpompom 發表於 20-4-3 10:59
依幾天突然唸!! 妳們身邊女性多單身嗎? 我公司4個女生 [包括我年齡層分別為 (A) 24 歲 ( B) 4X頭 二位 (C) ...

我有拖拍但我都係3,其實係搵唔到好男人,身邊結左婚同無拖拍既都有,結左婚果d坦白講我唔覺有幾好,無拖拍既又唔見佢好唔開心,所以平常心唔需要覺得無男人果批好慘

子爵府

回覆樓主:

單身自己有分工自己一間屋住真係無咩問題衍生

男爵府

Pepero 發表於 20-4-15 16:59
jm, 您呢個comment 正中要害
我剛剛出社會做野時,公司有個C9, 正正是婚後生活不太如意,身材 ...

我都係出黎做野無耐,啲人覺得單身好有問題
其實每個人有自己選擇,唔係個個都中意拍拖。搵著個唔中意又唔岩既人真係咪搞我
搵唔到岩既人又互相愛大家既人,我都可能打算自己一個算

子爵府

sukiyee0220 發表於 20-4-16 14:18
我都係出黎做野無耐,啲人覺得單身好有問題
其實每個人有自己選擇,唔係個個都中意拍拖。搵著個唔中意又唔 ...

唔係一定要結 , 唔係結左一定好 , 係有無努力去搵 , 有去搵就有機會好過宜家既生活 , 比宜家更好 ( 當然亦有機會差過宜家 ) , 無野係無左唔得 , 要好野就要博 , 一個人係 ok 架 .

禁止訪問

複式洋房

單身咪單身囉 感情呢d嘢唔急得嘅

公爵府

其實單身 / 已婚, 最緊要開心, 有自信, 唔好介意人地講咩 !

子爵府

有一點我不太讚成呢度既主流意見 , 好多人都話認為自己開心就得啦唔使理人 , 而且見到好多單身既人都生活好開心 .
我不讚成呢點的 , 如果努力搵過 , 搵唔到就無計 , 如果一開始就有呢個心態就有問題 , 至於話見到好多單身既人都生活好開心 , 其實要開心好可以容易 , 但結婚後俾到既開心係另一層次

複式洋房

回覆樓主:

我有個3到尾既好朋友,佢學識好,人工高,識打扮,但一直單身,以前一有男人追佢,佢會不停挑剔對方問題,因為佢心目中有指標。
到家陣全部朋友嫁晒,佢仲係單身,成日問點解冇男朋友。

首頁

尾頁

跳至