自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

文迪羊 發表於 20-4-5 09:40
我帶會暈暈地,除時要習慣一陣先行路

十幾年前用過,唔習慣幾乎暈低,上落樓梯幾乎跌死!放棄!!

333s    發表於 20-10-13 08:37

大宅

mercurycc 發表於 20-4-5 12:06
佢唔係麻煩既人,但就唔肯改變,
同佢講佢會聽,聽完就算,
可能老人家就係咁,可能我地老左都係咁架。:ha ...

我大仔成日話我遲一些再老啲?重難頂重似你老媽子吹賬!

mercurycc    發表於 20-4-5 16:05

子爵府

mercurycc 發表於 20-4-5 11:55
提提你如果個框咁平價質數未必好好,
可能快殘或爛,
買多個同款後備,如果有問題可以用回鏡片,

已經買咗,果一副我配左平光鏡

象牙宮

金黑街矇 發表於 20-4-5 16:33
已經買咗,果一副我配左平光鏡
平光鏡戴con 用?唔係戴緊漸進?
同事就肉赤買平框爛左,搵唔返一樣框,
要再配一副。
老公都岩岩配新靚框,Hoya 鏡比錢肉都痛。

子爵府

mercurycc 發表於 20-4-5 16:40
要再配一副。

唔係呀,平光鏡因為配嘅時候係平我只係用來hold住個框~$380

子爵府

mercurycc 發表於 20-4-5 16:40
要再配一副。

宜家配漸進大約幾錢?

象牙宮

chung_ma 發表於 20-4-5 19:48
宜家配漸進大約幾錢?
睇用咩牌子,係咪超薄鏡,
有無做埋全視線,價錢可以相差好多喎!
配開Hoya Dynamic premium 。

男爵府

chung_ma 發表於 20-4-5 19:48
宜家配漸進大約幾錢?

我老媽子配呢啲眼鏡$5600!我覺得好好好貴⋯⋯

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我喺日本配 10000 Yen
搞咗一個鐘
要十日先有
一戴已經ok

男爵府

中年必須品
除眼鏡睇細字會自覺尷尬
好快適應,配靚啲副鏡片

男爵府

好媽媽勳章

回覆 JChan 的帖子

Me too. You can go to Jins or Owndays in Hong Kong. Nice and much cheaper!

男爵府

好媽媽勳章

annsochan 發表於 20-4-5 09:20
咁多人有用

但係妳哋有冇需要成日睇住部電腦

有,看电腦,近至手机都沒问題

珍珠宮

2024年龍年勳章

我覺得習唔習慣可能係睇你有無戴開眼鏡,有帶開好易習慣,無戴開係好難習慣嘅。
Minniemouse:-P

子爵府

ToToPiggy 發表於 20-4-7 01:52

Me too. You can go to Jins or Owndays in Hong Kong. Nice and much cheaper!

可否ling 框去配

男爵府

好媽媽勳章

回覆 chung_ma 的帖子

I don't know, should be able to.

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我問過,香港jins 同日本用鏡片係唔同品牌,日本用hoya, 香港唔係。 最好去時問清楚。

另一間某某日本眼鏡連鎖店,在香港開時,我有問過,佢好老實,講過佢地d 漸進鏡片冇咁靚,會難適應d.

大宅

呢兩間驗眼仔細嗎

男爵府

回覆樓主:

吾同牌子鏡片睇野闊度不同,貴都分等級,配一副真係巧貴!

象牙宮

香港嘅JINS /ZOFF /OWNDAYS 配眼鏡?
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21961811

待我有時間配下
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

annsochan 發表於 20-4-4 12:29
有冇用緊漸進鏡嘅JM可以分享吓用後感

漸進鏡 該怎么選? 走路、上下樓梯 才不會暈???

50歲才想要配戴漸進多焦點鏡片, 是否太遲?。老花度數增加、調節力變差,相對來說會較難適應。?

如只喜歡 無框, 半框。是否很少選擇?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至