自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Forgetmenot999 發表於 20-4-5 10:24

最近咪有班明星喺街到拍戲,後來有市民call警方過嚟 ...

哈,你真係盲撐得很!唔夠人講又拎第二樣嘢拗。
眾所周知拍攝工作嘅地點唔係得片場架啦,會喺條街拍攝絕對合理喎。咁堂堂議員一行40人唔係喺辦事處開會,而係去酒吧「開會」?合理嗎?
作為面對市民嘅公眾人物,直接影衰嘅話我覺得還好囉,仲要死撐!好嘔心呀!
咁你可以正面回應一下班議員去酒吧「開會」又係咪恰當未呀?

大宅

exo 發表於 20-4-5 10:32

應該訪問BK師奶嘛。佢都無料到,BK師奶勁好多,對社會又有貢獻

無咗Bk 好耐啦,係CK師奶

侯爵府

究竟我是誰 發表於 20-4-4 17:11
直播中,對答幾硬淨

珍珠宮

好媽媽勳章

Forgetmenot999 發表於 20-4-5 09:06

首先,有無禁令之前難道佢地唔知人群聚集喺呢隻高度 ...

你以下嘅說話, 用番喺陳小姐度咪一樣,仲衰多兩錢:

首先,有無禁令之前難道佢地唔知人群聚集喺呢隻高度感染嘅惡菌係好易中招咩!一位身位公眾人物為市民服務嘅議員,有禁令都唔保持距離,議員有特權就唔使遵守咩?佢死佢事,惹到周圍都係咪又係令香港醫療體系負荷!尤其「成蟲」,學佢話齋中國人係需要管,但佢有腦瘤更加需要管。成班所謂「為市民服務」嘅人難道有埋條例都唔肯遵守,一句議員有特權開會話之你香港人死活,最緊要自己Happy咗先!

子爵府

回覆樓主:

不如大家反轉估吓袁先生吓次講乜?我估話提一定唔會touch海外人仕。我估

-唔好咁痴線諗住今年返學
-內地數據有多真只有佢心中條蟲先知
-唔好諗開關這會事,我字典中從無呢個字
-政府有幾專業大家自行判斷。大家諗吓歐洲政府疫情後民望見高企,但政府民望仍低?
-大家唔好再發癲出街,唔出幾個月唔會死架。唔讀書唔會死架,死左無人幾得你

男爵府

Sammi8818 發表於 20-4-4 21:37
香港有幸有袁教授呢班學者。

同意,不過BK都有好多所謂學者
下次派BK C9到醫院接受記者訪問。反正BK C9最有料

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MMVV 發表於 20-4-5 10:53
不如大家反轉估吓袁先生吓次講乜?我估話提一定唔會touch海外人仕。我估

-唔好咁痴線諗住今年返學

佢今朝話講錯左要道歉
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1740339/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%B0%B1-%E5%94%94%E8%A6%8B%E6%A3%BA%E6%9D%90-%E8%A8%80%E8%AB%96%E9%81%93%E6%AD%89-%E8%A2%81%E5%9C%8B%E5%8B%87-%E7%B7%8A%E5%BC%B5%E7%96%AB%E6%83%85%E7%94%A8%E8%A9%9E%E6%88%96%E5%A4%AA%E6%BF%80
放下自在

子爵府

回覆樓主:

全香港得佢神醫(棍)具代表性既話真悲哀

男爵府

anita_yps 發表於 20-4-4 19:33
唔好一味話政府做得唔好, 好大責任係市民唔自律, 返黎香港又唔隔離, 有D人仲堅持去酒吧, 唱K。隔離中心又唔 ...

同意,d人有事就賴政府,有無諗下人人都要幫手出一分力,減少聚會,幫手斷絕傳播鍊,人人有責。

大宅

Forgetmenot999 發表於 20-4-5 09:06

首先,有無禁令之前難道佢地唔知人群聚集喺呢隻高度 ...

個位女警真係有問題, 其身不正

琥珀宮

畀面勳章

leng1999 發表於 20-4-5 09:52
叫佢唔好講咁多野,引起恐慌

其實作為科學家,有證據先好講,好老實,佢既行為真係唔多似科學家,其實估計疫情都唔係佢個範,唔明佢根據咩靠估

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

littlesister 發表於 20-4-5 12:16
其實作為科學家,有證據先好講,好老實,佢既行為真係唔多似科學家,其實估計疫情都唔係佢個範,唔明佢根 ...

完全同意,佢到底咩立場。今日鐘南山啱啱發表4月底終結既睇法。我偏向相信佢多過任何所謂既專家。

男爵府

陪月勳章

忠言通常逆耳
大家喜歡選擇性失聰

大宅

cattz288 發表於 20-4-5 10:56
佢今朝話講錯左要道歉
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1740339/%E5%8D% ...
佢係太緊張疫情,都係想香港好。

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

我buy佢大膽講唔見棺材,非常傳神
事實無中肺炎嘅人,繼續吃喝玩樂,出去唱K,bbq,落酒吧......
中咗先算

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Sammi8818 發表於 20-4-5 12:38
佢係太緊張疫情,都係想香港好。

見到呢d case, 想用粗口爆佢地添!
放下自在

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cat20203 發表於 20-4-5 12:39
我buy佢大膽講唔見棺材,非常傳神
事實無中肺炎嘅人,繼續吃喝玩樂,出去唱K,bbq,落酒吧......
中咗先算:d ...

嗯!根本無必要道歉

男爵府

究竟我是誰 發表於 20-4-4 17:11
直播中,對答幾硬淨

我非常欣賞袁國勇教授

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 20-4-5 12:47
見到呢d case, 想用粗口爆佢地添!

嗰班瓜瓜嘈嗌罷工嘅黑護笠哂水喇,近排確診嘅大多來自海外回歸

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mojomojo88 發表於 20-4-5 10:35
但之前唔係連大陸自己都話源頭係來自武漢海鮮批發市場咩?

鍾南山話第一宗個案係武漢發現,唔代表病毒來源係來由武漢,佢分析左新冠狀病毒的 DNA族譜

首頁

尾頁

跳至