時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

kingchw 發表於 20-4-5 19:13
97年我還好細 但聽d老一輩講 本Bno 只係英國佬 臨走前想刮多香港人一筆錢

老一輩真係心水清, bno 有必要嗎? 我冇囉! 我又吾會大頭蝦本特區護照吾夠6個月有夠期, 吾會需要用bno 做back up!

伯爵府

Diosmio 發表於 20-4-5 01:57
琴晚同個黃絲吵

各種龍門 最後佢話要其他國家知道中國d 衰野 懲罰 制裁中國 and 香港

Yc其中一個特徵:妄想症

公爵府

sisbro 發表於 20-4-5 01:55
首先,天安門事件,中國人如何失去良知
150人 ,係英國 彭定安 建議同落實
普選,係 泛民 返對

無錯!每日150人係肥彭最後送俾香港人既禮物!呢點好多yc都唔知!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

thanks for your sharing!
雖然我是生於70年代, 我只係見證到香港經濟好好的一面
以前完全係政治冷感,,

真係要認真睇..

但我都會令我下一代要認同自己係中國人的身份.

琥珀宮

freespeech 發表於 20-4-5 00:55
是呀,英國咁衰,點解咁多五十開外的,都咁黃!

就表面現在中共政權下的港府…………仲衰囉

因為50左右嘅人享受過英治時期嘅香港,當時經濟起飛,紙醉金迷,記得有訪問個泊車嘅話一個月都兩皮收入
但班人有冇諗過當年經濟咁勁,係因為中國未開放,成個國家大部分嘅野都經香港入口,又准許香港係大陸投資設廠,冇中國香港又邊有咁好景

琥珀宮

TATEYAMA 發表於 20-4-7 02:01
無錯!每日150人係肥彭最後送俾香港人既禮物!呢點好多yc都唔知!

佢地知都唔會理,只會一味鬧政府
完全生活係平行時空

子爵府

PaPa 發表於 20-4-5 00:28
如果英國係想要香港人,就唔會整本BNO出嚟呃香港人啦!

火滾,唔俾阿女去英國讀書

子爵府

難為黃屍曱甴仲自作多情, 人家根據無Care過HK人

大宅

畀面勳章

回覆 sisbro 的帖子

唔夠膽講、唔想講、 怕迫害死,這是中國人知道事實, 但永遠都係會做違背良心嘅事中國人

大宅

畀面勳章

你地成日話黄人乜,黃人為的言論自由,財產安定,生命不受威脅,這是香港人理想生活,內地人生活受國家制裁主權,講 政治 係死罪,批評不公平死罪,在大陸有錢上等人,無錢 監囚人,比死重可憐

男爵府

回覆樓主:

經歷過殖民地政府嘅都知咩問題,係而家班白痴黃人先會向人地國家搖尾乞憐

複式洋房

蕃薯仔媽媽 發表於 20-4-5 01:46
我估「無咗大陸,香港死實」係出自D無知自大嘅國內同胞,傷咗香港人嘅玻璃心啫。

中國政府官方無發表過類 ...

中國官媒一直係咁宣傳,所以內地同胞先會咁諗

首頁

尾頁

跳至