自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

新手蝦米 發表於 20-4-5 01:32

所以如果有雨衣就最正最安全

珍珠宮

新手蝦米 發表於 20-4-5 01:01
要陪診到醫院專科覆診,請問用邊款口罩? 有KF94,Fitty,超立體,萬寧牌及Protector ...

個人覺得bfe,pfe 大過95%已夠,可以戴番副眼鏡。最緊要唔好週圍摸然後又捽眼耳口鼻!返到屋企就正常消毒程序ok,都係噴鞋洗衫沖涼同去完街無分別!醫院返工既人日日都係甘!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新手蝦米 發表於 20-4-5 01:20
謝謝,Fitty有3E,我仲搵到幾個理的

咁就用 Fitty ,高防安全啲,但記得醫院走時要洗手呀。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新手蝦米 發表於 20-4-5 01:37
嘩,勁喎

剛搵到有幾個理的口罩,好似有level 3的。咁應該用level 3還是KF94? 其實我無研究過,因要 ...

舊款理的,只標示有 2 個E,只係 95% ,新款先係高啲,你睇清楚佢包裝上有幾多個 % 呀

俾個資料你自己睇吓

珍珠宮

新手蝦米 發表於 20-4-5 01:44
上網搵左,理的係level3,好彩有幾個可用

睇返口罩膠袋上印嘅資料,睇吓你手上嘅係舊款定新款先

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

新手蝦米 發表於 20-4-5 01:08
我未諗過要咁既裝備,只諗住用邊款口罩,多謝提醒

家中有眼罩,原本比長者出街用,便利雨衣都有,不 ...

但防疫帽,呼吸時噴氣會濛晒,同埋睇野唔清楚,有d扭曲,老人家帶好易仆親。我係醫院帶左陣就除左,換左防疫眼鏡。唔好晒錢買。

大宅

要陪診到醫院專科覆診,請問用邊款口罩? 有KF94,Fitty,超立體,萬寧牌及Protector ...

我地專科職員也只帶 level 1咋,當然係因為公司只提供 level 1啦!另外,專科仲係好多人,無乜分別,總之掂完任何野也搓手,回家即刻沖涼,我見有病人戴手套,其實戴手套掂完其他野又掂返自己D物品仲危險,掂完野之後搓手再掂自己D物品仲安全啦!

水晶宮

帶kF94,包到密實的

禁止訪問

我的育兒心得勳章

珊瑚宮

回覆樓主:

去醫院我會選有VFE口罩

伯爵府

天佑我們 發表於 20-4-5 01:49
所以如果有雨衣就最正最安全

但雨衣咪要再消毒,除非一次性?

男爵府

Kf94啦

禁止訪問

男爵府

ahpoo 發表於 20-4-5 01:55
個人覺得bfe,pfe 大過95%已夠,可以戴番副眼鏡。最緊要唔好週圍摸然後又捽眼耳口鼻!返到屋企就正常消毒 ...
而家每次出完街都好緊張,回家即刻做齊消毒沖涼洗衫

子爵府

回覆樓主:

帶定支酒精噴下身
一出醫院就用搓手液
記得無火嘅環境先好用酒精
我會帶KF94 或有vfe > 95嘅口罩
不過有次去醫院都唔記得用

複式洋房

我日日係醫院反工,唔係dirty team, 帶HA提供既普通外科口罩only

男爵府

AACheungCheung 發表於 20-4-5 02:16
睇返口罩膠袋上印嘅資料,睇吓你手上嘅係舊款定新款先
膠袋無寫level3,只寫BFE&EF>95,無VFE去醫院唔敢用

男爵府

AACheungCheung 發表於 20-4-5 02:13
舊款理的,只標示有 2 個E,只係 95% ,新款先係高啲,你睇清楚佢包裝上有幾多個 % 呀

俾個資料你自己睇 ...
舊款的,你個資料表好有用,thx

伯爵府

話時話,有無人去過醫院覆診後確診?

男爵府

clarawuwu 發表於 20-4-5 02:38
但防疫帽,呼吸時噴氣會濛晒,同埋睇野唔清楚,有d扭曲,老人家帶好易仆親。我係醫院帶左陣就除左,換左防疫 ...
原本想買比長者用,見塊膠好怪,驚佢地睇唔到路,除落黎時隻手摸到塊膠的菌,最後無買到!

首頁

尾頁

跳至