時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

aromama 發表於 20-4-6 14:16
冇家冇主,難得有人認頭,我都覺得會。

其實有好多種方式可以表達正字素球,唔明點解佢哋要揀拜空氣同孤 ...

我識得嘅癲黃信㗎
佢住美國,日日淨係睇FB毒果,佢send過一張暴徒被警察制服晌地嘅相,下面文字就寫個後生仔事後被人砍頭掉落海,咁都信到十足十

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

糖鬼鬼 發表於 20-4-6 14:02
佢哋咁有心,唔跟住佢哋跟邊個

佢哋真係有心,值得一讚。
不過唔知前日佢地有冇抽時間拜下自己嘅親人呢?

公爵府

blackypurin 發表於 20-4-6 14:19
佢哋係不能用常人嘅思維去理解,所以我都答唔到

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔做野驚比人唔記得
唔做野冇錢收

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

aromama 發表於 20-4-6 14:25
佢哋真係有心,值得一讚。
不過唔知前日佢地有冇抽時間拜下自己嘅親人呢?
...

睇電視見到拜山果班,都係上晒年紀 50,60幾歲果d
如果佢地都係手足……咁我冇野講

男爵府

回覆樓主:

咁多60幾歲,佢地唔係叫人做廢老咩

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

aromama 發表於 20-4-6 14:00
啲孤魂會唔會跟隨佢返屋企㗎?

珍珠宮

班人真係痴上腦

珍珠宮

selinako^^ 發表於 20-4-6 14:29
睇電視見到拜山果班,都係上晒年紀 50,60幾歲果d
如果佢地都係手足……咁我冇野講
...

我都唔明佢地拜乜, 39547

我祖母說我有一個叔叔, 因幾歲患急病走左, 又無錢葬他, 所以交給神父代安排給政府葬公墓, 不能拜, 因為無人知編號, 其實好可憐傷感的事

聽說流浪漢, 或不知身份/無親無故的才安排葬於公墓

下葬點都要有死亡證明, 不會無啦啦死左葬公墓, 除非無親人啦,
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

琥珀宮

畀面勳章

hs3290 發表於 20-4-6 14:31
尋日兩個南亞女墮樓。成班曱甴都衝出嚟話南亞手足被黑警推落樓
...

呢 2 個吸毒㗎喎,原來手足嚟?

禁止訪問

子爵府

牛年勳章

aromama 發表於 20-4-6 14:16
冇家冇主,難得有人認頭,我都覺得會。

其實有好多種方式可以表達正字素球,唔明點解佢哋要揀拜空氣同孤 ...
難得有咁多有心人認頭,
一於鋤大D,二仔底死跟,
仲要大佢全家。

珍珠宮

嬰靈怨念很重的,見到認頭的手足好食好住,見到班手足有咁多野但係佢地自己遊魂野鬼、甚麼也沒有,心理不平衡就會玩野!

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

如果計埋被滚水淥死同埋被刹牠死噴死嗰D黄人係有大把手足無人認領

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

既然佢哋咁有"愛心",孤魂從此不再係孤魂

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

佢唔報導埋,2019年6月之前,死者平均數量。咪以為係社運影響,先至有咁多。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

公爵府

yan_yan_mummy 發表於 20-4-6 14:22
我識得嘅癲黃信㗎入
佢住美國,日日淨係睇FB毒果,佢send過一張暴徒被警察制服晌地嘅相,下面 ...

我都有yc朋友問我信唔信這場運動死左6千人,我話唔信,佢話有證據,遲啲腥證據比我睇,到而家5,6個月都未收到佢所謂嘅證據

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

失蹤唔係多數青年人咩,做咩走去拜 d 孤魂呀,好心用下個腦啦,書又唔讀、字又唔識、成班低能仔
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至