自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2021勳章

chocolatebean 發表於 20-4-6 14:51
回覆 hhmum 的帖子

從來冇叫過外賣, 只係叫過PIZZA HUT

Same. Pizza Hut 好準時, like!

珍珠宮

環保接龍勳章

hhmum 發表於 20-4-6 14:22
樓下會所叫咪好囉快靚正又話食到厭,上網揀都搵咗半個鐘先揀好食咩,依家等咗2個鐘啦打去又話問咗巳 ...

我好少叫外賣,一係等到天荒地老,一係漏呢樣漏嗰樣

自己煮個面食算。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

我都會叫傳統既pizzahut,kfc兩間,疫情下反而未叫過,過兩日試下先

大宅

回覆 happymama11 的帖子

我都係,因為唔同餐廳時間長短都會唔同。想快D到,落單時留意番

子爵府

vet 發表於 20-4-6 14:29
我都唔叫外賣因為覺得送嗰個好辛苦

好多人靠呢份工養家

侯爵府

畀面勳章

我都試過等等等等等未完

伯爵府

2021勳章

呢排多人做送外賣,用app 叫方便咗好多,以前等親都一個鐘,而家遠啲嘅30分鐘都黎到,仲要好夠熱

珍珠宮

2021勳章

mercurycc 發表於 20-4-6 15:29
好小叫外賣,唔想用咁多外賣盒,另一原因D野食焗過無咁好食。

我以前都咁諗。

但疫情下一拖二有時真係無計。叫過幾次後,我摸索到邊啲外賣食物 'come' 擺 / 焗啲、少啲走樣,同埋邊間少啲垃圾(用紙盒/紙包、少需要分開包裝嘅湯/汁/醬),會叫嗰啲多啲。

可以的話,我自己落街攞食物盒買,順便急步行做運動。我試過攞成袋盒去買一餐。我唔介意拎同洗,只怕麻煩到人,好彩而家啲食肆通常都好歡迎。

男爵府

2021勳章

vet 發表於 20-4-6 14:29
我都唔叫外賣因為覺得送嗰個好辛苦

依個時勢冇得做仲辛苦

大宅

2021勳章

monkeydiary 發表於 20-4-6 15:31
我都係寧願叫隔離屋苑的上海小店都唔想叫熊貓外賣,試過一次去錯屋苑,搞到等鬼咁耐,仲要嚟到啲湯係倒瀉 ...

我都試過俾「熊貓」送錯屋苑, 捱肚餓兩個鐘先知,試過一次怕怕

伯爵府

greentea14 發表於 20-4-6 17:14
我都試過俾「熊貓」送錯屋苑, 捱肚餓兩個鐘先知,試過一次怕怕
...

佢個次有打來問我的地址,我諗係送錯咗先打來double confirm, 但最嬲的不是送錯,而是送到來,碗麵的湯竟然全部倒瀉晒

伯爵府

2018復活節勳章

樓下會所叫咪好囉快靚正又話食到厭,上網揀都搵咗半個鐘先揀好食咩,依家等咗2個鐘啦打去又話問咗巳 ...

ha, every time very gd wor, u use which app to order?

伯爵府

2021勳章

wahwaip20 發表於 20-4-6 14:56
其實都好睇地區
你市區先多車手送
如果唔係,等好耐

新界區我見多單車手

侯爵府

2021勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

以前打電話叫外賣已經係成日遲好多先到,之後只會外賣自取

男爵府

回覆樓主:

寧願自取,有時等個幾鐘先送到,等得黎自取在家已食飽飽。

大宅

2021勳章

回覆樓主:

我而家都鐘意去自取外賣,當行下郁下,反正唔駛返工,有時間。太遠至叫外送。
之前返工好忙,成6点半後至走得,放工一上地鐵即上網訂外賣,真係慳時間,好方便,直頭係救星 ,有時D外賣仲早過我到添。

伯爵府

2021勳章

maggkiki 發表於 20-4-6 17:37
寧願自取,有時等個幾鐘先送到,等得黎自取在家已食飽飽。

我住周圍係百無幸好有會所可以外賣送上門,但仔女好唔鐘意食.出街要坐車或行20分鐘以上先有野食有野買,我多數自己去酒樓一盅兩件再買野返來比個仔食,但老公叫我去少D再加上呀女要home offer14日係佢話要叫,我哋寧願出街食好少外賣除咗會所.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

公爵府

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

下次選自取啦!唔煮都可以落街攞。
有時見d 外賣,放幾十年都冇人送,咩龍肉都唔好食啦!

首頁

尾頁

跳至