論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家嘅bb或小朋友夜晚都會同工人姐姐瞓嗎?
因為我姐姐黎左3個月。。之前有諗過夜晚bb同姐姐瞓。。但後尾又覺得甘樣好似搞到姐姐無晒私人時間同真正休息
大家做法係點?

子爵府

我地囡囡newborn到2歲係瞓廳嘅BB床,最初我同老公輪流瞓廳陪BB,到左BB 7、8個月,搵個CAM影住BB,我地回房瞓,佢咸先出去睇下,到左2歲,囡囡搬入去同姐姐一間房,上下格床,姐姐瞓上面,囡囡瞓下格,我會陪到囡囡入睡就返房同老公瞓,開頭佢半夜會醒,我又入房安慰佢,宜家差不多過左半年,佢半夜好少醒,通常一覺瞓天光

男爵府

JastoYanchan 發表於 20-4-8 10:25
大家嘅bb或小朋友夜晚都會同工人姐姐瞓嗎?
因為我姐姐黎左3個月。。之前有諗過夜晚bb同姐姐瞓。。但後尾又 ...

如果戒左夜奶,「大致上」可以瞓過夜既,都可以同姐姐瞓既(前題你信得過姐姐而佢肯)。但日頭就一定要俾時間佢午睡/ 午休。你B 唔同佢瞓既話就可以叫姐姐日間不准小睡。你自己取捨。

複式洋房

honeybid2 發表於 20-4-8 21:00
如果戒左夜奶,「大致上」可以瞓過夜既,都可以同姐姐瞓既(前題你信得過姐姐而佢肯)。但日頭就一定要俾 ...

吾洗姐姐夜晚同佢瞓。。如果bb瞓左我宴就都有俾佢瞓或玩電話
因為我要求佢起得早6:30-8 9點先反房

男爵府

JastoYanchan 發表於 20-4-8 21:03
吾洗姐姐夜晚同佢瞓。。如果bb瞓左我宴就都有俾佢瞓或玩電話
因為我要求佢起得早6:30-8 9點先反房
...

咁如果佢6:30 要起,夜晚9pm 先返房,再當夜更,反而你要諗既係佢有冇「真係」瞓晏覺令佢夜晚有精神去睇B... 你俾佢晏晝返房但佢喺度玩電話,又長期唔夠瞓,到最後suffer 係你B...

複式洋房

honeybid2 發表於 20-4-8 21:26
咁如果佢6:30 要起,夜晚9pm 先返房,再當夜更,反而你要諗既係佢有冇「真係」瞓晏覺令佢夜晚有精神去睇B. ...

所以都係算了。。夜晚自己同反呀b瞓。。我覺得佢宴就會係玩電話吾會瞓

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

一定唔會,姐姐可止無自由時間,休息都無

大宅

唔好比bb同姐姐訓,一陣佢痴姐姐多啲時你後悔都來唔切

別墅

我頭半年bb跟我訓,姐姐黎之前應承可以睇夜晚,下午佢同bb休息三個鐘。朝早七點半起身,夜晚八點後佢自己時間。而家18m 我見小朋友都係中間扭一至兩次,通常好快訓返。
以前星期六我比bb跟返我訓,想佢有一日可以抖下,但可能阿囝成日起身喊,姐姐自告奮勇叫我星期六照擺佢果邊,咁我唔客氣啦(emoji)
我覺得阿囝都好跟我,放心啦

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至