自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

miffyumiffy 發表於 20-4-10 15:04
真係喎,現實識真係好得多

起碼知佢真人性格,背境

唔好話識男人, 就算普通識一個朋友, 男女都係, 都要透過相處過自知對方為人, 雖然好多出來都好表面, 客氣, 但點都好過ONLINE識既咁虛擬, 呢個係我個人認為, 一班朋友出來食飯飲野, 都睇得出人品, 有無風度, 待人接物如何, 家教如何。

水晶宮

zoie_w 發表於 20-4-10 15:13
有料既人從來都唔會同人地講自己幾有料, 通常係做出來比人睇, 或者平常表現到比人睇得出佢有幾有能力, 只 ...

所以我讚成你寧缺勿濫

對住呢啲人一世簡直搵自己笨

單身都可以好精彩

我有個fd, 169cm美女, 佢等到37歲,先識到個30出頭專業人仕,高大靚仔

我諗呢個世界好多好男人, 睇你遇唔遇到咋

水晶宮

zoie_w 發表於 20-4-10 15:16
唔好話識男人, 就算普通識一個朋友, 男女都係, 都要透過相處過自知對方為人, 雖然好多出來都好表面, 客氣 ...

so true

公爵府

秋天與楓葉 發表於 20-4-10 15:14
如果無記錯,樓主比你年長少少
佢嘅人生經歷比你多,但怕寂寞
怕寂寞最易蒙蔽咗雙眼,睇唔清一個人

係呀?! 但不過我都唔怕講, 我真係唔細喇, 搵對象既機會都好低, 我自己都有心理準備

我都唔係無憧憬架! 但現實歸現實, 我唔後生, 男人要是有條件既都揀個後生既, 又或者條件同佢有番咁上下賺錢能力既, 我的都係靠緣份, 我都無咁既時間去玩APPS, 有時間都留比自己做自己野, 怕寂寞心急係好易出事, 比人利用, 比人呃身體都算, 您情我願, 當大家都開心過, 呃埋錢就真係..........

可能我好介意人地侮辱我智慧, 我唔會甘心自己咁樣比人呃, 講真, 我要搵一個男人/男仔陪一D都唔難, 我相信我仲有呢個條件搵到, 但我唔會囉!

公爵府

miffyumiffy 發表於 20-4-10 15:17
所以我讚成你寧缺勿濫

對住呢啲人一世簡直搵自己笨

當然啦! 香港女人好多都好獨立, 如果搵著個唔好既, 真係單身好過, 何必仲要比自己負累呢?

KEEP好自己容貌, 身體, 扮靚係為自己的, 唔係為他人, 我都有咁同個女仔FD講呀, 幾多女人幾叻幾高職位, 輸比個情字, 好好地高薪厚職, 為個男人攪到癲左大有人在, 何必呢?

我同前男友早幾年打算結婚, 點知佢話想分開, 後來發現原來佢已有第三者, 我都好傷心, 好在搵到另一樣寄託, 慢慢行走出來, 我同自己講, 我一定會搵到更好的! 喺未搵到呢個人之前, 要好好對待自己, 寧缺勿濫。

水晶宮

zoie_w 發表於 20-4-10 15:28
當然啦! 香港女人好多都好獨立, 如果搵著個唔好既, 真係單身好過, 何必仲要比自己負累呢?

KEEP好自己 ...

Give me 5

我同你係同一類人, keep好自己係我興趣, 打扮得靚靚個人心情都好啲,唔係為咗任何人, 只為自己

被分手,我不吵不鬧不糾纏, 就算回家喊一個月, 我都會話尊重你選擇,然後講bye bye離開, 但我想講男人很賤,咁樣反而會心軟唔捨得,然後搵番你

我自己性格比較強勢,我有工作養得起自己有突,我唔會咁易比男人搓圓襟扁

子爵府

siufcat 發表於 20-4-8 13:21
現實識唔到人
朋友又無介紹..
工作上又無

唔搵男人可以嗎?

公爵府

秋天與楓葉 發表於 20-4-10 15:03
騎呢怪定義係咩?指外表、思想、言行?

雖然您不是問我, 但容我分享一個

一個奇貌不揚, 不修邊幅既男仔, 講到自己讀書幾叻, DSE考到幾好成績, 我喺朋友群中英文最差一個, 佢就成日喺我面前賣弄英文, 點知比我一個喺外國讀書生活多年既朋友同我講, 佢D英文好怪, 錯哂, 就係因為佢自卑所以先要搵存在感, 佢唔敢喺我其他朋友面前賣弄, 其他朋友都係大學生, 外國讀書回流番來的, 所以只會搵一個比佢學歷差既人面前賣弄, 呢D人真係無本事。

講說話無趣味, 又唔好笑, 成日講野夾雜英文, SEND MSG又係英文, 明明香港土生土長話自己中文唔好喎!

D行為又KAI又SEVEN, 去燒野食, 燒條腸都可以燒唔熱既, 呢D人大學生? 求生本能都無, 樣/外型都唔好講, 連性格人品都差, 能力又無, 仲要計較孤寒, 如果我因為好想要男人怕寂寞既帶呢個人番去見我親友, 我怕比佢地會叫我去驗眼囉。 我連兵都唔會收佢囉!

公爵府

miffyumiffy 發表於 20-4-10 15:35
Give me 5

我同你係同一類人, keep好自己係我興趣, 打扮得靚靚個人心情都好啲,唔係為咗任何人, 只為 ...

KEEP好D自己, 係為自己架! 要愛自己, 唔好失禮, 係我地有條件揀男人, 而唔係我地因為無條件而被男人嫌棄

男人好現實, 有邊個唔睇靚女?

水晶宮

zoie_w 發表於 20-4-10 15:39
雖然您不是問我, 但容我分享一個

一個奇貌不揚, 不修邊幅既男仔, 講到自己讀書幾叻, DSE考到幾好成績, ...

所以不如去搵間大公司做,好似我公司入場多數u grad, 或起外國讀書番黎,叫有學識識英文, 同埋讀過下書起碼斯文,講句野都正常啲,起碼溝通到

我公司啲男同事算斯文同正常, 我部門啲男同事仲鍾意做gym, 操到爆晒肌,我有時都忍唔住望下

水晶宮

zoie_w 發表於 20-4-10 15:45
KEEP好D自己, 係為自己架! 要愛自己, 唔好失禮, 係我地有條件揀男人, 而唔係我地因為無條件而被男人嫌 ...

女人真係要自強,卑微我寧願唔要,我同我c6一齊,要緊張果個係佢唔係我

我實戰經驗,好似我啲男同事,冇任何企圖,只是普通同事關係,我仲要係港女態度差,又成日鬧鬼佢地,佢地都對我好好

公爵府

miffyumiffy 發表於 20-4-10 15:54
所以不如去搵間大公司做,好似我公司入場多數u grad, 或起外國讀書番黎,叫有學識識英文, 同埋讀過下書起 ...

講嗰個又KAI又SEVEN既都係大學生呀! 我諗佢應該由細到大都係因為本身奇貌不揚又唔識同人相處所以一直無乜朋友, 只係死讀書, 喺讀書成績當中擦存在感吧!

現在我份工既工作環境都算多男性, 同埋覺得溝唔溝通到唔一定講學歷, 好多讀到大學畢業都可能未必識同人相處, 同人相處係一門學問呢, 不過最緊要有禮貌有風度。

至於爆肌男, 我成日都有機會見到喇

公爵府

miffyumiffy 發表於 20-4-10 16:00

女人真係要自強,卑微我寧願唔要,我同我c6一齊,要緊 ...

女人要堅強自強呀, 要愛自己, 唔好為左男人唔開心, 做人係要為自己

您D男同事係有風度呀~

首頁

尾頁

跳至