時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

關係建立在利益上的反對派
大難臨頭就各自飛

據悉公民黨在周日(4月5號)開了一個會,商討如何應對此事。會上林瑞華的助理余冠威發言,他當晚也在酒吧聚會之內,建議以公民黨名義,在本周一召開記者會,楊岳橋、陳淑莊、林瑞華一齊參加,對外解釋酒吧事件。據說公民黨黨魁楊岳橋初時也表示同意,但陳淑莊情緒比較激動,認為她自己之前拋出的「議員特權論」肯定會成為媒體攻擊的焦點,所以她覺得楊岳橋和林瑞華是準備把她推出去孭鑊,而且林瑞華始終躲在背後讓她一個人承擔壓力,所以她自己拒絕參加記者會。最終記者會未能召開。

內線話,其實大家暗中有個擔心,如果公民黨一字排開撐陳淑莊,若爆料市民還有片影到陳淑莊飲到醉醺醺,等你開完記者會之後再放出來,咁咪一鑊熟? 呢件事仲有一個下文,若公民黨支持酒吧群組中人9月參選,會唔會俾人好片還環爆?

https://www.bastillepost.com/hon ... 1%e9%bb%a8%e5%85%a7

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

陳已完快出嚟拆彈,等你回應

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

總要推個人出來犧牲,陳已員的腦瘤又可以再次上場,神醫又可以表演多次奇技,市民等睇好戲。

伯爵府

子爵府

回覆樓主:

巫婆二號,又話自己有腦瘤,為身體著想,就不應飲酒,何況醉酒,真是冇句真,只冇黃絲黃官因喜歡受騙,才會相信佢

伯爵府

其實,咪最多又係俾拉上庭,然後,又話自己腦癌,保外就醫。

佢係律屍,實拆掂啦。

琥珀宮

leopak 發表於 20-4-8 23:20
其實,咪最多又係俾拉上庭,然後,又話自己腦癌,保外就醫。

佢係律屍,實拆 ...

陳做梗炮灰

公爵府

"陳小姐拒絕參加記者會, 最終記者會未能召開。"
好難相信, 陳小姐小小野都開記招的, 我以為佢好鐘意出風頭的.
為什麼今次咁的反應呀! 可能又身體唔好了.
咪住! 佢唔係有腦瘤?? 點解仲飲咁多酒, 仲醉酒???

珍珠宮

淑莊平時都R到塊面好爛
年年公民袋飯聚載歌載舞,又要認腦癌
居然今次佢老大姐弱眉都吾幫佢
今次死硬

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

今時今日仲未出嚟道歉, 平時也文也武,原來好冇政治智慧

侯爵府

回覆樓主:

一係扮腦病發作, 引致選擇性失憶

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

支持DQ佢啦!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

放長雙眼

公爵府

回覆樓主:

腦瘤莊辭職啦

男爵府

支持DQ佢啦, 仲要即坐監。

琥珀宮

回覆樓主:

梗係割蓆,陳9月冇得選立法會,攻民黨點會齊上齊口落喎。

子爵府

回覆樓主:

文中提到"陳淑莊情緒比較激動", 見到呢句好有畫面
正義或會遲來但不會缺席

伯爵府

回覆樓主:

狗咬狗,花生都食到滯

伯爵府

bebepopo 發表於 20-4-9 04:00
文中提到"陳淑莊情緒比較激動", 見到呢句好有畫面

即時諗起佢面無四兩肉,青筋暴現,獠牙出埋嘅衰相

伯爵府

Yeelim 發表於 20-4-9 00:08
"陳小姐拒絕參加記者會, 最終記者會未能召開。"
好難相信, 陳小姐小小野都開記招的, 我以為佢好鐘意出風頭 ...

首頁

尾頁

跳至