0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

就嚟5個月大嘅bb,最近幾日,無論日頭定夜晚都成日一醒就大喊。

日頭nap得好短,30-45分鐘醒左就會大喊,喊得好淒涼嗰隻。

夜晚又係1-2個鐘醒,又係喊得好淒厲咁醒。

想問有冇人試過都係咁,有咩可以做到?

已經唔係抱住瞓,係自己床仔啜奶咀瞓,之前醒都唔會喊得咁淒涼(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

fohola 發表於 20-4-8 22:43
就嚟5個月大嘅bb,最近幾日,無論日頭定夜晚都成日一醒就大喊。

日頭nap得好短,30-45分鐘醒左就會大喊, ...

我個B都係咁

大宅

2020勳章

我仔5.5m開始都係咁,而家6.5m.
6m同佢睇過醫生,話佢鼻塞+肚風,開左好多藥,食左藥係好左, 半夜同日頭都少左喊醒..但食完藥幾日又係咁,我同佢睇左另一個醫生,話仲應該係肚仔問題,佢冇開藥,佢唔主張bb食咁多藥
早幾晚bb 1-3am直頭冇訓過,訓幾分鐘又典來典去,我聽到佢放屁,所以半夜我同佢搓肚,又踩單車,但係都好似唔ok.. 我3點唯有比左gas drop佢食,佢食完3:20就訓,訓到8點幾先喊醒(不算喊得好勁,拍兩下又訓返)可能gas drop有效?定係咁岩?我都唔知。
第二日日頭我好勤力同佢搓肚,有兩餐比左吳德物次(包括睡前奶),佢夜晚10點訓到5點先醒(佢不嬲都唔可以訓天光),唔係喊醒。

大宅

fohola 發表於 20-4-8 22:43

日頭nap得好短,30-45分鐘醒左就會大喊, ...

我仔呢幾日都一樣,日日抱住訓,擺低就喊,我日日無得訓

大宅

hihihigi 發表於 20-5-17 10:09
我仔5.5m開始都係咁,而家6.5m.
6m同佢睇過醫生,話佢鼻塞+肚風,開左好多藥,食左藥係好左, 半夜同日頭都 ...

請問 gas drop 係邊到買 叫咩名,謝謝

大宅

2020勳章

bbmiumiu 發表於
請問 gas drop 係邊到買 叫咩名,謝謝

我ihexb買,牌子係mxmmy’s blxss

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

我個b都係5個半月開始喊多咗,又係夜晚臨瞓轉來轉去,半夜醒2,3次會大喊幾聲,明明以前瞓覺都乖乖,唔知點解大咗反而會咁

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊