自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

做你老公都幾慘
未有疫症前,去邊都要問你
你買起咗佢咩
依家直情想食個飯都唔俾
你老公有意去,依家唔去,之後響班同事面前都幾無面

男爵府

siulili 發表於 20-4-9 11:38
其實我想知支持樓主果d jm, 係咪自己唔會出街食嘢,只留在家和家人吃飯? 而家人全部都wfh, 或自己帶午餐, ...
認真,我係

大宅

回覆樓主:

問你係專重你,唔比去仲要比你鬧,我係男人都覺冇引 仲衰過做仔果時

子爵府

2023年兔年勳章

回覆 sabun 的帖子

你完全無問題,因為呢個病可以係冇病徵而有傳染性,萬一食完餐飯惹到就慘!你話佢知身體健康為上啦!

男爵府

我唔會咁樣限制自己老公

水晶宮

chanchanmichell 發表於 20-4-9 13:24
做你老公都幾慘
未有疫症前,去邊都要問你
你買起咗佢咩

我估樓主平時可能都係一言堂,乜都話晒事,好似我前呀嫂控制呀哥做咩去街食咩都要佢話事攪到呀哥好冇尊嚴,我當時咁諗老婆係你自己揀冇得怨,呀哥忍了幾年結果提出離婚,比晒身家前呀嫂,高呼要自由,前呀嫂後悔自己大女人太霸道,不過太遲了!

象牙宮

回覆樓主:

咁佢平時lunch係咪一個人過?其實工作上都會接觸到其他人喎,如果相熟既我會比佢去,唔通要斷六親,無朋友半年咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

Fion710 發表於 20-4-9 13:45
我估樓主平時可能都係一言堂,乜都話晒事,好似我前呀嫂控制呀哥做咩去街食咩都要佢話事攪到呀哥好冇尊嚴 ...

誤會啦,樓主好錫老公,因為老公話一定要去飲茶,每星期都會陪老公去飲茶架,從未間斷
網上事,不用太認真就好了

水晶宮

sheepmui 發表於 20-4-9 13:05
我同啲同事真係各自食,或外賣帶飯office分開角落食,真係想傾計時會係有帶口罩嘅時候,都係為大家好,講真 ...

我一日3餐都出街食,琴晚同仔2個都出去食

我初七開工,一班同事日日食飯食到依家

全部都冇死

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sabun 發表於 20-4-9 09:26
可能我反應過大,say no!話佢同事咁嘅時勢仲約吃飯,走咪走囉,有乜咁大件事,到時惹到病仲累埋家人,我仲 ...

馬莎群組
放下自在

伯爵府

siulili 發表於 20-4-9 11:38
其實我想知支持樓主果d jm, 係咪自己唔會出街食嘢,只留在家和家人吃飯? 而家人全部都wfh, 或自己帶午餐, ...

我係,過年後只自己同住一家食,謝絕一切飯聚,包括父母。c6返工早餐自己煮,午餐帶飯自己一人食(C6以前一定會約人食飯吹水的)。放假會自己煮或者買外賣。

咁樣做係為左盡快切斷傳播鍊,唔想繼續沒完沒了

大宅

我同你諗法一樣,疫情前去無所謂,現在梗係唔去啦,到時有咩事,會傳染俾屋企人

子爵府

可能我反應過大,say no!話佢同事咁嘅時勢仲約吃飯,走咪走囉,有乜咁大件事,到時惹到病仲累埋家人,我仲 ...

我都會 say no
我管得C6好嚴 呢隻病毒 傳播力太強
又冇疫苗 又冇藥醫 一個中 全家一齊攬炒
我C6 有膽 唔聽我講 我就有膽 一腳踢佢出門口
叫佢死去同佢阿媽家住 住到我個人認為 疫情受到控制 或 疫情已經不存在

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔搞最好啦

男爵府

回覆 miffyumiffy 的帖子

人人取態唔同,風險都係講緊機會率啫,係㗎,一係中,一係唔中。

男爵府

比佢自己決定啦,食餐飯都要問,仲要比你鬧,好怕lee D人咩都要管

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

miffyumiffy 發表於 20-4-9 10:02
我同我同team啲同事,4條友日日一齊食lunch, 算唔算日日飯局
...

咁嘅時勢, 仲日日一齊食lunch

伯爵府

無問題,飯都要食。只要c6有自控能力,識保護自己。
不過可能樓主自知佢c6能力有限,所以提出反對。

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我老公都有舊同事話請佢食dinner,佢都say no,都要佢本人自動自覺。

子爵府

大家做好防疫 傾計帶返口罩都ok嘅
Farewell食餐飯都合理

首頁
23456...7

尾頁

跳至