時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好些行業都比一小撮人騎劫

伯爵府

虎到金來勳章

真心支持,有家人朋友亦是医護,日夜工作,放工住酒店, 從無罷工,罷工期間一人照看不同部門,穿梭各層幫忙,十分感動

男爵府

回覆樓主:

感謝&支持醫護人員

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

支持,曾響應罷工的黑護現今有何顔面立足醫護界,特別係出現在電視前的。

感恩每天, 每人, 活在當下!

侯爵府

2023年兔年勳章 2018母親節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

pakyumama 發表於 20-4-9 10:57
真心支持,有家人朋友亦是医護,日夜工作,放工住酒店, 從無罷工,罷工期間一人照看不同部門,穿梭各層幫忙 ...
感謝這些醫護堅守崗位

大宅

支持真醫護,

男爵府

說得好,醫療物資係永遠都不會足夠,但相比起歐美,已不算太差,起碼有得用,我覺得在想辦法增加醫療物資之餘,也要想想如何善用手上的物資,而不是只顧麻怨。
難道屋企不富有,就只怨父母唔夠錢你洗,而不是一家人想想如何開流節源,共渡時艱嗎?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

蕃薯仔媽媽 發表於 20-4-9 09:53
多謝李醫生冒住被黃屍醫護萬箭穿心,願意出嚟為絶大部份做實事嘅同僚發聲。
...

x 2

應該要炒曬班黑醫護、仲話要感謝佢地、痴線㗎?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ding111 發表於 20-4-9 10:54
好些行業都比一小撮人騎劫

x 2

但仲有好多冇腦的黄屍、支持佢哋呢~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

江華仔都係堅守崗位醫護無限感激

象牙宮

2024年龍年勳章

pakyumama 發表於 20-4-9 10:57
真心支持,有家人朋友亦是医護,日夜工作,放工住酒店, 從無罷工,罷工期間一人照看不同部門,穿梭各層幫忙 ...

多謝佢哋。

男爵府

回覆樓主:

絕對支持做實事醫護。投訴黃碧雲

禁止訪問

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

蕃薯仔媽媽 發表於 20-4-9 09:41
我得悉黃議員為基督徒。假若黃議員硬要感激罷工行為(我且聲明對事不對人),無疑是對一直堅守崗位之醫護人 ...

要感激沒有參與罷工,緊守崗位嘅醫護人員

男爵府

罷工不單加重別人工作負擔、置病患於不顧,而且令香港醫護名譽受損,但爭取左啲咩?真心尊敬每一位於罷工期間仍緊守崗位嘅醫護人員!

子爵府

黑醫護陀衰家。

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

支持謹守崗位的醫護人員
I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至