懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

簡單禁講下,3胎自然懷孕
2018,順產生女
2019.4月 8w發現空心胎(因為太驚,去左私家吸宮)
2020.3月尾:12w1去左呂醫生nifty pro.普通超聲波冇問題
4.2出左nifty pro報告中左t18
當日收到即同老公上地拎report.
,呂醫生易講解左t18問題,轉介qm,因為佢冇得做絨毛。
當時打即 劉子x:放大假,未知幾時反
林勇x: waiting list冇位
陳樹x:冇位
羅宇x:4.6有位
book左羅醫生就照去qm排期,當日星期四
到第二日收到qm打黎,話俾5月29期我,我睇一睇反問姑娘,個時20w,係未俾錯左?姑娘話唔知再覆我。
收左線,我再打反去有個老d姑娘聽,佢話得嫁啦,我再搵同事覆你。

大宅

newpower_hk 發表於 20-4-9 14:26
2018,順產生女

收完線我係屋企好似痴左線禁爆喊半個鍾,我女都係屋企,我盡量控制自己,但唔夠幾秒,又爆喊,係失左控。半個鍾後禁岩我媽咪打黎,我叫佢接走我女先我媽黎到我入左房喊,情緒再喊多半個鍾就慢慢好d..因為接受唔到個下無助感。由3點喊到4點,4點15左右就收到贊肓電話,通知我4.9返贊育見醫生。由知道個一下到星期一見羅醫生,情緒都keep住有問題,間唔中喊,只想係房咩都唔做。
到星期一見羅醫生,照超聲波發現
初步結有兩個問題
第一個問題:個腦有水泡
第二個問題:單臍動脈
另外心臟唔肯定係未有 心漏
*頭2個問題正常bb都會有
但因為我報告出左t18,所以醫生50/50
當時我一心想做絨毛

大宅

回覆樓主:

聽完個下又喊,12w冇咩事,13w7有問題,因為問題出現左,禁我等胎水準確d,但醫生講其實冇分別。最後因為都發現好似有問題,我冇做到,直致今日早上去完贊育。
早上姑娘一見我同先生先,講介一陣就抽絨毛,今日14w1,我冇諗到會今日抽,上網見好多jm都要等到16w抽羊水。
姑娘解釋抽要抽老公既血(晶片),而家唔使錢。
報告大約7日,因為由唔使加錢開始,已經轉曬係快速,紙上面係會寫7日,另外我同先生既血如有事會通知我地,但會問我地同唔同意。
簽曬同意書,姑娘紙上畫左係肚點抽,我又喊左,姑娘都有安慰

男爵府

newpower_hk 發表於 20-4-9 14:38
聽完個下又喊,12w冇咩事,13w7有問題,因為問題出現左,禁我等胎水準確d,但醫生講其實冇分別。最後因為都 ...

好緊張,希望無事,祝福你

大宅

回覆樓主:

整完一輪登記好抽血,上反去就見醫生,醫生幫我照左15-20分鐘左右,醫生全程冇講野,我係驚到人feel到 震,醫生話:而家14w,暫時未睇到bb有咩問題
我有問佢手指,醫生:手指有打開咩問題都冇。但因為位置未岩,出去飲水休息下。
30分鐘後,位置岩,醫生同姑娘都好好,不停安慰我,我上網易都有心理準備會痛。
全程我冇開眼,有2下痛到我係郁左下,姑娘醫生都話好快,我就再忍,抽完我係驚到爆喊炸,有jm講過,8成驚,2成痛。
完全認同。最後為左bb平安抽完。
而家等報告希望有轉機,如果要抽絨毛jm..過程係好驚,但痛係接受,係有2下我叫左出黎。但好快就會完,大家加油
希望有轉機

男爵府

回覆樓主:

媽媽加油 要堅強 你仲有個大女
相信BB 同佢多d傾計

男爵府

借啲勇氣俾你!加油

洋房

回覆 newpower_hk 的帖子

It will be fine !!!你唔好太緊張, 有咩事同身邊人講。
你擔心都要同身邊人講, 唔好自己匿埋喊,會有最好的安排架!

大宅

回覆樓主:

多謝大家支持,今日睇完贊育覺得重有一cc希望,希望可以成功!

複式洋房

加油!等你好消息

大宅

集氣,希望bb冇事,翻盤成功

伯爵府

祝一切平安,母子健康精神。
加油,媽媽。。。

複式洋房

等你好消息,加油

大宅

newpower_hk 發表於 20-4-9 14:45
整完一輪登記好抽血,上反去就見醫生,醫生幫我照左15-20分鐘左右,醫生全程冇講野,我係驚到人feel到 震, ...

加油樓主。
一切平安順利

大宅

newpower_hk 發表於 20-4-9 14:26
2018,順產生女

願大小平安(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主:

加油~你可以做既野都已經做哂,而家安心等報告,BB會感受到媽媽的情緒,記得等報告期間要放鬆心情,試下揾其他寄托分散注意力,祝順順利利

複式洋房

回覆樓主:

祝福你同小B, 大大力為你地集氣!!!

大宅

祝福bb平安健康

複式洋房

newpower_hk 發表於 20-4-9 14:45
整完一輪登記好抽血,上反去就見醫生,醫生幫我照左15-20分鐘左右,醫生全程冇講野,我係驚到人feel到 震, ...

加油,我3月23都抽完,希望你all pass

大宅

carriewai521 發表於 20-4-11 01:37
加油,我3月23都抽完,希望你all pass

多謝 大家嘅祝福,希望過完復活節,有復活嘅希望
另外carrie你咩事要抽?thanks

首頁

尾頁

跳至