自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Facebook有好多人去行山、BBQ,呢啲咁自私既人,有冇諗過好多醫護人員有幾辛苦,學生又因為依啲自私既人要延期復課

留喺屋企真係咁難,呢班自私既人係唔係要令到醫療爆煲先至開心

Queen2016    發表於 20-4-10 21:18

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

C忽痕,坐唔定。

伯爵府

珍珠宮

哈哈笑咯 發表於 20-4-10 15:13
Facebook有好多人去行山、BBQ,呢啲咁自私既人,有冇諗過好多醫護人員有幾辛苦,學生又因為依啲自私既人要 ...

以為戴個口罩就天下無敵掛

Queen2016    發表於 20-4-10 21:18
karenkatte    發表於 20-4-10 15:44

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

Bk都有人話去左飲茶,去公園玩,去行街啦!正自私精夾自大。口就話好驚好擔心中招,成日鬧政府,但自己又唔合作又唔團結,晒氣!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

哈哈笑咯 發表於 20-4-10 15:13
Facebook有好多人去行山、BBQ,呢啲咁自私既人,有冇諗過好多醫護人員有幾辛苦,學生又因為依啲自私既人要 ...

fb都見去探初生b
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主:

我覺得人總要生活,如果疫情繼續,一年,兩年, 幾年唔出街咩

我日日番工,日日出去食飯,周圍去,但我都知邊啲高風險,唱k, 打邊爐唔去住,都冇周圍約人, 只係同屋企人去行街食飯

伯爵府

想生BB熱投

ewater 發表於 20-4-10 15:15
C忽痕,坐唔定。

我隻佬咪呢類人
佢今日又去左石澳啦
同陽光玩遊戲

珍珠宮

回覆樓主:

我哋一家留家抗疫

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

人地facebook 個個除口罩,(佢話剩係上山落山排隊有口罩,係上面大部份都除罩,仲近過去餐廳食野
)大陸查左咁多個無病徵嘅 隱形病人出黎,都仲唔知驚嘅

大宅

回覆樓主:

我都唔明,呢啲人好似真係唔出去玩會悶死咁

珍珠宮

clarawuwu 發表於 20-4-10 15:20
Bk都有人話去左飲茶,去公園玩,去行街啦!正自私精夾自大。口就話好驚好擔心中招,成日鬧政府,但自己又唔 ...

流感幼稚園停課, 點解唔攪活動, 都有人開貼問啦

根本好多人, 生仔為飯票, 生仔為上樓.....咩人都有!

自己湊好辛苦架麻, 出下街成班小朋友自己玩, 堆太圍埋吹水, 咪爽囉

子爵府

2024年龍年勳章

新聞有條友接受訪問話如果唔出嚟行吓屈响屋企會有心理病

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

週街都係人。

水晶宮

zxyggp 發表於 20-4-10 15:36
人地facebook 個個除口罩,(佢話剩係上山落山排隊有口罩,係上面大部份都除罩,仲近過去餐廳食 ...

公爵府

今年DSE生真係慘 !

珍珠宮

回覆樓主:

成日話要如常生活嘛!

公司冇home office arrangement 就話局住要出街啫!

要番工既日子,我都係點對點,冇去行街,冇約食飯。。。除咗超市入儲備,全程留守家中。

呢個病中咗,可以惡化得好快,同埋有後遺症,為咗自己同家人健康,忍耐下留喺屋企,真係咁難嗎?!

珍珠宮

開心吸收勳章

miffyumiffy 發表於 20-4-10 15:29
我覺得人總要生活,如果疫情繼續,一年,兩年, 幾年唔出街咩

我日日番工,日日出去食飯,周圍去,但我都 ...

同意,既然bk mama咁驚,係咪全港14日唔返工?我日日返工坐交通工具,唔危險咩?

水晶宮

回覆樓主:

琴晚同老公傾計今日一定好多人出街行山,果然今日fb好親戚朋友去行山離島打卡,仲要冇戴囗罩 好似我一家除了返工買餸出街之外,真係日日係屋企,某部香港人真係唔悶得

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

zxyggp 發表於 20-4-10 15:36
人地facebook 個個除口罩,(佢話剩係上山落山排隊有口罩,係上面大部份都除罩,仲近過去餐廳食 ...

我早兩日都見有人去戴口罩,但去按摩

首頁
12345...8

尾頁

跳至