單親天地

跳至

首頁
23456...10

尾頁

別墅

Scarlett0086 發表於 20-4-12 09:09
我是一個80後的單親媽媽,有一個三歲的兒子,由出世到而家我全心全力照顧佢,從來都冇諗過去結交男士 ...

禁止訪問

大宅

2023年兔年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

kl1 發表於 20-12-28 23:36
我當年係單爸同個十歲嘅女一齊,後來透過網上識咗第二任,最初三個人算唔錯,但婚後佢話怕我女代替佢位置, ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

2023年兔年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

kl1 發表於 21-1-26 13:06
多謝!呢件事已經係好多年前嘅事,我寫出嚟係想鼓勵其他單親父/母唔好向負面諗嘢,要為咗小朋友積極生活, ...

講得好, 加油

別墅

回覆樓主:

我都係80後既單親媽,大家講既我都十分認同,單親左近1年,知道前夫已經放低我有另一個,呢幾日真係好難過

大宅

yan8438 發表於 21-6-30 04:58
我都係80後既單親媽,大家講既我都十分認同,單親左近1年,知道前夫已經放低我有另一個,呢幾日真係好難過 ...

快D去交友app 識朋友,有幫助的

別墅

Scarlett0086 發表於 21-6-30 10:27

未用過,可以有咩幫助?
先唔好講其他,我諗個d都係搵SP多,應該無咩正常人…

大宅

yan8438 發表於 21-6-30 10:33
未用過,可以有咩幫助?
先唔好講其他,我諗個d都係搵SP多,應該無咩正常人…
...

其實都係識下新朋友,離開以前嘅圈子,點解你會諗係搵SP?

別墅

Scarlett0086 發表於 21-6-30 19:09
其實都係識下新朋友,離開以前嘅圈子,點解你會諗係搵SP?

我聽人講交友app好多人係想搵
SP,所以我先無用…

別墅

Scarlett0086 發表於 21-6-30 10:27

咁請問你用邊個apps?

複式洋房

Scarlett0086 發表於 20-4-12 09:09
我是一個80後的單親媽媽,有一個三歲的兒子,由出世到而家我全心全力照顧佢,從來都冇諗過去結交男士 ...

我是一名單爸,幾年前踏出婚姻失敗的陰影後,有段時間好想結識另一個,但都遇不上機會,後來平靜下來後發現真的不容易,要遇到一個我喜歡而且肯接受我的已難,如果對方是單媽,加再上我的細路我自問養不來;如果單媽的小朋友不是跟她,要她幫忙照顧我的小朋友又好似對她唔公道,總之就是一個字:難。

大宅

Parlos 發表於 21-6-30 21:27
我是一名單爸,幾年前踏出婚姻失敗的陰影後,有段時間好想結識另一個,但都遇不上機會,後來平靜下來後發 ...

其實都唔明點解啲人覺得拖住個小朋友就係要養埋佢,其實都係志在展開新生活拍拖,唔係個個都要對方養埋自己小朋友㗎,你諗得太多

大宅

yan8438 發表於 21-6-30 19:11
我聽人講交友app好多人係想搵
SP,所以我先無用…

我未遇過。其實都應該要保護自己,唔需要第一次見面就講晒自己個去,當你發覺對方可以發展同埋值得信任,慢慢講出自己嘅事唔遲,對方願意接受當然係好,唔可以嘅話亦都可以當識個朋友

大宅

Parlos 發表於 21-6-30 21:27
我是一名單爸,幾年前踏出婚姻失敗的陰影後,有段時間好想結識另一個,但都遇不上機會,後來平靜下來後發 ...

其實交個朋友啫,唔好諗太多,我剛加入單親,我自己之前都無諗過我會睇呢版,老公一向好正常,原來有小三幾年,仲突然走埋。

別墅

Scarlett0086 發表於 21-7-1 04:53
我未遇過。其實都應該要保護自己,唔需要第一次見面就講晒自己個去,當你發覺對方可以發展同埋值得信任, ...

唔知點講,我唔係話抗拒用,但我而家真係好難過,好似吸左毒要戒毒癮咁,成日無啦啦喊,好難受,做咩都提唔起勁,個心成日諗住,但又要係仔女面前扮無野,真係好辛苦…

大宅

yan8438 發表於 21-7-1 10:24
唔知點講,我唔係話抗拒用,但我而家真係好難過,好似吸左毒要戒毒癮咁,成日無啦啦喊,好難受,做咩都提 ...

越係咁你越係需要向外,否則自己收埋接更加辛苦,不要留戀過去,既然佢有新戀情你就更加要放棄,一定要向外闖。女人青春有限,一定要對自己好。

別墅

Scarlett0086 發表於 21-7-1 13:43
越係咁你越係需要向外,否則自己收埋接更加辛苦,不要留戀過去,既然佢有新戀情你就更加要放棄,一定要向 ...

嗯 多謝你!
我會盡快振作,希望時間都會幫到我!

大宅

ppphoebe 發表於 21-7-1 09:41
其實交個朋友啫,唔好諗太多,我剛加入單親,我自己之前都無諗過我會睇呢版,老公一向好正常,原來有小三 ...

最難受就係呢啲,所以你都要好好自己打算,小朋友係重要,亦都要為自己準備未來的人生

大宅

lemon0123 發表於 21-1-24 21:24
琴日生日,剛單親2個月。。。本來買好晒外賣同個女兩個慶祝生日,但一望住啲嘢食就八感交雜,即刻入廁所偷 ...

你可以搵我傾訴,大家都係同路人
我無自由, 我失自由

複式洋房

yan8438 發表於 21-7-1 10:24
唔知點講,我唔係話抗拒用,但我而家真係好難過,好似吸左毒要戒毒癮咁,成日無啦啦喊,好難受,做咩都提 ...

其實唔洗扮無野唔俾仔女知,我唔開心會照係佢哋面前喊,然後會黎攬住我安慰我,我覺得佢地會明白的。

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊