單親天地

跳至

首頁
12345...10

尾頁

民房

Scarlett0086 發表於 20-4-12 09:09
我是一個80後的單親媽媽,有一個三歲的兒子,由出世到而家我全心全力照顧佢,從來都冇諗過去結交男士 ...

超級新手

別墅

回覆樓主:

有同感,我一拖二,晚晚都感覺很孤單,又不可以再兒子面前展露....夜晚想搵個人傾下計都無...

別墅

Scarlett0086 發表於 20-4-12 09:09
我是一個80後的單親媽媽,有一個三歲的兒子,由出世到而家我全心全力照顧佢,從來都冇諗過去結交男士 ...

我都係....人大左圈子真係好難擴大...未來再識都只會係小朋友啲同學家長(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Hurstvillekay 發表於 20-7-12 00:20
我都係....人大左圈子真係好難擴大...未來再識都只會係小朋友啲同學家長(emoji)(emoji)(emoji)
...

我都係呀,冇乜時間認識新朋友,網上識要小心,好多騙徒

別墅

siuheib 發表於 20-7-12 02:17
我都係呀,冇乜時間認識新朋友,網上識要小心,好多騙徒

(emoji)(emoji)‍♀️係.....

大宅

回覆 Scarlett0086 的帖子

有小朋友的話唔好為自己而交往,這是我的忠言,呢個世界有好多仆街睇準單媽呃蝦條,到時妳又會墮入深淵,妳因為孤單而急交往,越急越交唔到好人
感到強烈孤單因妳未慣,慢慢地妳會習慣,當然祝福妳交到好人,但切勿急

別墅

Liangbobo 發表於 20-7-13 23:50
回覆 Scarlett0086 的帖子

有小朋友的話唔好為自己而交往,這是我的忠言,呢個世界有好多仆街睇準單媽呃蝦 ...

我都係咁認同,寧缺勿濫,因為真係好多呢類pk

大宅

我80後,好有同感,我離佐婚三年幾,一直照顧九歲女兒,冇拍拖,生活圏子小冇咩機會識到男人,感覺好孤單,好想有人愛錫自己

侯爵府

有機會做下partime,去學下野
做下義工,返教會..參加旅行團去旅行.
開拓下自己生活圈子

複式洋房

Scarlett0086 發表於 20-4-17 12:49
我都想行出一步,但只靠app有可能嗎?我同其他人唔同,工作真係識唔到男人,朋友圈亦都結哂婚.....
...

App可以幫到你識人,自己要帶眼識人~
阿仔8歲時識到現任老公,酒吧識

大宅

sychanying 發表於 20-12-28 08:20
App可以幫到你識人,自己要帶眼識人~
阿仔8歲時識到現任老公,酒吧識
...

酒吧識?佢走來搭訕?

複式洋房

Scarlett0086 發表於 20-12-28 08:38
酒吧識?佢走來搭訕?

算係朋友既朋友
我地都異地戀左段時間

伯爵府

我當年係單爸同個十歲嘅女一齊,後來透過網上識咗第二任,最初三個人算唔錯,但婚後佢話怕我女代替佢位置,我覺得佢想我將個女交返俾我前妻照顧,一齊住果陣我女喺屋企一言不發,後尾結果都係離婚收場。無論男女都有可能為自己利益而去識異性,假設識到異性真係要慢慢睇清楚對方先。

洋房

kl1 發表於 20-12-28 23:36
我當年係單爸同個十歲嘅女一齊,後來透過網上識咗第二任,最初三個人算唔錯,但婚後佢話怕我女代替佢位置, ...

你喺一個好爸爸

伯爵府

Josephineso1116 發表於 21-1-23 22:01
你喺一個好爸爸

多謝!我唔敢講我係好爸爸,但我唔想我女因為我而學壞或者影響佢成長心智以致日後佢嘅感情生活

洋房

kl1 發表於 21-1-23 23:18
多謝!我唔敢講我係好爸爸,但我唔想我女因為我而學壞或者影響佢成長心智以致日後佢嘅感情生活
...

你有在乎你囡囡嘅感受已經是個好爸爸了

伯爵府

Josephineso1116 發表於 21-1-24 11:33
你有在乎你囡囡嘅感受已經是個好爸爸了

我只知道我另一半同得我一齊,就要接受到我有個女之餘亦要接受到我個女

洋房

kl1 發表於 21-1-24 11:46
我只知道我另一半同得我一齊,就要接受到我有個女之餘亦要接受到我個女
...

認同吖,如果你另一伴同你一齊嘅話要當你個囡囡親生咁。

伯爵府

Josephineso1116 發表於 21-1-24 12:51
認同吖,如果你另一伴同你一齊嘅話要當你個囡囡親生咁。

結婚後就係欠缺呢個感覺,逼不得已選擇分手

洋房

離左婚但依然住在一起,共同照顧仔女.
我地都想給子女一個好的環境,陪仔女一起長大...
但傷害太深已經沒辦法再返轉頭.
有時覺得真系好孤獨,亦都好後悔當初沒有好好珍惜對方.

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊