潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見有JM們講起Chanel啲袋近年貴左但質素差左,雖然品質方面我無乜究竟,但今日攞返十年前係法國買嘅CF出黎,仍然覺得好硬淨...最搞笑買果陣傻下傻下,買左個single flap...當時唔知原來設計應該係double flap,仲以為自己買左classic中嘅classic...後來到知道single flap discontinued左,又覺得誤打誤撞買左個single flap都幾好,因為就算single flap我已經覺得好重...如果double flap我應該好少時間會用佢...所以話買袋係講緣份,都幾有道理...
唔知有無JM都有/鍾意single flap呢?

Cheuk2012    發表於 20-4-12 22:08
wcpcelia    發表於 20-4-12 18:36

伯爵府

2024勳章

回覆樓主:

single flag容量多少少,拎野又方便d

珍珠宮

2023年兔年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Nice

大宅

我買double flap時仲係三萬樓下,冇諗過升咗咁多,真係早買爭好遠
而的確近年我買嘅chanel銀包等等質素係差咗,所以唔係特別靚款我都冇再買C

大宅

zoopan 發表於 20-4-12 17:19
我買double flap時仲係三萬樓下,冇諗過升咗咁多,真係早買爭好遠
而的確近年我買嘅chanel銀包等等質素係差 ...

我買果陣係三萬多少少,宜家成四萬幾,升咗好多,真係早買早享受⋯

之後買既袋款質素都差少少⋯試過有個款用咗無耐就爆線

我上年買完trendy cc 就無咩點買chanel啦

大宅

lyymavis 發表於 20-4-12 17:31
我買果陣係三萬多少少,宜家成四萬幾,升咗好多,真係早買早享受⋯

之後買既袋款質素都差少少⋯試過有個 ...

我個長銀包同coin purse都可以喺有個袋仔保護下照甩皮,扣又鬆,拉鍊個皮位又分開咗,真心o晒咀

wcpcelia    發表於 20-4-13 19:20

男爵府

我記得第一個double flap係兩萬4,黑金羊,第一份花紅買入到依加都有用下,羊輕身好多,但無荔枝皮咁好,所以角位花左就開始粗用,岩岩諗返都用左10年有多

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

回覆 babyivyfei 的帖子

Very nice

伯爵府

2024勳章

zoopan 發表於 20-4-12 17:56
我個長銀包同coin purse都可以喺有個袋仔保護下照甩皮,扣又鬆,拉鍊個皮位又分開咗,真心o晒咀
...

我個羊皮銀包用了幾年都仲好新,仲同鎖匙放埋一齊

大宅

baby_CH 發表於 20-4-12 22:50
我個羊皮銀包用了幾年都仲好新,仲同鎖匙放埋一齊
你都係近呢幾年買?我依家都唔敢買羊皮啦!
我已經算係好錫住黎用既人,但都咁我好傷心
我屋企人有個羊皮銀包但買左好多年就真係幾襟冇甩皮
但我個朋友果個係呢幾年買就都甩皮

伯爵府

2024勳章

zoopan 發表於 20-4-12 22:55
你都係近呢幾年買?我依家都唔敢買羊皮啦!
我已經算係好錫住黎用既人,但都咁我好傷心
我屋企人 ...

我買咗4年到啦!個時d野靚d

大宅

近2年買嘅,用左3次,個邊位已經花了

男爵府

回覆 archerbears 的帖子

其實遲少少都要換銀包,用開長銀包同埋會放埋少量coins...any C or H recommendations?

首頁

尾頁

跳至