自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

natjosejim 發表於 20-5-4 14:36
試吓食魚油丸,我一樽都未食完就無咗D飛蚊,我依家都有食當保健,普通牌子都可以,你可以試吓
...

食咗幾耐鱼油丸呢?有飛蚊時即食?

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

思澄爸爸 發表於 20-7-21 11:42
食咗幾耐鱼油丸呢?有飛蚊時即食?

可以即時開始食,已經有了一段時間才開始吃也可以,以我自己計,一樽未食完已經無咗飛蚊,而家差唔多十年,我基本上有繼續食魚油丸,因為對其他方面也好,例如,軟骨、粘膜、膝頭、指甲等,飛蚊也沒有再出現

子爵府

natjosejim 發表於 20-7-21 12:25
可以即時開始食,已經有了一段時間才開始吃也可以,以我自己計,一樽未食完已經無咗飛蚊,而家差唔多十年 ...

食邊隻魚油丸呢?

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

思澄爸爸 發表於 20-7-21 12:58
食邊隻魚油丸呢?

我初時嗰一樽係日本買,因為買咗唔想浪費,所以食咗佢,點之咁好效果,但再去日本想再買,但貴咗好多,無再買,之後一路食香港買到的普通牌子,都一樣有效,所以,我覺得一般牌子都得

男爵府

回覆樓主:

見iherb磷蝦油做緊半價買左,之前食魚油

子爵府

zero66 發表於 20-7-21 14:46
見iherb磷蝦油做緊半價買左,之前食魚油

對飛蚊有幫助嗎? 我有三個月飛蚊 好難頂😬 買iherb 葉黃素及藍莓素 食咗個幾月冇見效😫

男爵府

wtfa 發表於 20-7-21 15:01
對飛蚊有幫助嗎? 我有三個月飛蚊 好難頂😬 買iherb 葉黃素及藍莓素 食咗個幾月冇見效😫
...

其實又唔覺有咩幫助,只係希望唔好再差,食左好過唔食乍

珍珠宮

wtfa 發表於 20-7-21 15:01
...

最好去睇下眼科 睇下眼底有無問題 如果無大問題就唔使驚 因為話無得醫 我都有甘情況 醫生話盡量多休息隻眼

翡翠宮

回覆樓主:

有冇jm推介中医針炙医飛蚊work?

子爵府

ngwong2 發表於 20-8-24 10:09
有冇jm推介中医針炙医飛蚊work?
我都想知, 如果有pm me😁

首頁

尾頁

跳至