育兒好物

跳至
[玩具] 港版巧虎

首頁

尾頁

複式洋房

請問有媽媽用過港版巧虎嗎?值唔值得買?

有人話3歲前唔可以睇電視,話會影響專注力。咁唔睇巧虎d DVD係咪不如唔好買?

複式洋房

Up

別墅

I think it’s worthwhile to buy. My daughter watches TV anyway. So giving her educational DVD is better. Plus she likes the toys and books that come with the DVD

別墅

winnieypwong 發表於 20-4-14 14:32

有人話3歲前唔可以睇電視,話會影響專注力。咁唔睇巧虎d DVD係咪 ...

我之前都好抗拒囡囡睇電視,本來巧虎淨係睇書,同埋玩啲小玩具。但宜家N 班都係 Google classroom, 局住俾囡囡睇電視。所以開左 巧虎dvd 佢睇,每日最多睇一隻約20分鐘,原來可以好洗腦,我囡之前試過言語治療,宜家佢識得自己背唐詩做動作,唔係執口水講,巧虎入面又會有個安全隊長,我囡聽哂佢話唔玩危險野。我囡套oxford path 要陪讀,但佢會自己拎巧虎書睇。如果港版可以介紹你,大家拎多份贈品。

別墅

winnieypwong 發表於 20-4-14 14:32

有人話3歲前唔可以睇電視,話會影響專注力。咁唔睇巧虎d DVD係咪 ...

呢三款玩具都設計得好好,餐盤就訓練各款食物配搭,立體屋書仔屋又可以學自理,交通工具又可以拎出街等食飯拼圖玩。

男爵府

2020勳章 2018復活節勳章

gallychu 發表於 20-4-17 19:46
我之前都好抗拒囡囡睇電視,本來巧虎淨係睇書,同埋玩啲小玩具。但宜家N 班都係 Google classroom, 局住俾 ...

可以介紹我嗎

別墅

Ikki_n 發表於 20-4-25 23:32
可以介紹我嗎

pm 左你。

大宅

2020勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
回覆 gallychu 的帖子

請問你囡囡幾歲?我囝現在1歲半,唔知訂寶寶/幼幼版好

別墅

yozosydney 發表於 20-5-29 16:09

請問你囡囡幾歲?我囝現在1歲半,唔知訂寶寶/幼幼版好 ...

你可以上官網睇下啲玩具岩唔岩,或者你可以訂幼幼升級版,咁會有半套寶寶版。我囡宜家2歲半訂幼幼版。如果需要介紹可以pm 我電郵。

大宅

2020勳章

是否寶寶升級幼幼版?

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
yozosydney 發表於 20-5-29 21:04

是否寶寶升級幼幼版?

係呀。

大宅

發表於 昨天 21:02 |顯示全部帖子
gallychu 發表於 20-5-29 17:38
你可以上官網睇下啲玩具岩唔岩,或者你可以訂幼幼升級版,咁會有半套寶寶版。我囡宜家2歲半訂幼幼版。如果 ...

可以介紹我嗎

別墅

發表於 9 小時前 |顯示全部帖子
保濟丸 發表於 20-6-3 21:02
可以介紹我嗎

pm email for detail

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊