自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

狗主係唔岩,都不見得拍片者無問題!

伯爵府

牛屎仔 發表於 20-4-15 01:00
係條女黎

TB

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

狗主肯定係唔啱, 但失去理性的狗狗,聽到人類的嘈吵聲,變得更瘋狂。
狗主見到兩隻寵物的情況, 更加方寸大亂...
個人覺得果D在旁指罵的旁觀者, 絶對係幫兇。

子爵府

狗主是錯,但圍觀者不停嘈又叫會嚇親狗又好啱,當時狗主慌亂下可能做錯反應,但其他人一樣無幫手,成條片無論狗主或拍片者都好克人憎

男爵府

HanHan2020 發表於 20-4-14 20:25

其實側邊啲人不斷大叫,尖叫,都會影響隻狗嘅情緒,令狗 ...

我相信松鼠狗係俾黑狗咬死,見過類似事件。

子爵府

回覆樓主:

拍片者無幫自己隻狗帶狗帶都唔啱啦好心佢見到隻黑色狗咬白色狗嘅時候,拍片者就咪鬼再拍啦,叫個女人都唔好拍,大家都救隻狗先啦,個個淨係顧住拍片公審根本果一刻,大家反應都係錯,拍片嗰個男人淨係到嘩、嘩、嘩,有咩用姐?

男爵府

LamLamMummy 發表於 20-4-14 22:22
你同個狗主有樣好有問題
大是大非面前仲要政治上腦

佢真係忽忽都政治上哂腦。就嚟連两隻狗都要分黄藍

大宅

mongng 發表於 20-4-14 21:58
拍片果個好影響狗主,攪到人又緊張狗又緊張,其實佢都係幫凶

咪就係,得個嘈字

wcpcelia    發表於 20-4-16 16:37

禁止訪問

大宅

AJH 發表於 20-4-14 18:04
我反而好奇點解拍片嘅人仲掛住拍片都唔拯救狗狗
點解唔係好奇主人掛住拍片唔分開2隻狗?
主人唔做嘢難道旁人應該插手?容乜易俾黑狗咬?
唔會將個負責推去人地到!

大宅

Samforgetme 發表於 20-4-14 22:36
我都覺得個女人唔啱,但起人底嗰班都好唔應該,其實比咁大班人圍住鬧又影住,可能令佢當時唔識反應,女主 ...

如果冇人起佢底
佢唔會去自首姐
佢咁養狗法 一定會有下個受害者

侯爵府

小玲太太 發表於 20-4-14 20:57
拍片者唔用狗繩,被黑貴婦攻擊,唔可以全怪哂黑貴婦,唔可以話拍片者0責任
...

有另一段片嗎?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

wcpcelia 發表於 20-4-15 09:00
狗主肯定係唔啱, 但失去理性的狗狗,聽到人類的嘈吵聲,變得更瘋狂。
狗主見到兩隻寵物的情況, 更加方寸大亂 ...

認同呀

別墅

HKITMan 發表於 20-4-14 19:52
我冇話不關個狗主事
但又是否不關那不停拍人片同尖叫刺激到d狗的港女事?
比人拍住片有可能影響處理能力個 ...

下 咩邏輯思維?條片清楚睇到係個女人冇好好管教自己隻狗,而其實佢當初肯道歉嘅話乜事都冇,但係佢仲要拍片挑釁。
佢自己一路拍片一路同人鬧交先引發黑狗咬同伴,要其他人驚叫佢先知,知道之後竟然係吊起隻松鼠狗令佢唞唔到氣,而當事人發現隻狗冇哂反應之後佢仲好氣定神閑咁,其他人仲緊張過佢叫佢即刻快啲帶佢睇獸醫,最後佢先施施然離開...
呢啲咁冷血嘅人唔應該俾人起底唔應該俾警察拉嗎?出事想將責任推卸比邊個?

別墅

yericy 發表於 20-4-15 01:32
黑警事實就係事實

洗左腦

子爵府

Huuu 發表於 20-4-15 19:31
有另一段片嗎?

No.
你可以去原post, 西貢之友Fb, 拍片者(或朋友)yoyo li個post. Colly Sally Lo 問左拍片者(或朋友)Yoyo Li 有冇狗繩。
佢唔肯答,不停追問都唔肯答,人地直指佢無用狗繩佢無否認。講左152個reply都唔肯答有冇狗繩
唉,永遠都係人地錯哂,自己丁丁丁點責任都唔覺得有

別墅

fantabb 發表於 20-4-15 20:08
下 咩邏輯思維?條片清楚睇到係個女人冇好好管教自己隻狗,而其實佢當初肯道歉嘅話乜事都冇,但係佢仲要拍 ...

佢呢啲人養咁多隻狗狗好似好有愛心,根本係僞善, 見到自己隻狗死咗都冇反應,冷血

水晶宮

jumphigh 發表於 20-4-14 23:27
原來犯法要分黄蓝架?即係蓝絲殺人放火虐兒虐畜都係無辜嘅???? :joyous ...

咪係囉,你以為黃屍燒人掟死人淋漒水圍毆人先係無辜

首頁

尾頁

跳至