嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

yaijing 發表於 20-4-16 21:00
我可以幫你,你唔需要再睇其他醫生,因為無論你睇幾多專科醫生結果都係畀類固醇同藥膏你, 搽完會好返不過 ...

pm

大宅

kayho_ka 發表於 20-5-3 12:52
千祈唔好搽咁多類固醇,我見好多大人搽慣左,一停仲辛苦過唔搽,好似上癮咁。你不如比佢食多D益生菌啦。因 ...

我女一路吃緊隻Life space都冇幫助

別墅

hkyuki618 發表於 20-5-15 09:32
我女一路吃緊隻Life space都冇幫助

會唔會係佢菌種唔多,或者腸道存活唔到?加上我唔會按佢劑量食,唔夠力。我會食多幾倍。

大宅

kayho_ka 發表於 20-5-15 18:26
會唔會係佢菌種唔多,或者腸道存活唔到?加上我唔會按佢劑量食,唔夠力。我會食多幾倍。
...

要吃多幾倍嗎?咁我又未係,淨係跟返個樽的說明,好,來緊比double試試,謝謝妳!

大宅

kayho_ka 發表於 20-5-3 12:52
千祈唔好搽咁多類固醇,我見好多大人搽慣左,一停仲辛苦過唔搽,好似上癮咁。你不如比佢食多D益生菌啦。因 ...

氧奶媽 可以食邊隻?

別墅

hkyuki618 發表於 20-5-15 21:01
要吃多幾倍嗎?咁我又未係,淨係跟返個樽的說明,好,來緊比double試試,謝謝妳!
...

之前人地教,例如本身一日一粒/包,小朋友3歲就3包。可能一開始會有D痾爛屎咁,係正常,因為係排緊D壞菌的屍體、糞便,係好事,過多兩曰應該會正常。

別墅

@貓咪@ 發表於 20-5-16 00:48
氧奶媽 可以食邊隻?

咩牌子都得,不過最好多菌種,唔係只有益生原。存活率夠高。不過呢啲全部係供應商自己講,冇人知實際情況。所以我會買不同牌子溝黎食,得閒轉下,未嘗唔係一件壞事。

別墅

hkyuki618 發表於 20-5-15 21:01
...

P.s. 啲便便應該會有少少念念地,滑潺潺咁㗎。如果見佢情況好轉,就要慢慢減低份量。因為始終呢個唔係正當嘅食用方法。希望你小朋友快啲好返。

大宅

kayho_ka 發表於 20-5-16 09:40
之前人地教,例如本身一日一粒/包,小朋友3歲就3包。可能一開始會有D痾爛屎咁,係正常,因為係排緊D壞菌的 ...

琴日比佢吃咗一次,暫時唔覺有其他反應,琴晚又嘗試比佢著貼身睡褲,終於都少咗起身R,希望承妳貴言快d好返

別墅

hkyuki618 發表於 20-5-16 15:14
琴日比佢吃咗一次,暫時唔覺有其他反應,琴晚又嘗試比佢著貼身睡褲,終於都少咗起身R,希望承妳貴言快d好返 ...

大宅

我可以幫你,你唔需要再睇其他醫生,因為無論你睇幾多專科醫生結果都係畀類固醇同藥膏你, 搽完會好返不過 ...

有興趣……可以PM我相關資料嗎

禁止訪問

洋房

回覆 yaijing 的帖子

我BB又係濕疹,可否pm supplementary 名字

洋房

洋房

回覆 yaijing 的帖子

複式洋房

可以pm ma

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

katokatolulu 發表於 20-4-14 21:16
本身我同老公都有濕疹, 一直都好擔心BB會有, 結果佢宜家3個月真係開始起...點算好 ...

有d大大下會冇事,唔使太擔心。
唔好亂查野,查天然野就好,omoi依個牌子幾好。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊