親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

估計今年都冇乜機會去到旅行(啱啱退左今年復活節機票錢)所以呢排日日睇日本韓國嘅價錢,突然間見到韓亞平左,$2610/1位,諗都唔諗,即刻買咗4張出年復活節機票!好顛呀!無有怕!希望疫情快D完!

wcpcelia    發表於 20-4-15 10:09

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都入手左出年Easter, 希望到時可以輕鬆咁去反

大宅

muimui1022 發表於 20-4-15 00:26
估計今年都冇乜機會去到旅行(啱啱退左今年復活節機票錢)所以呢排日日睇日本韓國嘅價錢,突然間見到韓亞平 ...

我都買了。希望大家到時可以如期出發。

珍珠宮

muimui1022 發表於 20-4-15 00:26
估計今年都冇乜機會去到旅行(啱啱退左今年復活節機票錢)所以呢排日日睇日本韓國嘅價錢,突然間見到韓亞平 ...

你買邊幾日,有冇帶小朋友去?我唔知幾時放復活節假,冇得買

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

MissMaMa 發表於 20-4-15 15:41
你買邊幾日,有冇帶小朋友去?我唔知幾時放復活節假,冇得買

我都想買, 紅日5日, $26XX, 但團友唔敢買

珍珠宮

yuyu.c 發表於 20-4-15 15:49
我都想買, 紅日5日, $26XX, 但團友唔敢買

點解唔敢買?

水晶宮

MissMaMa 發表於 20-4-15 15:50
點解唔敢買?

佢哋驚疫情未退, 太遠期機票冇得退款.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 20-4-15 15:50
點解唔敢買?

我都好想買出年復活節睇櫻花

但手上仲有套今年7月的機票,怕冇refund要改期改4月

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

aresense 發表於 20-4-15 16:15
如果真係超級無敵大吉利是, 出年的疫情未受控, 航空公司又點會無得退 ?
但要直接向航空公司買, Agent 手續 ...

有d航空公司唔比免費退囉,今年easter果套阿聯酋,我直接航空公司買,都要跟機票條款扣手續費先有得退,仲要等90日,到依家都未收得返錢。

所以咁d團友唔想買住。

如果疫情咁樣持續成年,應該航空公司都執笠。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yuyu.c 發表於 20-4-15 16:23
有d航空公司唔比免費退囉,今年easter果套阿聯酋,我直接航空公司買,都要跟機票條款扣手續費先有得退,仲 ...

我4月2套機票仲未收返錢

珍珠宮

aresense 發表於 20-4-15 16:14
我用 AM 換左東京 1,Apr 去, 7,Apr 返
2~6,Apr 紅日來回, 當然更安全.

1/4和7/4,學校不一定放假,朋友試過估放假放後,結果放前,紅日之後即刻返學,結果要比錢取消機票!

珍珠宮

Lqueenie 發表於 20-4-15 16:24

今年真係好麻煩

珍珠宮

MissMaMa 發表於 20-4-15 16:29
今年真係好麻煩

平時應該買左出年復活節機票

水晶宮

Lqueenie 發表於 20-4-15 16:24

我都未收到,咁大間航空公司都要等90日。我嚟緊果套係暑假,本身book佐可取消酒店,我都即退款先,改到付,但連退酒店平時係1-2日,今次退都等佐20日。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 20-4-15 16:23
有d航空公司唔比免費退囉,今年easter果套阿聯酋,我直接航空公司買,都要跟機票條款扣手續費先有得退,仲 ...

有d比你退,但唔係退返錢落信用卡,係退credit 比你,仲要限住你幾多個月內買機票,咁就已經好麻煩

珍珠宮

yuyu.c 發表於 20-4-15 16:30
我都未收到,咁大間航空公司都要等90日。我嚟緊果套係暑假,本身book佐可取消酒店,我都即退款先,改到付 ...

我酒店1間2-3日退左,另1間10日退左

機票真係搞好耐,1間agent執左,另1間又話唔可退錢,好煩

7月機票而家已經比我改出年4月,但仲想睇多幾個月先

水晶宮

Lqueenie 發表於 20-4-15 16:30
平時應該買左出年復活節機票

係啦,明年仲要5日紅假唔洗請假。所以我好想博下買,但團友驚冇計,冇得買。

我自己都買佐明年cny啦。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 20-4-15 16:30
我都未收到,咁大間航空公司都要等90日。我嚟緊果套係暑假,本身book佐可取消酒店,我都即退款先,改到付 ...

邊間agent 退酒店錢要咁耐?

首頁

尾頁

跳至