時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

每次睇到佢講嘢都好搞笑...迷迷糊糊..語無論次..成鬼日中央干預.法治已死.一國兩制已死...

男爵府

露比EE 發表於 20-4-15 10:42
專登飛去美國唱衰香港,拉攏美國眾議院通過香港人權法,咁係咪干預呀?如果咁都唔係干預,兩辦訓斥2句又算 ...

班人龍門任搬, 不斷叫外国干預香港,
香港係中國既一部份, 唔锺意的人可以走啦

伯爵府

好搞笑,仲話佢地驚立23條同國歌法,23條係基本法规定香港要自行立法,公然唔擁護基本法,違反誓言,可以DQ得啦!

男爵府

PacoMum 發表於 20-4-15 12:02
好搞笑,仲話佢地驚立23條同國歌法,23條係基本法规定香港要自行立法,公然唔擁護基本法,違反誓言,可以DQ ...

呢次阿爺高調出聲,可能真係決心立23條,漢奸曱甴一定極力對抗,香港還要繼續承受沖擊,經濟必定雪上加霜。

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

要求外國制裁香港,公職人員行為失當鐵証如山

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

小小bb 發表於 20-4-15 10:44
佢哋不嬲都係兩把尺。

唔止兩把咁少。

瑪瑙宮

專登飛去美國唱衰香港,拉攏美國眾議院通過香港人權法,咁係咪干預呀?如果咁都唔係干預,兩辦訓斥2句又算 ...

重有個叫日本攻打香港添

補充內容 (20-4-15 15:35):
你話打就打咩, 都 short ge 尼班攪屎棍.

侯爵府

B哩baba 發表於 20-4-15 13:06
呢次阿爺高調出聲,可能真係決心立23條,漢奸曱甴一定極力對抗,香港還要繼續承受沖擊,經濟必定雪上加霜 ...
今日駱惠寧出聲啦,快鬼D立左佢啦。暴動就暴動啦。唔係香港死梗。
行到水窮處 坐看雲起時

侯爵府

國歌法都驚? 死佢唱美國国歌囉。
行到水窮處 坐看雲起時

珍珠宮

好媽媽勳章

DQ DQ DQ DQ DQ

伯爵府

Paris 發表於 20-4-15 15:46
國歌法都驚? 死佢唱美國国歌囉。

國歌法係防止人侮辱國歌,23條係防止人危害國家,佢咁驚仲話係惡法,即係佢準備侮辱國歌同危害國家啦!仲唔係鐵證如山!

瑪瑙宮

Paris 發表於 20-4-15 15:44
今日駱惠寧出聲啦,

邊度睇?

公爵府

都係嗰句,送張單程機票俾佢去老尾都冇所謂,最重要係一去冇回頭,拜拜佢條尾

珍珠宮

回覆樓主:

反對派一直都係賊喊捉賊

男爵府

只准漢奸奶美

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2024年龍年勳章

講得好!

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

支持 DQ 。
成個奸人樣。

大宅

blackypurin 發表於 20-4-15 10:45
算啦,雙標就係佢哋嘅標準,可惜香港太多人一樣咁弱智

真係估唔到香港一街弱智人。

侯爵府

Nancy20090615 發表於 20-4-15 16:27
邊度睇?
看電視新聞吧,駱惠寧,特首,比家
家超,C Y,今日全部一致口吻,阿爺要做野了。

Nancy20090615    發表於 20-4-15 21:39
行到水窮處 坐看雲起時

侯爵府

http://news.tvb.com/local/5e96dc ... 6%E8%B2%AC%E4%BB%BB

駱惠寧指暴力行為損國家安全須完善制度 特首認同具憲制責任

中聯辦主任駱惠寧指,去年6月以來發生的暴力激進行為,嚴重危害國家安全,再次敦促香港要盡快完善維護國家安全制度。行政長官林鄭月娥認同,香港有憲制責任維護國家安全。

今日全民國家安全教育日,香港政策研究所在網站上載多條影片。其中,中聯辦主任駱惠寧表示,香港回歸近23年以來,國家安全是突出弱點,認為維護國家安全制度不夠完善。

中聯辦主任駱惠寧指出:「國家安全始終是突出短板,這個短板在關鍵時刻會成為致命的隱患。相信所有愛國家、愛香港的朋友,都會形成這樣的共識,要盡快在維護國家安全的法律制度和執行機制層面下工夫,該制定的制定、該修改的修改、該激活的激活、該執行的執行,決不能讓香港成為國家安全的風險口。」

他認為要嚴懲去年6月以來持續發生的暴力激進行為,否則會摧毀國家安全。

駱惠寧說:「嚴重挑戰『一國兩制』原則底線,嚴重危害國家安全。違法得不到應有懲治,引來的會是更多的效仿,侵蝕法治的『蟻穴』得不到清除,摧毀的將是國家安全的『大壩』,損害的將是全體香港市民的福祉,這個道理不難理解。對任何危及香港法治根本的行為,我們都應當『零容忍』。」

行政長官林鄭月娥表示,香港有憲制責任維護國家安全,會繼續嚴正執法,維持社會秩序和安寧。

行政長官林鄭月娥表示:「這些違法活動若未能有效遏制,將有可能提升到危害國家安全的層面。因此,特區政府堅定地維護香港自身的安全和穩定,不單是對香港特別行政區負責,也是對中央人民政府負責。」

全國政協副主席、前行政長官梁振英則認為,回歸後,英美利用香港反對派對抗中國,影響國家安全。

全國政協副主席梁振英表示:「香港的反對派已經變成英美對華較勁的棋子。黎智英去一次美國,得到副總統、國務卿和國家安全事務顧問先後接見,是明顯的一例,至今沒有人提出黎智英究竟是中國人、英國人或是美國人這個問題。」

他指在中美關係的大背景下,香港社會對這種現象無動於衷,值得深思。
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

首頁

尾頁

跳至