論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大女宜家3歲,同姐姐講我有bb,姐姐反應係開心既!我怕到時佢會好多野做(emoji)(emoji)‍♀️然後會唔做

大宅

減齡達人勳章

wingyanbv3v 發表於 20-4-15 12:36
大女宜家3歲,同姐姐講我有bb,姐姐反應係開心既!我怕到時佢會好多野做(emoji)(emoji)‍♀️然後會唔做

...

我有同事加左少少人工俾工人,好似$200-300咁上下,因為原本個工人都對小朋友幾好,想留人

大宅

...

記得當年我有咗3個月我冇講比隻賓知,因為怕佢即唔做(因工人當時仲有半年就完約,即我生前佢剛好完約),但我好快見肚,佢主動問我係唔係有咗仲好開心恭喜我(然後幾日後就遞信辭職)

公爵府

...

我有左第 2 個即刻同姐姐講加500蚊人工,問佢做唔做?唔做我搵定新工人, 唔係到時佢辭職你大失預算

子爵府

回覆 yeikaki 的帖子

咁佢做唔做?

公爵府

aa06 發表於 20-5-7 01:41
回覆 yeikaki 的帖子

咁佢做唔做?

做呀!佢本身好好,我先 offer $500, 而家都係度做第三個約啦!

別墅

yeikaki 發表於 20-5-7 07:42
做呀!佢本身好好,我先 offer $500, 而家都係度做第三個約啦!

我想問下姐姐係菲律賓定係印?

禁止訪問

侯爵府

Diosmio 發表於 20-5-10 23:47
做夠六年係咪要俾六萬咩長期金佢

滿5年而因以下原因(姐姐自己辭職唔洗俾)就要比(一次性):

計算方法:

月薪x 2/3 x 年資

假設$4700(月)x 2/3 x 5(年資) = $15667

別墅

姐姐成日叫我快啲生個細佬妹比大仔
有咗夠三個月同姐姐講佢係開心嘅
bb出世前3個月問姐姐要唔要續約 (再加細屋搬大屋)姐姐冇提過人工問題 一口答應 到bb出世後姐姐除咗照顧大仔 見我有時搞唔掂細b仲會主動話幫手
佢仲叫我再生多個

首頁

尾頁

跳至