自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有人慳住慳住,豆腐芽菜一餐無話唔得,我自己買條排骨都$60-$70

男爵府

$100 /日,幾口,一日半日就可以。

今日我2公婆,
早餐麥皮,4隻煎蛋,

中午包雲吞,$24皮,$50蝦,$60豬肉,$10菜,呢d雲吞2人可以食3餐,屬於慳錢。

晚餐:2塊牛扒$190,露筍$15

昨日中午2人,食牛x任食火鍋,2人$48x.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tingting2200 發表於 20-4-17 19:00
煲湯材料錢可以相差幾幾倍
我阿媽煲一次湯要二百幾
相等於我幾日買餸錢

係呀,我一煲湯淨買豬骨都百幾蚊,未計其他料 朋友成日叫我買冰鮮骨,但我寧願唔煲囉,辛苦搵嚟至在食咋

子爵府

最近超市D肉都貴咗好多,以前好多特價,現在卻好少

伯爵府

beautytiny 發表於 20-4-16 05:03
我先,一家三囗(小一)加姐姐,一日食足三餐(C6 帶飯返工)。食物,水果,每日平均$230

我有興趣想知道 ...

睇餸食飯,無話夠唔夠
睇你想食好D定食平D
煲個湯都百幾元,滾湯就幾十元
如果食海鲜就仲貴,而家蝦蟹魚都貴
今早方利魚十元両,半條已二百元(分2餐)
我有姐姐廿年,都係親自去買餸,有時平有時貴,最重要食得健康, 我買本地或有機菜
我四大人,一般百二至二百二(一餐晚餐only, 一星期煲三次湯水)

男爵府

我一家四口,吃晚餐,都要150

侯爵府

sunshine0613 發表於 20-4-16 13:45
我家附近街市成蛋$3隻。有一檔$8三隻,但唔靚。
我想講,不同區街市價錢真的可以很大差異。

咁貴我趁超市特價買10隻一盒日本蛋都係20蚊一盒

首頁

尾頁

跳至