自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

LPF 發表於 21-6-27 15:23

我講連續劇果啲,請問邊到入?
我揾唔到
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

patpat234 發表於 21-6-27 17:44
我講連續劇果啲,請問邊到入?
我揾唔到

喺新UB影視,之後再揀電視劇,再揀返日韓就有了

大宅

longsky 發表於 21-6-27 09:11
請問咩台可以睇到歐洲杯? thanks

好多台都有
例如TSN1 , Eleven 2, 廣東體育

大宅

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-6-26 15:37
去邊度買平啊?我地之前睇過,好似成千蚊一個。我唔俾老公買

如果Budget 有限,可以買$500-$700嘅機,如果要最快最新,就要買過$1000嘅機,好處係有埋語音搜尋,都方便嘅,睇你想要幾多功能

伯爵府

虎到金來勳章

LPF 發表於 21-6-27 18:02
好多台都有
例如TSN1 , Eleven 2, 廣東體育

我睇廣東體育,有聲但無畫面既?

珍珠宮

LPF 發表於 21-6-27 18:05
如果Budget 有限,可以買$500-$700嘅機,如果要最快最新,就要買過$1000嘅機,好處係有埋語音搜尋,都方便 ...

呢個model ok嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Mablelin 發表於 21-6-27 16:14
我最近都揀緊

屋企人用緊 familybox 都話好好用

我未決定呀,要買就買最新。

Familybox我未聽過,去研究下先

大宅

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-6-27 19:08
呢個model ok嗎?

ok 啊,我就係呢部安博六代,我喺新高登一智電腦買 $550

大宅

longsky 發表於 21-6-27 18:26
我睇廣東體育,有聲但無畫面既?

我屋企有2部盒子,一隻安博,一隻Evpad 睇無問題,你部係乜嘢盒子?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我屋企用博士,C6晚晚煲,免費電視台只用作睇新聞
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

LPF 發表於 21-6-27 19:13
ok 啊,我就係呢部安博六代,我喺新高登一智電腦買 $550

你呢個係台灣版?我search 呢個係香港版。係咪都一樣。香港版最平都$680

大宅

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-6-27 19:25
你呢個係台灣版?我search 呢個係香港版。係咪都一樣。香港版最平都$680

我就咁去買部安博六代的,不過盒真係寫台灣行貨,我無特別理佢係乜版本,因為裡面嘅嘢係無分別,插蘇都係三腳的,同埋我幫一智買過好多部盒子,有問題都係攞返去比佢搞,所以我主要睇價錢. 影個盒比你睇

珍珠宮

lgchk 發表於 20-12-7 08:06
請問邊度買?

灣仔電腦城

珍珠宮

安博8代有firmware做validation可能有連接問題
如果想暢通無阻,最好安裝個有VPN功能嘅Wi-Fi router

伯爵府

虎到金來勳章

LPF 發表於 21-6-27 19:14
我屋企有2部盒子,一隻安博,一隻Evpad 睇無問題,你部係乜嘢盒子?

我用安博8,咁既畫面。

大宅

longsky 發表於 21-6-27 19:52
我用安博8,咁既畫面。

係喎,安博真係唔得,但evpad 無問題

大宅

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-6-27 19:25

安博盒子推出到現在已超過4年,不管在ptt、mobile01論壇都有許多熱門討論;安博科技早在2013年前就推出安博盒子第1代,不過台灣則是到了3代才開始竄紅,目前最新一代为PRO2版本。
安博盒子PRO2分為台灣版/香港版/国际版
安博盒子PRO2的三種版本
三个版本型号不同,功能一样,盒子都是可以在任何地区使用的。最大的差別就在第四台頻道的編排,台湾版直播頻道會以台灣頻道放在最前面優先給客戶選擇播放,除此之外內容幾乎一樣,
From Google

水晶宮

好媽媽勳章

LPF 發表於 21-6-27 17:59
喺新UB影視,之後再揀電視劇,再揀返日韓就有了

thx我再試吓
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

2024年龍年勳章

longsky 發表於 21-6-27 19:52
我用安博8,咁既畫面。

安博太出名,槍打出頭鳥,所以佢常是被 block 個個。

先試下在安博個 app 樹裝個 DNR app (定時要更新下佢)呢個 app 就是要來應對返佢本身被 block 既問題。

再唔係就買些無咁出名既,我依家用緊 EVPad 同 HKE360, 前者電影選擇多些同上得快,後者睇回看最正、岩我夜晚回家時想即睇返剛播完既節目。

我在深水埗腦場某專賣呢類盒既店買(佢乜牌子都有賣,eg Boss, Famibox)店主話每隻牌子都有佢專長,有些最多睇球賽既台,有d 就多各國電視台…之類,各有所好。

我都同佢買過好幾次到(我見有新既都會升級下)我地先訊息傾好哂,跟手FPS 比錢,佢就會幫我裝好哂各個 app 再順豐來,一插機就用到。

伯爵府

虎到金來勳章

彥彥媽咪 發表於 21-6-27 22:57
安博太出名,槍打出頭鳥,所以佢常是被 block 個個。

先試下在安博個 app 樹裝個 DNR app (定時要更新下 ...

Thank you, 我裝個 apps 試吓先。

首頁

尾頁

跳至