家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

啱啱賣咗屋,遲啲有一大筆錢回籠,
想將其中一部份轉為美元,
去邊度兌換會有最好嘅匯率啊?
仲有,有咩好又安全嘅投資可以介紹 。

複式洋房

回覆 nachoboy 的帖子

最近試左直接Citibank網上兌換外幣, 原來匯價比好多匯款公司正好多, 方便好多, 可以好價時兌換儲在Global wallet, 有需要時隨時轉去海外accounts, 只收對家手續費(如需要收), 之前用其他銀行直接匯款收好貴手續費, 加上匯價好低, 相差很遠.

建議問多幾間check下價, 包括匯價和匯款手續費(如需匯去其他海外accounts), 最近外匯價都好大上落, 要睇清楚大市走勢呀.

男爵府

babymoon2012 發表於 20-4-22 17:56

最近試左直接Citibank網上兌換外幣, 原來匯價比好多匯款公司正好多, 方便好多, 可以 ...

Thx

複式洋房

Welcome!

至於好又安全嘅投資, 我都搵緊, 你搵到再交流下!

侯爵府

babymoon2012 發表於 20-4-22 17:56

最近試左直接Citibank網上兌換外幣, 原來匯價比好多匯款公司正好多, 方便好多, 可以 ...

Citibank
比渣打 恆生 其他銀行對得高嗎?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

Huuu 發表於 20-5-28 15:34
Citibank
比渣打 恆生 其他銀行對得高嗎?

平時兑換公司唱得比銀行高, 但citibank都唱得高過兑換公司, 所以我無特別check其他銀行, 只試過用渣打TT兑換率好差

伯爵府

中銀 rate 幾好

大宅

babymoon2012 發表於 20-5-28 18:16
平時兑換公司唱得比銀行高, 但citibank都唱得高過兑換公司, 所以我無特別check其他銀行, 只試過用渣打TT兑 ...

有渣打戶口
佢個 apps / online banking
有個
Investment -> foreign exchange
個 rate 都 算係咁
好過滙豐
今日 2020-05-29 12:00pm 兌換價
比你地參考

不過建議換其他貨幣先

首頁

尾頁

跳至