夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好奇一問,公司有個男同事,無論whatsapp profile picture 或者手機既wall paper 都係同老婆既合照,咁我以為佢好愛佢老婆啦,但最近同事發現佢好似暗地裡同另一女同事有野,咁我就好唔明,用咁多老婆既合照係代表咩?

子爵府

親子王國15週年勳章

願者上釣

珍珠宮

頭像相呢啲表面功夫,同愛唔愛無關
通常呢類男人會一邊偷食,一邊話好愛老婆
佢哋覺得自己識返屋企就係愛

珍珠宮

減齡達人勳章

MBA - Married But Available. 即你同得佢一齊,唔好諗個男人會為咗你而離婚

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我朋友話,全部頭像同手機wallpaper係老婆安排要擺咩相,手機wallpaper本來朋友想擺下普通風景相就算,但老婆唔比

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

秋天與楓葉 發表於 20-4-19 12:39
頭像相呢啲表面功夫,同愛唔愛無關
通常呢類男人會一邊偷食,一邊話好愛老婆
佢哋覺得自己識返屋企就係愛

頭像呢啲入門技倆,小兒科。

子爵府

FennieMan 發表於 20-4-19 12:41
MBA - Married But Available. 即你同得佢一齊,唔好諗個男人會為咗你而離婚

大宅

lamwwjd 發表於 20-4-19 12:16
好奇一問,公司有個男同事,無論whatsapp profile picture 或者手機既wall paper 都係同老婆既合照,咁我以 ...

不如調返轉講,我識好多老婆,佢地FB大曬恩愛,又慶祝勁多節日,去好多家庭旅行。但其實個老公有女人。

岩岩先發生一單,明明兩公婆無曬愛無曬性,老公又有女人。個老婆死要捉個老公去慶祝結婚紀念日,仲要自己send曬啲餐廳出黎,叫個老公book,食飯前前後後都黑面嘈交。結果,佢FB大曬恩愛,合照。百幾個like,如果我唔知實情,其實我都以為佢好幸福。

自編自導自演,又為乜?

男爵府

AudiQ7 發表於 20-4-19 21:25
不如調返轉講,我識好多老婆,佢地FB大曬恩愛,又慶祝勁多節日,去好多家庭旅行。但其實個老公有女人。

...

有啲人好中意喺社交媒體報喜不報憂嚟自己欺騙自己

大宅

mingmama 發表於 20-4-19 21:29
有啲人好中意喺社交媒體報喜不報憂嚟自己欺騙自己

所以人大左,我唔再信FB,真為太多太太多,同事實不符。有兩個之後無啦啦洗曬啲放閃,Block埋自己老公,原來離左婚。但不久前仲閃到燦眼(emoji)

複式洋房

...

輸唔起面子,為個假幸福嘅光環,為左呃like而活。但其實浪費自己青春,攬住舊唔愛你嘅垃圾,往往都係得主角以為外人唔知,好可悲
我都見過呢啲女人,原來真係有人自己訂花俾自己,仲擺上fb曬假幸福,見到真係忍唔住冷笑一下,好似精神分裂咁,自編自導自演

侯爵府

...

我覺得係想比小三睇,等佢知難而退

侯爵府

好奇一問,公司有個男同事,無論whatsapp profile picture 或者手機既wall paper 都係同老婆既合照,咁我以 ...

表面野黎,想話比人聽錫老婆,形象良好

大宅

RE: Profile picture 用老婆合照的男人

個人覺得特登曬呢啲相都幾無聊兼自欺欺人, 如果動機係為咗放閃或者激小三的話。 一對夫妻嘅感情係好係壞自己知咪得囉。 等於有帶結婚戒指嘅人,感情一定好好?冇帶嘅, 代表離左婚?

子爵府

見過有人fb, ig 都係同伴侶嘅合照。
但各種原因下,我懷疑放合照並非代表恩愛。

子爵府

用合照可能係老婆要求

子爵府

回覆 lamwwjd 的帖子

我都見過咁樣,應該係拍拖時已放合照,放左就番唔到轉頭,只要一轉相,老婆即刻電話到

侯爵府

rainbow000 發表於 20-4-20 09:30
回覆 lamwwjd 的帖子

我都見過咁樣,應該係拍拖時已放合照,放左就番唔到轉頭,只要一轉相,老婆即刻電話 ...

都有男人話唔鍾意放合照
放咗一陣就改返其他相
其實方便溝女flirt下妹

多數俾身邊嘅女人要求佢轉相確立非單身身份

大部分男人多數會偷食妢單身~
唔多會做MBA= 賊仔唔會預先會同妳講將會偷妳野。呢個社會文雀多過大盜。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

...

真係一樣米養百樣人

首頁

尾頁

跳至