自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我女其實仲好細,小學階段,不過佢好似幾有桃花運,都試過有幾個男孩對佢示愛,做阿媽見到阿女有市場當然開心,不過都唔想佢太早拍拖。而我女唔知真係未識男女之間的感覺定講大話啦,佢話個個都冇feel, 只當好玩的朋友仔。前幾日有個教會識的男仔用視象打比阿女傾計,其實成個教會都知個男仔好喜歡我女,而我都好喜歡這個男孩子,佢好乖讀書又叻個樣都幾靚仔,我覺得如果兩個真係青梅竹馬,第日大個左拍拖的,我都會好放心。佢哋兩個傾傾下,我聽到個男仔同我女示愛,問佢可唔可以做佢女朋友仔,我覺得好好笑,但我女拒絕了,個男仔問點解,我女話唔鍾意佢,然後個男仔好無癮咁收左線。我簡直覺得個女走寶,雖然咁細個真係得啖笑,但佢拒絕個男仔個吓,我真係有D失望

公爵府

BK Milk勳章

厚多士 發表於 20-4-20 13:11
我女其實仲好細,小學階段,不過佢好似幾有桃花運,都試過有幾個男孩對佢示愛,做阿媽見到阿女有市場當然開 ...

我覺得你個女做得比你好,起碼知道冇feel拒絕,而且細個睇到好,到大左就沒必係好。我寧願佢大個左先諗。

水晶宮

小朋友高小吧?
做媽媽係好矛盾,多D 傾下呢個話題
不過,我都係傳統, 高小, 初中.不接受拍拖.
都係學習為重,

水晶宮

我記得我自己, 小三,四已有寫情書,
我係寫果個,唔係收..
小三,四左右應該, 佢地應該都有. 你中意我,我中意你呢D 話題.

我覺得可以自由發展,但就唔會接受正式拍拖,

傳下紙仔,寫下情書,OK架.

wcpcelia    發表於 20-4-22 16:48

珍珠宮

回覆樓主:

女仔可能會早熟但個男仔會唔會早太多?好多男仔到中學仲係傻下傻下,

伯爵府

auhiyo 發表於 20-4-20 13:14
我覺得你個女做得比你好,起碼知道冇feel拒絕,而且細個睇到好,到大左就沒必係好。我寧願佢大 ...
都係的,我問佢做咩咁直接hurt 人,佢話咁唔係一定啱㗎嘛!不過我都明點解咁多人覺得阿媽煩,我都忍唔住問長問短,自己都覺得自己煩

伯爵府

怪獸青BB 發表於 20-4-20 13:20
女仔可能會早熟但個男仔會唔會早太多?好多男仔到中學仲係傻下傻下,
我都覺得好早熟,個男仔得十歲

伯爵府

李露眉 發表於 20-4-20 13:17
我記得我自己, 小三,四已有寫情書,
我係寫果個,唔係收..
小三,四左右應該, 佢地應該都有. 你中意我 ...
係呀!Puppy love 係一個好好的回憶,咁細個當然唔可以真係拍拖啦

水晶宮

厚多士 發表於 20-4-20 13:28
都係的,我問佢做咩咁直接hurt 人,佢話咁唔係一定啱㗎嘛!不過我都明點解咁多人覺得阿媽煩,我都忍唔住問 ...

你女好有性格,唔鍾意就一口拒絕

公爵府

我女其實仲好細,小學階段,不過佢好似幾有桃花運,都試過有幾個男孩對佢示愛,做阿媽見到阿女有市場當然開 ...

好明白你

大宅

很羡慕你呀!我女已經大學了,但佢表明,讀醫的男仔有很大的市埸,但女仔讀醫,一點市埸也沒有

伯爵府

香港熊貓 發表於 20-4-20 13:41
很羡慕你呀!我女已經大學了,但佢表明,讀醫的男仔有很大的市埸,但女仔讀醫,一點市埸也沒有 ...
我羨慕你多D有個讀到醫科的女
我以為女仔入左醫科,身邊多數係男同學會僧多粥少
我以前讀文學院,真係得幾個男仔,仲要好多宅男咁的樣。

伯爵府

whywhite22 發表於 20-4-20 13:33

你女好有性格,唔鍾意就一口拒絕
怕佢太有性格,第日嫁唔出

大宅

厚多士 發表於 20-4-20 13:46
我羨慕你多D有個讀到醫科的女
我以為女仔入左醫科,身邊多數係男同學會僧多粥少
我以前讀文學院,真係得幾 ...

男讀醫,不要先說女醫生,就說讀護士那班,已經多選擇到不得了。但女醫生想選一些平起平坐又同級的就困難很多了

珍珠宮

仲細,唔識得乜嘢叫愛情。太早開始其實唔係咁好
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

-

水晶宮

回覆樓主:

樓主女女一定係好靚

伯爵府

bbc2018 發表於 20-4-20 22:59
我囡小學即頭有些怕咗啲男仔,佢中學男女校免問。其實中學可以專心讀書都唔錯,尤其現在社會風氣差咗。

我 ...
其實拍拖真係多數影響學業,我中學時冇拖拍好專心讀書,會考高考成績都唔錯。入到大學好快就拍拖,真係冇乜心機讀書。如果我中學就拍拖,可能入唔到大學。

myfaye    發表於 20-4-21 00:09

伯爵府

Fion710 發表於 20-4-20 23:08
樓主女女一定係好靚
好靚女又唔算,不過有D人話佢有跳芭蕾舞的女仔嗰種氣質同身型,同埋佢對住男仔時對眼有意無意會放電(我估佢不是刻意放電,但佢D神態動作會吸引到男仔),反而我係硬硼硼嗰種女人,完全唔識點樣吸引男人。

水晶宮

回覆樓主:

我仔都好攪笑,幼稚園開始已經有好多女仔痴住佢

小學有2個女仔鍾意佢,其中一個會跟住我仔放學,升中後果個女仔再表白,我忍唔住在facebook唔講名咁鬧,唔知點解對方阿媽又get到,可能大家都有裝阿仔阿女部電話 後尾個女仔問我仔我鬧佢攪到佢比阿媽鬧,冇下文

另一個女仔仲痴情,由小學一路鍾意我仔到中三四,後尾仲約我仔出黎幾次+表白,我仔拒絕咗佢

佢好有異性緣

我仔後來拍拖,佢女朋友讀神校,超級好家底+成績好,品學兼優, 我仔讀男校,聯校活動識到女仔,個女仔多次表白,我仔回家套我口風,然後拒絕咗個女仔,跟住後悔又搵番人,就一齊

首頁

尾頁

跳至